103176
-
karajjj #99843 Köszönöm szépen! -
#99842 Köszönöm! -
#99841 merevlemezek fogyasztása elhanyagolható, semmi gond nem lesz. -
#99840 Sziasztok, és elnézést kérek előre is a valszeg nagyon láma kérdésért. Az aláírásban szereplő konfigom van, ketyeg benne egy SSD és egy vinyó. Tervezek betenni még egy 2 terrás hdd-t, elbírja a táp? Tudom, láma a kérdés, de hát óvatos vagyok minden ilyesmivel :D
Köszönöm előre is! -
#99839 Pontosan, aztán meg tartóssági kérdésbe megy át az egész, azt meg főleg a kondenzátorok minősége határozza meg, bár ezt laikusként elég nehéz felmérni, hogy most melyik gyártó használja a jobb minőségűt. -
#99838 Nos ha nem hibás egy lap, csak nem romlik el. Alaposan utána fogok nézni a cuccoknak mindenesetre (táp pl valszeg seasonic lesz) -
#99837 ház jó
valami 400w táp mondjuk fps hexa+ de ha valaki tud jobbat ír
lap Asrock B250M-HDV
proci Intel Pentium G4560 2mag4szál i3 teljesítmény fele áron
ram Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz
Sapphire RX460 4GB GDDR5
123ezer HUF
-
karajjj #99836 Sziasztok, szeretnék egy új gépet. Az alábbi alkatrészeket néztem ki. Olyan 130 lenne a keret rá. Van ettől jobb alternatíva? Illetve a Dual Graphics használható lesz ezzel a kártyával?
ház
táp
lap
proci
ram
vga -
G18XM8 #99835 Nekem 3. éve van asrock b85m alaplapom. Tökéletesen jól működik, sosem volt vele gond. -
#99834 Szerintem az Asusnál meg kell fizetned a név miatti felárat én mernék ASRockot is venni, régen azért volt kevésbé ajánlott mert nagyon elnyomta az Asus, mivel az ő leányvállalatuk volt és az olcsó lapokat rajtuk keresztül árusították, most ha megnézed az Asrock mire céloz már vannak brutális lapjaik. Mivel 2008-ban a Pegatron függetlenebb lett az Asustól és 2010-ben felvásárolta az Asrockot onnantól indult be a felzárkózás.
Bár ha jól tudom mai napig is 25%-al benne van az Asus az Asrockban, meg sok megoldást licenszelnek Asrockék, de már jóval magasabb minőségre hajtanak mint 10 éve, fel akarják építeni a saját nevüket. Szerintem ha nem high endről van szó, ahol nem számít a pénz az Asrock jó választás.
Az áraknál meg az infláció is része bizony, de ezt sem látom fő oknak, csak hozzátesz az eddig tárgyaltakhoz, de ugyan úgy mellékes ok. Szerintem az igazi ok ott keresendő, hogy kevesebb hw-t adnak el, a fejlesztési költség meg egyre nagyobb és kevesebb darabszámon kell elérniük több bevételt ez dobja így meg az árakat. Ahogy most áll, még lassulni fog az eladás, mert a mostani hw még időtállóbnak néz ki mint az eddigiek. Még a hőskorban el tudott avulni valami 1-2 év alatt is akkora volt az iram, most meg 6 éves intel procik még mindig tartják magukat. -
#99833 Jó, nyilván az infláció is benne van az árak emelkedésében, ez sajnos tendencia (off: évekkel ezelőtt, első vonatjegyem Szegedre 250 Ft körül volt, akkor még 66.7%os kedvezménnyel, 5 évvel később az utolsó már 1250!).
