103176
1411386313.png
  • SzirmosSzisza
    Lefelé szokták az újabb házakban (nem véletlen van ott csomónál porszűrő alul), de attól függ igazából hova lesz rakva. Pl ha szőnyegen áll akkor semmiképpen se alulról szívjon.
  • Maala
    Te döntöd el, hogy rakod be.

Vagy VGA-ról húzza kifele a házból a levegőt a tápon át - ergó a táp jobban melegszik, persze annyira nem, mivel a VGA-ról frissen lehúzza a levegőt; vagy kintről húzza át a tápon a levegőt, a belső levegőkört nem érintve. Alacsonyabb lesz ekkor a táp hőmérséklete.

De az "alig forog a ventije" részből inkább alulról szívd a levegőt.
  • pett3rson
    Hali Merlin,

Ha jól emlékszem azt mondtad, hogy Neked is Fractal Design R5-öd van. Abban ugye alul van a tápnak a helye. Lehet, hogy hülye kérdés, de Te hogyan raktad be? ventilátorral felfelé vagy lefelé. Mielőtt nagyot nevetnétek, láttam egy videót ahol ventivel lefelé van bent a házban. Elsőre hülyeségnek tűnik, de ennek a háznak magas tartólábai vannak és viszonylag sok a hely alul, hogy elosztódjon a meleg levegő, ráadásul így nem befelé nyomja a meleget. Amit kinéztem táp azt meg agyon dícsérik, hogy alig forog a ventije, nem melegszik fel, így nem indítja be, ebből a szempontból sem hülyeség, ha így van berakva.

Nos?
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2017.01.28. 17:03:46
  • pett3rson
    Ezt a speccy-t nem ismerem, de Everest-et szoktak használni arra amit Te szeretnél. Persze ha a másik is jó volt, akkor nem szóltam :)
  • Akuman
    Tökéletes, köszönöm szépen!
  • MuldR
    Ha a dxdiag nem elég, akkor pl ez egész részletes:
    https://www.piriform.com/speccy
  • Akuman
    Tiszteletem!
    Segítséget szeretnék kérni
    Hol tudom megnézni vagy milyen programmal tudnám megnézni azt, hogy pontosan milyen hardverrel megy a gépem? Eszköz kezeő nem megy olyan mélységeik amire szükségem lenne.

(alaplapot nem találom, RAM hz-ét sem, videókártya hány GB-os,esetleg a táp, stb)

Előre is köszönöm a segítséget!
  • pett3rson
    Igen? az komoly :) ez jó hír.
  • MerlinW
    2x azért nem is fogyaszt többet, de az enyém pl. folyamatosan 4.2Ghz-en ketyeg. Egy ideig ment 4.4-en is, de az már felesleges túlfesszel járt. A 4.2-őt a Z170-es lapok alapból belövik neked, állítgani sem kell semmit.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.24. 16:22:53
  • pett3rson
    Amit nem írtam le, hogy nekem milyen cuccaim vannak amit raknék bele:

1 SSD, 2 HDD, SoundBlaster hangkártya, TV-tuner kártya, Gigabyte 960 GTX (több, mint 1 éve vettem, szal majd idővel cserélem, valszeg:) )

Ezekhez illene az alaplap, mind foglalat, mind teljesítmény ügyében, persze azt is nézve, hogy van hova fejleszteni még.
  • pett3rson
    mivel memória olyan 40-50 ezer között lesz, szerintem így 250 ezer.
  • Maala
    Keret?
  • pett3rson
    hali,

Volt egy kis időm összerakni egy gépet:

ASUS 1151 Z170 Pro Gaming/Aura
    Intel Core i5 6600K (Box)
    Be quiet Shadow Rock Slim
    Corsair RMx RM650x, moduláris, 80+, gold
    Fractal Design Core 2300

Memóriával kicsit gondba vagyok, 16 GB-ot néztem (2x8 kit), kismillió gyártó persze, talán a Kingston ami felé hajlanék, eddig nem volt vele gondom. Tippek?

A házzal se mennék túl messzire, erről a Fractalról itt olvastam, ebben a topikban, meg láttam róla videót, faszán lehet belepakolni. Nem túl drága és jó.

olyan 5-6 évre vagy még többre tervezném, mivel ez alap megint, amiket kell (max videókártya, mást nem kellene már...) azt tudom benne módosítani bármikor.
  • pett3rson
    Nézegettem a procikat és az alaplapokat is. Ha jól emlékszem a 6600K húzva van ahol 25%-al többet tud a sima 6600-nál, igaz, kétszer annyit is fogyaszt :) Na nem minden téren ennyire veri, de hát ezért van kitalálva, hogy jobb legyen.

Az alaplapoknál meg ahogy nézem a lényeg, hogy hány videókártyát illetve egyéb kártyát, hány vinyót, USB és egyéb eszközt akarok belerakni a gépbe. Valamint van ahol kicsit magasabb a memória legmagasabb MHz-e, de az az áron is meglátszik. A lapok összetétele és minősége egyformának tűnik. Most csak Z170-eseket néztem.
  • allock #99548
    Üdv

Én ajánlanám tanulmányozásra ezek összefoglalóit, olcsóbban kijössz mint a sima külső HDD-vel. Nekem WD my passport van, nincs vele gondom, de ha újra vennem kéne megpróbálnám a rack+hdd kombót.

