Én anno BeQuiet ventiket vettem.
1 évet se mentek és "behangosodtak".
Nem volt kedven gariztatni. Nem voltak olcsók. Most lecseréltem kifejezetten Arctic-ra az összes hűtést! CPU kapott egy A32-es hűtőt +1 ventivel. (gyárilag egy venti van hozzá, de kettőhöz való rögzítés). Így kapott egy plusz Arctic F12 PWM PST CO-t!!! Ilyenből még egyet előre a házba meg egyet hátra. Plusz ugyanilyen ventiből!!! Kifejezetten PWM PST CO - verzióból! 9 cm-esből egyet felülre meg mégegyet hátra.
Ez a verzió fordulatszámszabályzós, sorba köthető több is. (3 simán elmegy egy ágra kötve) és 24/7-es üzemidőre van tervezve! Jah és rettenetesen halk!!! Igen. Ennél halkabb ventit még nem láttam. És a hűtése is?! Kiváló.
Aida nemtudom miért ~28 fokot ír Idle-ben (netezgetve ~34) és a venti nem megy a procihűtőn! stressz tesz alatt felmegy 58 fokosra! 100% load-al. De game alatt leesik ~54-re. ~750-es fordulattal ~80% cpu használat.
Kegyetlenül forgatja a levegőt a házban a többi venti is. És rettenetesen hangtalanul. Aztán meg a vga venti se kapcsol be, ha nem terhelem.
Ennyire halk lett, nem gondoltam volna.
Csak ajánlani tudom ezt a márkát!
De PWM PST CO legyen!!!! Ezt variálhatod, sorba kötheted. (alaplapon nekem is egy pwm-es csatlakozó van cpu mellett.. a tőbbi 3 pin-es). Így a két 9-es le van szabályozva hogy még halkabb legyen. A 12-esek meg szintén sorba vannak kötve, de max fordulaton, a 3 pin miatt. De így is hangtalan.