Hogyan internetezzünk ott, ahol SEMMI sincs?
-
skristof #105 Hellosztok!
Nah, ugyan irogattam itt erről a múholdas internetről, de senki nem válaszol! :(
Mindegy, én megérdeklődtem magánál a magyar szolgáltatónál! Az alábbi válaszlevelet kaptam:
Üdvözlöm!
érdeklődésére az alábbi ajánlatot teszem.
A Monaco Telecom cégcsoportba tartozó Divona, kétirányú műholdas Internet szolgáltatást és más szélessávú műholdas
adattovábbító szolgáltatásokat működtet Európában és Közel-Keleten. A szolgáltatást Magyarországon, az Olex Digital
Informatikánál (www.netsky.hu) megrendelheti illetve további információt kérhet.
Az általunk kínált 2 irányú műholdas Internet szolgáltatás Magyarország területén bárhol üzembe helyezhető és működtethető. A
szolgáltató az igényelt sávszélességet teljes egészében műholdas kapcsolaton keresztül biztosítja az Eutelsat W1 távközlési
műhold (kelet 10 fok) segítségével. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges földi állomás az alábbi eszközökből épül fel:
minimum 96 cm-es Cassegrain rendszerű parabola antenna vevőfejjel és 2 W-os adóval, Nera Satlink 1900 terminál, amely Ethernet
felületet biztosít a sávszélesség igénybevételére.
Az eszközök nettó vételára összesen 635.000 Ft
Opcionálisan rendelhető UD Gateway eszköz, amely optimalizálja a kimenő és bejövő forgalmat, valamint cash és firewall funkciókkal
is rendelkezik. Továbbszolgáltatás esetén feltétlenül ajánlott.
Az UD Gateway nettó ára 400.000 Ft
Az eszközök és a rendszer üzemeltetése Magyarországon semmilyen engedélyhez nincs kötve, tehát bárki szabadon használhatja
A szolgáltatást az alábbi csomagokban biztosítjuk:
ajánlott felhasználószám Feltöltés/letöltés kbps letölthető adatmennyiség nettó havi díj
TW1...................3............................... 128/512...................... korlátlan.................. 49.900 Ft
TW2...................8............................... 256/1024.................... korlátlan................ 109.900 Ft
TW3..................30.............................. 512/2048.................... korlátlan................ 209.900 Ft
Fontos információ: a szolgltató a műholdas kapcsolat sebességét tudja garantálni, az Internet sebességét a látogatott oldalak
Monaco irányába értendő sávszélessége befolyásolja.
Felhívom a figyelmét, hogy az ajánlatban szereplő árak maximum 270 Ft-os Forint/Euro árfolyamig érvényesek.
A telepítés költségét a helyi adottságok befolyásolhatják, de hozzávetőlegesen nettó 150.000 Ft, mely tartalmazza Magyarország
területén bárhol egyszeri kiszállást, fali- vagy tető tartót, kábelezést (maximum 20 m), antennatelepítést, műszeres beállítást. A
terminálhoz az UTP kábelezést a megrendelőnek kell biztosítania.
Garancia: A termékekre és a telepítésre 1 év garanciát vállalunk.
Szállítás: Szállítás és telepítés az írásos megrendelést és az előlegszámla kifizetését követően maximum 3 hét.
üdvözlettel:
------------------------------------------------------
Olex Digital
http://www.olexdigital.hu
Namármost! Ugye mint említettem, én nem magamnak szeretném használni, hanem többen akarnánk. (pontos adatot nem tudok, a
faluban csak az egyeztetések után lenne igényfelmérés) Tehát az egész faluban, _szétszórtan_! Tehát nem (feltétlen) egymás mellett
élő szomszédok, hanem akár a falu másik végében lévők is. Végesztem egy röpke számítássorozatot, íme: :)
Kiépítés:
======
Alapeszközök................................................................635.000+ÁFA
UD Gateway..................................................................400.000+ÁFA
Telepítési költség...........................................................150.000+ÁFA
--------------------------
Összesen......................................................................1.185.000+ÁFA = 1.481.250 Ft
Az ajánlott 30 megrendelő esetén ez egyszeri 49.375 Ft-ot jelent. Ehhez jön még hozzá a terminálhoz vezető UTP kábelezés
költsége, mert ugye :A terminálhoz az UTP kábelezést a megrendelőnek kell biztosítania.
Havi szolgáltatás:
=============
TW3----30 felh.----512/2048----korlátlan adatforgalom..........209.900+ÁFA = 262.375 Ft
Az ajánlott 30 megrendelő esetén ez havi 8.746 Ft-ot jelent.
Szerintem ez egy megfontolandó lehetőség lenne az olyan 'hátrányos helyzetű' falvaknak, mint a miénk.
Lennének azonban továbbra is kérdéseim:
1.: Maga a kiépítés, ugye csak egy helyre szükséges (pl.: polgármesteri hivatal), és onnan kell UTP kábellel elvezetni a
felhasználókhoz?
2.. Az az 512/2048 kbps ugy értendő, hogy 30 felhasználóra jut ennyi? És ezeket a szép számokat kell leosztani 30-cal? (azaz
17/68 kbps felhasználónként?)
3.:Fontos információ: a szolgáltató a műholdas kapcsolat sebességét tudja garantálni, az Internet sebességét a látogatott
ez mit akar jelenteni??
oldalak Monaco irányába értendő sávszélessége befolyásolja.
4.: Ha ki van építve az antenna, meg minden. Oda is van vezetve a felhasználóhoz. Neki mi kell? Egy sima szabvány 10/100-as
hálókártya? Vagy mi(k)?
Lécci válaszoljatok, ha tudtok, és segítsetek!!
előre is köszi
Kristof
ui.: bocs, hogy ilyen hosszu a comment