Joystickok, gamepadok és más játékvezérlők
  • himihumi27
    #1642
    Sziasztok!

    Nem tudom, hogy topic-ba írok-e, de gamepaddal kapcsolatosakból ez tűnik a legaktívabbnak.

    A helyzet az, hogy van egy noname (König) márkájú PC/PS2 gamepadom, ami nem egy nagy
    eresztés, de annak ellenére, hogy anno 2006 táján széthasználtam (Prince Of Persia/Tomb
    Raider, stb. játékok miatt vettem) és párszor erősen a földre ejtettem mérgemben még mindig nagyszerűen működik csak nem szereti sem az XP SP3 sem a Vista, sem a W7. A driver CD-d már elhagytam, de anno emlékszem XP SP2-nél nem is kellet, felismerte a gép.



    Úgy rémlik, hogy az XBOX360-nal és főleg a Games for Windowsal a redmondiak mindenáron a
    házon belül gyártott konzol irányítóját akarták mindenki torkán lenyomni. Gondolom ezt azért, mert az XP valamelyik frissítésével már nem ment a rezgő funkció, a régebbi játékoknál sem (amik nem GfW minősítésűek). A Vista és W7 alatt sem rezeg a cucc, de enélkül még el lehet lenni. A gond ott kezdődik, hogy a két analóg kar maga a káosz működés terén. A jobb gombán fel vannak cserélve a tengelyek (fel--> balra néz, le--> jobbra néz, balra--> fel néz, jobbra--> le néz). Invert Y-axis sem segít gyakran, bár néha igen, de, akkor is mindegy, mert a bal gombára vagy egyáltalán nem reagál a szereplő vagy itt is valami blőd káosz van.

    Szóval nem akarok új gamepadot venni (főleg nem XBOX360-hoz valót nem), mert remélhetőleg nyáron veszek egy PS3-at, mivel jelenleg notebookom van és lessz is, mert fontos a hordózhatóság. Azonban pár arcade game elfut rajta (Trine/Deathspank/Tomb Raider - The Guardian of Lite, stb.) amivel megbirkózik a laposom és néha jól elszórakoztatnak, de mivel közülük sok elsősorban konzolokra készül az irányítás egér+bill.-lel gyakran nem valami kényelmes.

    A kérdés az, hogy át lehet-e írni az op. rendszerben valami .ini agy .cfg fájlt (annyira nem értek hozzá), hogy legalább az irányítás jöjjön rendbe ha a vibra már nem is. Vagy hagyjam a fenébe, és majd kijátszom magam ha meglesz a konzol?

    Előre is köszi a választ.