619
Hogyan internetezzünk ott, ahol SEMMI sincs?
  • Bircsike
    kicsit bővebben? Melyik a legjobb és legkezelhetőbb?
  • Botond #458
    tűzfallal
  • Bircsike
    Sziasztok! Lenne egy apró gondom! Most lett bekötve a kábelnet és baromi gyrs 950-1024kbit/sec, de van egy olyan problémám hogy ha nem internetezek akkor is folyamatosan megy az adatforgalom nem sok de egy hónap alatt bizony az eléggé sok! Hogy an lehetne ezt megállítani?
  • skristof
    hali
    hogy ne vegye el az uploadod a downot keress egy ilyen nevű kis utilt: cFosSpeed
    énis használom, p2p cuccoknál pl eléggé fasza
  • FrezeR
    jó neked! gratula! nálunk még semmi jele semminek:(
  • dieselG
    Na végre itthon vok ismét
    512k-s netért fizetünk havi 9.500-at, 1éves előfizetéssel együtt, ami 20.000Ft volt :)
    Érdekes, bár nagyon nemigazán értek a kábelnetekhez, hogy a feltöltés is olyan 55-60kb/s körül mozog.. ;) Persze elvéve a letöltés sebességét.
    Most próbálhattam ki amúgy hosszabb ideig, meg vok vele elégedve :)
    A MATÁV MEG ELMEHET A KURVA ANYJÁBA.

Bocs :)
    Sok sikert kívánok minden volt sorstársaimnak!
  • skristof
    az király
    ha szabad tunni, milyen árban? milyen sávszél?
  • Botond #452
    éjjen éjjen \o/
  • dieselG
    vaaan káááábelneeetttt !! :)))))))))))))))))))))))))))))
  • Taranov
    Ebben az esetben nem hiszem, hogy ez fennállna.
  • [NST]Cifu
    Akkor is kérniük kell a beleegyezésed, lásd a nemrég történt Vodafone GPRS-bukta, ahol ugye a Vodát marasztalta el a bíróság...
  • Botond #448
    ha megjelentettek egy fizetett hirdetést egy országos napilapban az már közlésnek számít az egyoldalúságban pedig benne van az,hogy ha tetszik a fogyasztónak,ha nem,most nem mennék bele a paragrafusokba,mert nem vagyok jogász,de engem is megszívattak ilyesmivel 1x,szal van ilyen hidd el
  • Taranov
    De nem közlés és beleegyezés nélkül.
  • Taranov
    Szerintem itt te nem vagy nagy gázban. Megmondod határozottan (megírod ajánlott levélben), hogy mondjuk belátható időn belül állítsák vissza a sebbességedet 128 Kbit/s-ra és utána ha ez nem történik meg, írsz nekik ugyanígy, hogy fel kívánod mondani a szerződésedet a hűségszerződés ellenére, ugyanis nem tartod korrektnek, hogy a szerződéstől eltérve, kisebb sávszélességen szolgáltatnak neked, mint amire előfizettél.
    Ezután ha nem válaszolnak, nem fizeted a számlát.
    Szerintem ezt meg kell érteniük, nem hiszem, hogy perre viszik a dolgot.
    Ha nem egyeznek ebbe bele, akkor sincs gáz, csak akkor talán beszélni kell egy olyannal, aki jogi témákban otthon van.
  • Botond #445
    #443 :-)
  • Taranov
    Ha nem írta alá az újat, akkor nem foghatják rá.
  • Botond #443
    egyoldalúan módosítható a szerződés bizonyos esetekben a szolgáltató oldaláról
  • [NST]Cifu
    Ez így ebben a formában nem igaz, a szerződésmódosításhoz írásbeli beleegyezés kell (legalábbis ha jól ísmerem a ptk.-t...).
  • lck
    A számlán az szerepel hogy 128 kbps utána zárójelben hogy kompenzáció. Itt szerepel a szerződés szerinti 128 -tehát szerintem ez nem tekinthető a részemről beleegyezésnek az alacsonyabb sebességbe, csak az hogy az előző hónapban nem szolgáltattak 128-on.
