1411386313.png
  • Palinko
    Szerintem az Asusnál meg kell fizetned a név miatti felárat én mernék ASRockot is venni, régen azért volt kevésbé ajánlott mert nagyon elnyomta az Asus, mivel az ő leányvállalatuk volt és az olcsó lapokat rajtuk keresztül árusították, most ha megnézed az Asrock mire céloz már vannak brutális lapjaik. Mivel 2008-ban a Pegatron függetlenebb lett az Asustól és 2010-ben felvásárolta az Asrockot onnantól indult be a felzárkózás.

Bár ha jól tudom mai napig is 25%-al benne van az Asus az Asrockban, meg sok megoldást licenszelnek Asrockék, de már jóval magasabb minőségre hajtanak mint 10 éve, fel akarják építeni a saját nevüket. Szerintem ha nem high endről van szó, ahol nem számít a pénz az Asrock jó választás.

Az áraknál meg az infláció is része bizony, de ezt sem látom fő oknak, csak hozzátesz az eddig tárgyaltakhoz, de ugyan úgy mellékes ok. Szerintem az igazi ok ott keresendő, hogy kevesebb hw-t adnak el, a fejlesztési költség meg egyre nagyobb és kevesebb darabszámon kell elérniük több bevételt ez dobja így meg az árakat. Ahogy most áll, még lassulni fog az eladás, mert a mostani hw még időtállóbnak néz ki mint az eddigiek. Még a hőskorban el tudott avulni valami 1-2 év alatt is akkora volt az iram, most meg 6 éves intel procik még mindig tartják magukat.