Joystickok, gamepadok és más játékvezérlők
-
Solt #1509 "A G940-ről miből gondolod, hogy az nem szorul moddolásra?"
Mi az, hogy miből gondolom? Nem igazán értem a kérdést... a G940 az ami. A Cougar moddolás nélkül egy fémházas, jól programozható X52 3x annyiért. Ha moddolod, akkor egy elnyűhetetlen profi Hotas. A modd hozzá még egyszer annyiba kerül mint maga a Cougar.
"A cougar-nél is van force sensoros..., de hogy a duplája lenne a 60-nak azt nem tudom, honnan vetted."
Igen van... de NEM gyárilag! Moddolni kell, ami még egyszer annyi mint az egész Cougar! Hogy honnan veszem? Nézz utána... bár Bucser szerintem előbb utóbb befog kapcsolódni ebbe a témába... ő tudna neked a Cougarról beszélni, neki egy moddolt kis cumója van. 100ezer felett volt neki bőven, és még az sem force sensoros. A force sensoros mod hozzá ha jól emlékszem 300usd körül van! ( nem gyári )
"Csak hogy eloszlassam a kételyeidet az X65-F-el kapcsolatban: 69.650 Ft. A pedál hozzá valóban 28-30 körül van, de én úgy vagyok vele, hogy ha 70-et kiadok valamire és 100-ba kerül egy sokkal jobb megoldás, akkor inkább türelmesen spórolgatok még mellé 30-at."
Nincsenek kételyeim. A G940 ennyi pénzért ár/érték bajnok... ez tény! Mint említettem, az X65-F NEM SOKKAL JOBB mint a G940... főleg nem 30ezerrel... A Cougar pedig más dimenzió anyagilag! Arról nem beszélve, hogy a 30ezres pedál sem a top minőség...
"Ez csak feltételes volt, nem állítom, hogy a saitek jobb, mert nem tudom, de a Te verziódat sem fogadom el, mert Te sem ismered a saitek-et, csak a G940-et. Az ráadásul biztos, hogy nem egy minőség, hisz Te is írtad, hogy az egyik mechanikus technológia a másik fs, innentől kezdve meg nem is nagyon lehet összehasonlítani őket, ízlés kérdése, hogy kinek melyik a jobb, mihez használja."
Tudod, hogy mit jelent a force sensor? Szerintem itt kavarodásban vagy... Ha pedig valami ízlés kérdése, az még nem válasz a minőségre! Attól, hogy az X65-F force sensoros, még nem jobb minőség! Más, de nem jobb! Ráadásul mint említettem korlátozott a használata... elég érdekes lenne IL2-höz force sensoros joyt használni. Persze, ha ez téged nem zavar... ez az ízlés kérdése.
Egyébként a Saitek minőségét ismerem... évek óta jó joyokat készítenek. Ebből gondoltam, hogy az X65-F is jó minőség... és ebből kiindulva mertem hozzá hasonlítani azt a G940-t, amit saját kezűleg használok... Egy dolog biztos, minőségben nincs köztük nagy különbség... főleg nem 30ezer forintos különbség nincs... Persze én tőlem arra költöd a pénzed, amire akarod...
"A lényeg, hogy nem tudhatod, mennyivel jobb az X65-F vagy a G940, mert csak az egyiket ismered."
Amelyiket ismerem az kiváló! És mivel feltételezem, hogy a másik is az, így összehasonlíthatóak. Akkor nem hasonlíthatnám őket össze, ha azt állítanám, hogy az X65-F szar. De én ilyet nem állítok... az X65-F biztos, hogy kiváló Hotas. Viszont mivel a használata korlátozott, ( értsd nem élethű minden típushoz, és ez bizony ebben a közegben sokaknak számít ) és ugyanazért a pénzért még pedált is venni kell hozzá, nem jó választás ár/érték arányban. Saitek mániásoknak jó... ez kb olyan ATI vs NV történet... Valószínűleg azért ennyi az ára mert a force sensoros technológiában ez az első gyári cucc.
"A használata nem korlátoltabb, csak kevésbé élethű a legtöbb géptípusnál"
Vagyis korlátoltabb! :D A szimulátoros világban az élethűség azért nem hátrány. Az egy dolog, hogy nem olyan bot van előttünk, mint amilyen géppel repülünk... ez nyilván irreális elvárás is lenne... viszont, hogy egy force sensoros hotassal repüljünk mondjuk egy messert... azért az vad! :D
"A moddolt cougar nem tudom mennyibe kerül, ha írsz egy árat róla, akkor vitázhatunk erről is , bár szerintem az alap is jobb a G940-nél..."
A modot hozzá "házilag" készítik, ami még egyszer annyi mint maga az egész Hotas. Bucser tudna neked pontosabb árakat mondani, de a 300usd az a minimum. Plusz az egészet kintről rendeled, ha szétkapod ugrik a garancia, stb. Szóval egy moddol Cougarra szert tenni nem egyszerű, nem olcsó dolog... nem átlag usernek való!
Azt pedig bátran kijelentem neked, hogy az alap Cougar nem jobb a G940-nél... kb egy szint szerintem... azzal a különbséggel, hogy a Cougar fém... és akkor ugye az FFB-ről nem is beszéltem... az iszonyatosan jó a G940 esetében... ( ugye a Cougar ezt nem tudja )
Vitázni én semmiképpen nem szeretnék. Elmondtam a véleményem, a te dolgod, hogy figyelembe veszed, vagy sem. :) Én tökéletesen elégedett vagyok a G940-l. Kisebb hülyeségei vannak, de az szoftveres... ebben egyik gyártó sem makulátlan, ráadásul ez még viszonylag új cucc... szóval lesz ez jobb.
A lényeg, én biztos nem adnék ki 100ezer forintot egy force sensoros hotasért, plusz egy külön pedálért. Arról már nem is beszélve, hogy egy komolyabb pedál nem 30ezer... 30ezerért azt a gyerekjáték kinézetű saitek pedált lehet megvenni... ha kapható egyáltalán az is annyiért... :)