  • [NST]Cifu
    Kellemetlen ügy, szvsz először is ott a durva dolog, hogy még mindig nem kaptad meg a szerződésed, ezért már önmagában ki kellene verni a patáliát, mert mindent ebben rögzítenek, és bármi panasz van, a szerződésre lehet csak hivatkozni (unalmas dolog átolvasni ezeket a papírosokat, de később sok bosszúságtól kímélheti meg magát az ember, ha áldoz rá egy kis időt). Az ügyfélszolgálatnál szerintem arra érdemes hivatkozni, hogy te 128kbit-re kötötted a szerződést, és nem 64kbit-re, tehát most hiába kompenzálnak, nem ez szerepel a szerződésben, egyoldalúan meg nem változtathatják meg a szerződésed 64kbit-re, tehát ha nem képesek a 128kbit-et biztosítani, akkor szerződésszegés történt - legalábbis én valami hasonlóra hivatkoznék. Amit tudok javasolni, hogy ne szállj le a nyakukról, egyfelől nem hiszem, hogy adott esetben nekiállnának perre menni (az nekik is pénzbe kerül, és annyit aligha keresnek rajtad, hogy megérje nekik a kiadást), másfelől ha nem zaklatod őket, akkor simán legyinteni fognak, és nem történik semmi.

Én is két éves szerződést írtam alá a kábelnet szolgáltatómmal, fél évig tökéletes is volt minden, aztán most márciustól gyakorlatilag esténként használhatattlan lett teljesen (először több ezres ping, aztán olykor percekig, néha egész este nulla bejövő adatforgalom), hetente hivogattam az ügyfélszolgálatot, semmi eredmény, aztán a végén közöltem, hogy akkor sajnos felmondom a szerződést, mert ez nem állapot. Lehet, hogy csak nekem volt szerencsém, vagy csak már tele volt a hócipőjük a folyamatos panaszáradatommal, és már külön örültek annak, hogy megszabadultak tőlem, de a lényeg, hogy csak egy írásbeli megerősítést kérnek, és ennyi. Azóta ADSL-em van, és minden happy... (kopp-kopp)
  • Botond #439
    ha alacsonyabb a sebesség és ezt is számlázzák és te fizeted,akkor akár rá is foghatják,hogy egyetértésben módosítottátok a szerződést ilyen értelemben
  • lck
    Hogy érted hogy 'csak úgy'? Kb. 10 email után a sebesség 128 helyett 64 - ez tény. Illetve újra hangsúlyozom ha a sebesség a szerződés szerinti lenne nem akarnám felmondani. Vagyok annyira 'törvénytisztelő'.
  • skristof
    igen, neked kkapóra jön az ADSL, viszont nekik meg kapóra fog jönni, h 'csakugy' felmondod a 3 éves hűséget...
    szóval csak óvatosan
  • lck
    Persze hogy írtam. Először szeptember elején - a covysoft ügyfélszolgálatra Egy hölgy fel is hívott hogy intézkednek ( mondjuk finoman megemlítette hogy itt átlagos sávszélességről van ám szó ). Épp akkor általános hálózati problémák voltak a rendszerrel 2-3 hétig soxor net sem volt. Gondoltam az én gondom megoldása majd ezek után következik. Aztán október elejétől rendbe jött a hálózat, de az én sebességem maradt 64 kbps. Ujabb email-ek az ügyfélszolgálatra de onnan nem válaszoltak. Utána kb. október 20 körül irtam az [email protected] -címre. Egy úr válaszolt és megköszönte hogy tájékoztattam, közölte hogy átadja a problémámat xy-nak. Aztán a sebesség 2 hétig nem változott. Uténa még 2 mailt írtam az ügyfélszolgálatra meg a másik címre, de erre már nem jött válasz. ( Annyit tettek hogy nem 10 ezer Ft-os számla jön, hanem 6 és 8 ezer körüli és odaírják hogy kompenzáció). Mondjuk így is 6 ezret fizetek be, mivel ugyan annyi a sebességem mint aki 6 ezret fizet a 64 kbps-ért. Október közepe óta nem írtam nekik. Hogy teljesen tényszerű legyek az az igazság hogy a faluban most már elérhető az ADSL és szeretnék álállni rá. Igy nekem ugymond lehet hogy kapóra jön hogy nem szolgáltatnak. Bár az az igazság hogy ha a 128 kbps-t korrektül szolgáltatták volna, eszembe sem jutna felmondani.
