Ide több kérdés is felmerült bennem. Közeljövőben tervezek egy nagyobb fejlesztést, alaplap+proci+memória+ház+táp ami kell. Alant szereplő korábbi hsz-ekből már nagyjából összeraktam az elemeket, konkrét választás még nincs.
Vinyóm van (SSD, meg sima HDD is persze), videókártya most egy GTX 960-as, de egyelőre nem akarom lecserélni, majd egyszer. Ami nálam sarkalatos lehet, hogy van egy SB hangkártyám és egy TV-tuner kártya is, mindkettőnek PCI kell, jelenleg egy van, abban van a TV-tuner kártya és a második PCI-X kártyahelyre raktam be a hangkártyát. Lehet nem a legjobb megoldás, de működik :)
Az I5-6600K proci amiben eddig gondolkoztam. Amint alább írod, fontos pont lehet, hogy akarok-e procit húzni vagy sem. Nos ez egy jó kérdés, mert most húzott procival nyomom, de hallottam olyat, hogy ez nem tesz jót neki. Mármint egy procinak sem. Ez lehet nem igaz, nem tudom. Szóval, megvagyok nélküle is, a 6600K elég erősnek tűnik húzás nélkül is.
Így adott a kérdés, hogy Nekem kell-e a Z170-es alaplap vagy elég a H170-es?
Ha Z170 akkor melyik? fel van sorolva vagy 10 féle, ott mik a lényeges pontok amiket néznem kell? Főleg játékra, filmnézésre, netre használom a gépet. Játékoknál ki szoktam próbálni a AAA-s produktumokat is, de nem muszáj 140 FPS-el mennie, egy 960-assal amúgy sem fog, nem?