Kösz a tippeket a megbízhatósággal kapcsolatban, de akkor ezek szerint ma már pl az asrock simán olyan mint az asus? + minél több gari annál jobb elv szétteszteléssel kombózva? -
#99832 Gondolom úgy érted a konkurenciához képest, hát az Athlon meg Phenom korszakban még nem volt azért annyira lemaradva és egész jó árakkal dolgozott. Pl az én Phenomomtól az új Ryzen olyan 6-7 szer gyorsabb, cserébe 10-szer drágább. Szóval még azt sem lehet mondani, hogy x ára van a teljesítménynek és a szerint árazták be. -
#99831 https://linustechtips.com/main/topic/631048-psu-tier-list-updated/#comment-8149083 itt van egy lista. -
#99830 Mondjuk a régi és az új AMD csúcsproci között ég és föld a különbség... Ahogy az árak között is. -
#99829 EVGA, FSP kecsegtető de én már jártam meg vele, nem annyi a valós teljesítménye mint amennyi rá volt írva. Hexa széria egyike. -
#99828 Szerintem nem lehet egy olyan gyártót sem mondani amire azt lehetne mondani, hogy na az ő cuccuk biztos kibír 4-5 évet. Szerintem szokásos gyártók akiknél jó eséllyel tudják, de bárkit választasz, stressztesztelni kell és mindent elkövetni, hogy ha hibás akkor előjöjjön gari időn belül. Futtatsz 1 hétig Boincot, Bitcoin bányászást vagy ha akarsz mutatok lehetőséget segíthetsz renderelni is :D Mindegy csak pörgesse a gépet 100%-on. Ha nem jön elő ez akkor az alkalmakkor a hiba, valszeg sokáig jó lesz.
Egyébként az árakkal kapcsolatban én is megdöbbentem pár hónapja, mert nem követtem az árakat. Nem csak az itteni árak szálltak el. Neweggen is nézheted ha akarod, régen csúcs AMD proci 200$ most meg ez a budget kategória és 500$ a csúcs. 100-150$ közép kategóriás grafikus kártya, most 250-300$ -
#99827 (Nos igen, Magyaron jelenleg ez a helyzet, tisztában vagyok vele...csak kicsit nevetséges.)
Más: mik a megbízható gyártók/márkák manapság? (olyanok, akiknek a cucca 4 évet simán kibír) -
#99826 Venturinak harisnyázott kábele van, illetve valamiféle átalakítót is adnak hozzá. Valamiért az szimpatikusabbnak tűnik, bár drágább is. Csak nincsen raktáron sehol sem a 12cm-es változat. :) -
#99825 A venturi és az x2 gp is magasabb fordulatszámon megy, így valamicskével lehet, hogy több levegőt mozgat meg, de egy biztos, hogy zajosabbak, míg az alábbi csak 1000rpm-el pörög és nem kevés levegőt mozgat meg ő sem. Döntsd el. :)
Utoljára szerkesztette: allock, 2017.05.03. 14:37:07 -
#99824 Ez ellen mást nem nagyon tehetsz, mint hogy többedmagaddal elbattyogsz a megfelelő irodákba szavazni a kellő időpontban, hátha attól erősebb lesz a forint.
Ráadásként még halálra is dolgozhatod magad 40% adó mellett. :)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2017.05.03. 13:40:10 -
#99823 Venturi modelleket nem érdemesebb venni, vagy a Dynamic X2 GP típusokat? Mert a tesztek szerint azok hűtése hatékonyabb. Már csak ennyi kérdésem van, aztán megrendelem és hétvégén bővítem velük a gépházat.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.05.03. 08:51:12 -
#99822 Sajnos ez nem választás jelenleg, várom, hogy összegyűljön a pénz...(idén se lesz új gépem, hogy ........ meg). Off: kicsit szánalmas, hogy 8 évvel ezelőtt 200-ezerért vettem a mostani gépem, ami akkor talán felső középnek számított...Most ugyanez legalább egy 100-assal több. Szánalmas -
#99821 Várni csak rövid ideig érdemes, mert ha sokat vársz, akkor mindig akad valami olyasmi amire lehet várni (új gen. processzor, videokártya, régebbiek árának mérsékelődése, stb.).