  • Taranov
    Ja értem, de talán azt kéne megírni, hogy jogi útra terelné az ügyet, illetve NEM KíVÁNJA A TOVÁBBIAKBAN ÍGÉNYBEVENNI A SZOLGÁLTATÁST. ezt oldják meg.
  • skristof
    írt már nekik, de nem válaszolnak
    kettővel lejjebb írta
  • Taranov
    Hmm. Érdekes. A covysoftnak írtál már? Ha gondolod írok nekik.
  • lck
    Azt hiszem a szerződésben valahogy így volt "a szolgáltató vállalja, hogy 128 kbps átlagos sávszélességű internetet biztosít" - Azért nem tudom pontosabban idézni, mivel ezt akkor ( cirka 1 éve ) aláíratták de példányt azóta sem kaptam belőle.

Kérdés hogy mi tekinthető "átlagos sávszélességnek". Az én fogalmaim szerint ami néha kicsit több, de néha kicsit kevesebb 128-nál de egy hosszabb időintervallumban kb. annyi.
  • Taranov
    Először meg kell nézni, hogy a szerződésben mi volt a minimális garantált sebesség.
    Ne aggódj, kézbevesszük a dolgot. Nem fogsz szívni és fizetni se a következő hónaptól, azt most leszögezem.
  • skristof
    személyes tapasztalatom nincs, de meg kell hogy mondjam: jó nagy szarban vagy...
    keress egy jó ügyvédet, és lépj te!
  • lck
    Régebben valaki arról írt ( nem biztos hogy itt ) hogy Covysoftos radionet-et használ. Azt írta hogy kezdetben elég jól működött, de aztán egyre bizonytalanabb lett az egész rendszer.
    Az a helyzet hogy nekem is Covysoftos netem van. 128 kbps-es szerződéssel. A felszerelés óta ( május )64 kbps sebességet biztosítanak csak. Gyakran még azt sem. Már többször megreklamáltam, de semmi érdemleges válasz nincs. Újabban egyszerűen nem válaszolnak a mailjeinre. Fel akarom mondani, de az a gond hogy 3 éves szerződést írattak alá velem.
    Esetleg volt valaki hasonló helyzetben? Persze az ember könnyen rávágja hogy nem tartják be a szerződést - felmondom és kész. De félek, Ők sem hülyék és esetleg bíróságon, jól képzett jogászokkal szemben kell nekem bizonygatni az igazamat.
    Van esetleg valakiek valamilyen személyes tapasztalata?
  • Taranov
    Hagyjátok, vannak akiktől csak annyi telik, hogy lol topic.
  • skristof
    szánalmas vagy...
  • BaLeeX
    lol ember beírása
  • evetke007
    Szvsz a fatávfos bohóckodáshoz az a h*lye aki csomagot vesz . Egyáltalán mi a sz*rnak vannak ezek a csomagok ???
    Freeweb 'oszt kész . Fizeted az 5Ft-t percenként (éjjel meg kevesebbet) és szörfözhetsz világba . A tőtikézés úgyis csak hiú ábránd modemmel ...
  • dieselG
    Miért lol? Biztos nagyon nehéz sorsod lehet a segged alatt szélessávval..
  • dieselG
    Nem.. még mindig nincsen.. pár napja felhívtuk őket, és azt mondták h nehézségek adódtak a szél miatt.. mondjuk h 1 álló napig nem is volt kábeltv. Kapnak még pár napot tőlem, különben bemegyek gyilkolni az uj color központba
    Majd szólok ha az időjárás is kegyes lesz nekünk, és bekötik ;)
  • ZsirosKenyer
    lol topic
  • Zozo76
    :(
  • EOX
    ne idegeld magad, attól még sajnos nem fogják hamarabb bevezetni a szélessávot:(