Internet faluhelyen

← ElőzőOldal 13 / 13

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Nem? Én úgy tudom.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

EOX
5 gb

Retteketet

Taranov
A CovySoft a tudomány mai állása szerint egy kamu sajnos, nekem lassan egy éve nem jeleztek vissza a megrendelésemmel kapcsolatosan, természetesen már nem aktuális.
Azt tudom, hogy Zugló felé terjeszkednek, mert ott bezavarják a többi szolgáltatót, de hát ez Budapest.
Ezen kívül valami tendert nyertek a Nyírségben, ha jól tudom, ami többszázmilliót jelent, de nem tudom hogy áll az ügy.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Egyébként nem természetesen nem minden szolgáltató korlátos és vannak nagyobb és kisebb sávszélességgel rendelkezõk. Sajnos elég nagy a rizikó, de pl. én örültem, hogy legalább remény van szélessávra (mivel itt a Bp. III. kerületben is rossz a helyzet függetlenül attól, hogy marha sok mikrós szolgáltató van itt) és végülis bejött.

Taranov
A rádiós net (másnéven mikrohullámú) nem építhetõ ki mindenhol, sõt eléggé kis helyen. A kiépítést nagyban megnehezíti, hogy az ügyfél antennájának rá kell látnia a szolgáltató bázisállomására.
Kisebb falvakban nem nagy az esély rá, hogy van szolgáltató, talán fõként csak Budapest agglomerációjában.
Esetleg a Matáv Sky DSL szolgáltatását tudom ajánlani, mivel nem tudom, hogy a "konnektorból jövõ net" kérdése hogy áll, illetve a többi mûholdas szolgáltatással mi a helyzet.

BaLeeX
Én is egy ~3700 fõ körüli faluban lakom és itt az ISDN a csúcstechnológia, az is csak 1 éve, addig még ez sem volt.
ADSL-rõl meg hasonlókról még nem is álmodunk, pedig kábeltv van csak a szolgáltatónak még a mûsorszórás is meghaladja a képességeit, nemhogy az internet.
Szombathelytõl ~7km-re van a falu, az összes Szhely környéki kis falvakban (~500 lakos / falu) már mindenhol van legalább rádiós net ami egész király a paraméterei alapján (384/384 havi 8900 gondolom nettó de még akkor sem sok) de itt még mindig semmi. Szóval én pl. a fatávot pénzelem a turboisdn csomaggal, és még ez is nagy ugrás az 56k-s modemes idõszakhoz képest.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

én is egy 3000 fõs kis faluban élek, és az adsl-re már augusztusban összejött a szükséges létszám, de azóta sincs semmi 😞
mondogatnak minden hülyeséget, tologatják az idõpontot, a most aktuális: 2004 elsõ negyedév
sajnos chello itt nem lehet, de szvsz jobb az adsl, mert nem korlátos. csak építenék már ki... 😞

Botond
oct.20án jött össze a korláthoz szükséges létszám,és január 12edikei keltezéssel kaptam levelet,hogy na még 150nap,szal én le is mondtam a rendelést,tudjk kivel szórakozzanak,extra 3 hónapokat beiktatunk meg ilyenek na lol,még szerencse,hogy lesz chello hamarosan(közben meg ha nem mondom le adsl rendelést,és chello mondjuk holnaptól van,és nem akarok 5 hónapig extra zs-t modemes szarra fizetni akkor 48ezre kötbér,na túrót nekik)
Mike at home
esetleg mikrohullám

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
ahol semmi nincs ott bizony mûhold
és az nem olcsó

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

fm
mi a korlát?

EOX
Ez a rádiós szolgáltató valóban eléggé kis területre, kb. 10 km-re korlátozódik, de szerencsére nincs sok elõfizetõje, tehát a sebessége 200 KB/sec felett van. Viszont ha túllépem a letöltés-limitemet, akkor utána már megánként kell fizetnem 20 Ft-t...A havi díj kb. egy 512-es adsl-ével egyenlõ

Retteketet

Jelenleg még több tízezer háztartásban található úgynevezett RLL telefonos megoldás, amin még adattovábbítás is problémába ütközik. Az ilyen rendszereken a törvényben kötelezett minimális sebességi értéket 9600 bps-et biztosítják. Ez a jobb helyeken analóg modemes rendereken elérhetõ sebesség 1/5-e, szóval az ISDN mint minimum követelmény messze esik a realítástól még így 2004-ben is. A szélessáv elérhetõsége ISDN-hez képest is ritka.

A rádiós szolgáltató nem jön csak úgy az égbõl(az a mûholdas elérés aminek hátránya hogy egyirányú a kapcsolat így a földi telefonos kapcsolat megléte továbbra is szükséges, dupla havidíj) kell hozzá egy közeli szolgáltató aki biztosítja. Gyanítom ha lenne ilyen a lakóhelyed környékén akkor talán értesültél volna a lehetõségrõl. Az ilyen szolgáltatók jellemzõen kicsik az elérhetõségük viszonylag kis területre koncentrálódik. A kis szolgáltatók szolgáltatási minõsége eléggé rizikós dolog, akár rövid idõ leforgása alatt gyökeresen megváltozhat. Kis pénz kis foci elvén üzemelnek. Mivel kevés a bevételük korlátozott bérelt vonali kapacitással rendelkeznek ami a felhasználói tábor bõvülésével könnyen kevésnek bizonyulhat. Ezért jellemzõ az elõfizetõi csomagjaikra a forgalom korlátozása(a konstrukciók elég egyediek és tág határok között mozognak) ugyanúgy ahogy az áraik is.
fm
én a tvnetwork-nél vagyok elõfizetõ és mikrohullámon jön a net. de ez városban van és nálunk sem mindenhol lehet elérni,nincs kiépítve. sztem falun nincs tvnetwork,vagy ilyen szolgáltató. túl sok embernek kellene igényelnie..

bár nem tudtam segíteni,de gondoltam leírom,mert írtál a mikrohullámról..

Aquli
rádios internet ugy korlatos, hogy bizonyos mbytot lehet egy honapban letolteni? Es ha elered a korlatot, akkor egyaltalan nem lehet hasznalni, vagy csak csokkentett sebesseggel?

Ehhez a radios nethez mi kell? Mennyibe kerul a beszerzese, es utana mennyi a havidij?
elore is koszi.

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

EOX
Hogyhogy nincs isdn? Azt hittem, az mindenhol lehet... Egyébként én is faluban lakom, rádiós netet használok jelenleg, ami egész jó, csak korlátos, úgyhogy várom a matávot, hogy kiépítse végre az adsl-t(a küszöbszám már összejött)

Retteketet

Aquli
Hello!
Kis faluban lakok, a telefonközpont szar, modemmel internetezek, még isdn sincsen, nemhogy kábelnet, vagy adsl.

Arra lennék kivancsi, hogy van-e lehetõseg ilyen helyen normális aron jobb internetet szerezni. Néhány helyen hallottam mikrohullámú, meg mûholdas internetrõl. Létszi ezekrõl mondjatok néhány konkrétumot, árat, stb, hátha masokat is érdekel.
Elõre is köszi!

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

← ElőzőOldal 13 / 13