Joystickok, gamepadok és más játékvezérlők
-
Az a baj, hogy még annyira új nekem ez az egész, hogy nem tudok konkrét kérdést feltenni, illetve, amit feltettem, arra sem kaptam választ, de nincs ezzel baj. Inkább ne kapjak választ, mint hogy csak mondjanak valamit. Perpillanat még elég sokat olvasgatok, hogy egyáltalán hogyan kell hozzákezdeni a tervezéshez, mivel egy repülő szim. cockpitje enyhén szólva is 100x bonyolultabb, mint egy autóé. Szerencsémre azonban vannak profi külföldi oldalak, ahol utána tudok járni és könyv is van (bár angolul, de úgy is most akarok nekifogni az angol nyelv megtanulásának, szóval kellemest a hasznossal). Lényegében ráérek a dologgal és nincs szükségem konkrét, azonnali válaszokra, mert még nem tartok ott. Egyáltalán az anyagi hátteret kell megteremtenem a dolognak, ami miatt több mint valószínű, hogy ebben az évben még nem fogok neki az építésnek. Ez volt igazából a kérdésem, amit ott feltettem, hogy milyen anyagból általában mennyiből jön ki a cockpit, de erre sem kaptam választ, ami tényleg nem zavar. Nem rég olvastam egy tök jó mondást az egyik szimulátoros kollégától: "Segíts magadon! Isten már elfáradt."
Szerintem teljesen jogos!