• Yfel
    #39
    Igazság szerint engem már nem érdekelnek az új szabványok meg hogy mi fogja leváltani a DVD-t

    Ami elterjed 10 év múlva abból veszek egy lejátszót (addigra úgyis megéri a mostani DVD lejátszóm a cserét) ami kompatibilis lesz a mostani DVD-immel és akkor is ugyanúgy meg fogom venni az eredeti filmeket mint most... ez a probléma engem nem érint.

    Egy dologban viszont igazat kell adnom a filmstúdióknak: Rengeteg pénzbe és munkába kerül megcsinálni egy filmet, igenis legyen az emberben annyi tisztelet, hogy fizessen egy új DVD-ért (vagy ha nem ér meg annyit, akkor kölcsönözze ki egy estére).

    A másik dolog viszont az, hogy a Filmstúdióknak nem kéne annyit aggódni az illegális másolás miatt, mert az emberek azért jobban hajlandóak megvenni egy filmet mint mondjuk zenét, mert letöltött filmnek nagytöbbségben annyira szar minősége van, hogy a DVD-hez képest élvezhetetlen. Ha meg DVD minőségű, akkor nagyon sokáig tart letölteni, úgyhogy inkább el sem kezdem.
    A tizenéves korosztály másolgatásáról meg nem félnék annyira, úgysem akkora fogyasztóréteg, hogy megérje miattuk ennyi másolásvédelmi technológiát kitalálni. Arról nem is beszélve amiről itt már sokan említést tettek: Minden másolásvédelmi technikát fel lehet törni.

    A hardware-es technikáról annyit, hogy nem hiszem, hogy el tudnák adni a nagyközönségnek: egyrészt a vásárlók nagyrésze elvesztené a kulcsokat és egy idő után emiatt senki nem venné meg a filmeket másrészt pedig egy átlagembernek kicsit nehéz lenne megemészteni, hogy azért kell új DVD lejátszót vennie, hogy belemenjen a kártya mert "nem akarjuk hogy ellopd amit már megvettél..."

    Y