Az asztali számítógépek és komponenseinek piacán most indult be egy komolyabb árnövekedés, így nem biztos, hogy éppen most érdemes várni. -
G18XM8 #99820 Én az fsp-re esküszöm, de a többi márkás is jó. Csak ne gagyi legyen! Ház ugyan csak márkás, jól szellőzzön, az a legfontosabb. És legyen benne elég hely. -
#99819 Egyébként manapság mik a megbízható tápok? Milyen házat érdemes venni? -
#99818 Én úgy gondoltam, megkérdezem, mit érdemes tennem. Fogok még várni, az évekre tervezést pedig úgy gondoltam, hogy eladok alkatrészt, kipótolom, veszek újat...kösz a tippeket -
#99817 Érdemes várni, amig lesz pénzed megvenni az egészet egyben. És majd akkor kérni tanácsot, addig még változhatnak az árak.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2017.05.02. 16:08:35 -
G18XM8 #99816 300 ból én nem hagynék meg egy használt cuccot sem, főleg ha évekre tervezel. De amúgy meg évekre nem igazán lehet tervezni, egy év múlva akad szebb és jobb termék, nem hogy négy év múlva. Ryzen-t én még azért nem vennék, mert sajnos drágák. Lehet lentebb megy majd az ára, de most a 7. Gen intel jobb ár/értékben. Úgy hogy ha ryzen-t akarsz, akkor sztem várj, hogy lentebb menjen az ára és értelmes áron megkapj egy 1600ast. -
#99815 Várni nem érdemes szerintem, mert 3-4 hónap múlva még akár a Volta eleje is befuthat, a Vega meg keresztül kasul lesz tesztelve, sőt az első driver javítások is kijönnek hozzá akkorra. -
#99814 Üdv! Nem biztos, hogy összejön, de lehet, hogy 3, max 4 hónapon belül lehetőségem nyílik új gép vásárlására. A keret nagyon max 290-300 ezer Ft. Elvárások: később fejleszthető legyen (tehát olyan alaplap, ami mondjuk 2 újabb generáció, avagy 4 évnyi proci befogadására alkalmas), 1920x1080-ban játszanék. (Doom, Witcher, stb). Gondolkodom, hogy az új amd Ryzen felé kacsintgatnék, elsősorban azért, mert ha jól tudom évekre terveznek a foglalattal (nem úgy az intel...). Házam hasonló, nem tudom, mennyire gagyi, mindenesetre ami kell biztosan: proci, ram, vga, alaplap, ssd, táp (bár az is van, egy 8 éves chieftec gps550 ab-a, delta beles, de sztem fárad szegényem). Winyóm egy szintén 8 éves, 600gb-os WD black, hd sentinel szerint 993 napja működik, 100%-os, és még 831 nap van hátra. Valamint van dvd íróm is, az nem kell. Tippek? Érdemes várni a vegára? vagy akármire? -
#99813 95K Huf ért lehet vinni a 144Hz-es Samsung ívelt VA paneles monitort az iPon-on 118 helyett. Nem tudom megéri e, vagy várjak HDR-es monitorra?
+ (Mivel nincs helyem a Samsung hülye gyári állványa miatt az asztalomon a monitornak ezért X ezerért kell mellé egy állvány is) btw; jelenleg UH2312HM-et használok 71Hz-re "OC"-zva, és van egy szösz a hardcoating és a panel között,1,5mm x 0,15mm méretben.
Az az extra Hz valóban szemkímélőbb és sokkal "finomabb" látványt biztosít? Sose láttám valós magas Hz-en működő kijelzőt. -
#99812 Az elejére van eldugva:
-
#99811 Azon a házon van porszűrő, a kontroller meg vagy ház elején vagy hátulján, de ja, abba kéne tudnia kötni. -
#99810 1. Nem hurrogott le senki. Te tekintel személyes támadásnak plusz alternatívákat.
2. 20decibel felett már hallod a venti hangját(morgását).
3. BQ-t lusta voltál gariztatni, így jártál. Mérföldekkel jobb mint a mostani AC-d. Szerinted mikor fogja megadni magát az AC 1év garival 24órában járatva? Akarom írni felhangosodni.
4. Igen, 5decibel irtó sokat számít!
5. Házilag bezsíroztad volna a csapágyat és halk lehetett volna megint. Egy próbát megért volna.
-
#99809 porszűrő a varázsszó. rengeteg általam összerakott gépbe házi tákolt sufnituning porszűrőket pakoltam (nevezzük nevén: harisnya, ráfeszítve és ragasztópisztollyal ráragasztva a ventire.), volt, amit másfél év után nyitottam ki újból, és a belseje kb úgy nézett ki, mint amikor összeraktam, semmi por, semmi mocsok, csak a porszűrő festett úgy, mintha pár ezer molylepke öngyilkosságot követett volna el. gyönyörű és megható dolog amúgy, rendes bolti porszűrővel még hatékonyabb.
#99808: 20k-n én is pislogtam hogy mi a picsa, pedig ventilátornál elég ugyanazt alapszabály alkalmazni, mind a ramnál - legyen. kis kiegészítésnek nem árt, hogy legyen halk is, mert 800 és 2000 RPM között végső hőmérsékletekben kb picsafüst lesz a különbség. Arctic és Sharkoon kisebb fordulatszámú, olcsó cuccaiban még soha sem csalódtam, sőt, igazából mindig a drága és ejjdeminőségi ventik voltak azok, amik problémások voltak - a Zalmas ejjdecsendes, szilikongumis, hiper-szuper lapátos zsenialitását 1 nap után vittem vissza hogy dugják fel maguknak, az 1200 RPM 1500 volt, ordított és tömény olajszagtól bűzlött.
Arctic-nak melyik a sorosan beköthető megoldása?
#99803: ha 14 centiset akarsz, ilyet vegyél, teljesen jó lesz, halk és olcsó megoldás, kistestvéreit sok dologba basztam már bele, 2 év alatt még egyik sem hangosodott fel annyira, hogy egyáltalán hallható legyen. -
#99808 ~20k pénzt kiadni 3 ventire... Nah ez ám a lehúzás. Jah, és még csatlakoztatni sem tudod sehova.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Alant link-elt ~6k-es ventik nem sokkal (~5dBA-el) halkabbak, és ~20 m3 -el több levegőt fújnak. Juhhúúú. Akinek megéri...
De nem érdekes... mertem írni, és nem egyből a 6k-est, meg olyat, amit nem is árulnak ~ipon, pcx körül, így egyből le kell hurrogni... (ez megy minden topicban.) Nem is értem minek írok néha tanácsra tipp-et, segítséget. Ha egyből van, aki kontráz, űberel. Majd leszokok a kommentelésről... Nekem is BQPW2 -esek voltak. (jó, hazudok, egyet még megtartottam, de nincs a gépben).. de ~egy év alatt azért szép kis hangjuk lett. Nem 24/7 -re tervezettek. Hiába gari. Éppcsak kibírta. Menni ment, frankón fújt. De zavar, hogy hangosabb lett mint a hdd és zúgott mind a 3. Így totál kihajítottam mindet. És most Arctic-ot vettem 5 db-ot (+ a cpu hűtőé), és beraktam mind!. És eddig jó! Nemhogy jó, tökéletes. Nem megy a házhűtés 100%-on (így nem 23.5 dBA, de még 20 sincs). A proci hűtő megy ahogy vezérli, tehát alapjáraton most 550-el forog. De így is és terhelve is rettenetesen halk. És megsúgom, mind az 5 ventit, kemény 5000 forintért vettem meg. És nem 1 db-ot, hanem ötöt! De már ha kérnétek se hoznék nektek ennyiért. Ja és simán sorba tudom kötni mind, mert direkt olyanok! Nem kell nekik molex átalakítás, meg mókolás. És nem házigépbe, hanem 24/7 folyamatos működésre tervezték. (persze ez is marketing és reklámfogás...)
De mind1. Felejtsétek el, hogy mertem ajánlani az Arctic-ot. Vegyél világítósat 6k-ért. 3db-ot 20k-ért. 5db -ot ~35k-ért. Respect. Semmivel se lesz több/jobb. Minthogy vennél ilyet ~5k-ért 5db -ot, a megmaradt ~30k-ből meg eg ssd-t akár. Sztem 100x jobban járnál! De még HA be is szarik ~1 év múlva, akkor is megéri 5k-ért kicserélni. Mintha a ~30k -ed szarna be és cserélhetnéd. Nem? Jah nem, mert az 10 évig is menni fog. PFf..
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2017.04.27. 20:06:24 -
#99807 -
#99806 Mivel kintről szívja be a port, nem tud pormentes környezetet biztosítani. Hiába fújod ki a 99%-át egyből, ha az az 1% bent marad. Ez ilyen szakma. -
#99805 előző hszben írtam pont erre egy megoldást, de azon túl sokszor adnak ventikhez molex -> 3 pin átalakítót, illetve... házad leírása emleget egy "front panel three-speed fan controller"-t, ez hol van elrejtve és hogyan néz ki? mert abba is kellene, hogy tudj külön ventit kötni.
porszűrőid vannak? befújó ventik elő kb kötelező kellék.
illetve még arra figyelj, hogy ha jót akarsz, pozitív nyomás legyen a házban - több/nagyobb teljesítményű befelé fújó venti, mint ami kifelé viszi a levegőt. így egy gyönyörűséges pormentes környezetet tudsz elérni, nem kell sűrűn (fordítás: kb soha) takarítani a dolgokat. -
#99804 Lásd eggyel előtted. :)