Külső 3,5'' mobil rack-ek
    Külső 2,5'' mobil rack-ek
  • Alice Sabbat
    Sziasztok,

Szeretnék vásárolni egy külső Hdd-t adattárolás / mentés és szállítás-os használatra, ami fontos az a megbízhatóság/minőség, hosszú élettartam és talán a strapabíróság. A tesztek alapján 2 hdd jön már csak szóba a
    -LaCie P9220 Porsche Design 1TB (illetve a)
    -Western digital my passport ultra 1tb (Metal)

A kérdésem az lenne, hogy véleményetek szerint, feltehetően melyik terméknek nagyobb az adattárolási időtartama, illetve "lényegre törően" melyik a jobb?

( A LaCie-t főleg "Apple"- hez ajánlják, megbízhatóan működne e Pc-vel ( eselteg TV-vel) ?

Az információt előre is köszönöm !
  • Fehercsoki
    Ha tuningolni szeretnéd a procit, akkor ahhoz Z-s alaplapot kell venned.
  • pett3rson
    És az alaplapoknál? a Z170-re gondolok most. tudom, végigbújhatnám a teszteket, meg stb, valószínű muszáj is leszek, de ott mik a különbségek? több USB csatoló, integrált hangkártya/nincs integrált hangkártya? North bridge meg az alap feszkók és egyéb dolgok azok ugyanazok? a kiegészítőkben van eltérés?
  • adam46
    Igen, a K-s proci tuningolható, alapból emeltebb mhz-en megy, többet is fogyaszt.
  • pett3rson
    Mi a különbség a K-s és a nem K-s proci között? csak annyi mint az alaplapoknál? az egyik tuningolható a másik nem? semmi egyéb?
  • adam46
    Valószínűleg a szimpátia fog nyerni. Strix RX 480 oc-t néztem ki és a későbbiekben valószínűleg tartósabb lesz a dx12 miatt, plusz jobb árban is van. :)
  • MuldR
    Z170 csak tuninghoz kell. Ha nem tuningolsz vagy eleve nem K-s procit veszel akkor eleg a H170.
  • MerlinW
    Hát az egy 5 éves CPU, GTX 1060 vagy Radeon 480 a maximum amivel elbír.
    Processzort maximum i7-3770-et tudnál beletenni, a 4. generáció már 1150-es socket-es, a 6. meg 1151-es, tehát alaplap is kell hozzájuk.

Ha játék a cél én nem bővíteném már azt a gépet, hanem szép lassan építenék újat. A mostanit alkatrészenként el tudod adni (alaplap, processzor, memória) 50-60 ezer Ft-ért pl. hardveraprón.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.20. 15:43:52
  • ranGer2
    Sziasztok!

Jelenleg egy ilyen vasat használok:

PSU: CX600
    Alaplap: GIGABYTE GA-H77-DS3H
    COOLER: COOLERMASTER Hyper TX3 EVO
    CPU: INTEL Core i5-3570 3.40GHz 1155
    RAM: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz
    VGA: ASUS GTX 760 OC 2GB
    HDD: 1.0 TB Western Digital 7200 64MB WD10EZEX
    SSD: Kingston HyperX 3K 120GB

A jövőben tervezek fejleszteni rajta, illetve nem tudom, hogy érdemes-e? Amennyiben igen, melyik az a komponens amit lehetne cserélni? A proci kihajtana egy erősebb VGA-t? vagy a VGA elég még egy darabig és vegyek egy erősebb CPU-t ami még bele megy ebbe a lapba? Esetleg csere az egész?

Köszi előre is.
    Utoljára szerkesztette: ranGer2, 2017.01.20. 14:02:14
  • SzirmosSzisza
    Ryzen fogja maximum lenyomni, ha jól sikerül.
  • NEOreg3
    i7 4790k procim jelenleg drágább, mint amikor 2 éve vettem
  • SLICK
    Hali!

Most hogy megjelentek az új generációs Intel Procik és az új chipsetes alaplapok, elképzelhető, hogy az előző generáció olcsóbb lesz? Ilyen 10-15k+ Huf feletti összegre gondolok.
    Csak mert korábban már írtam ide új gép vásárlással kapcsolatban és páran tanácsoltátok, hogy amennyiben nem sürgős a dolog, várjak még egy kicsit pont emiatt, hátha tudok faragni a költségeken.
  • pett3rson
    Hali,

Ide több kérdés is felmerült bennem. Közeljövőben tervezek egy nagyobb fejlesztést, alaplap+proci+memória+ház+táp ami kell. Alant szereplő korábbi hsz-ekből már nagyjából összeraktam az elemeket, konkrét választás még nincs.

Vinyóm van (SSD, meg sima HDD is persze), videókártya most egy GTX 960-as, de egyelőre nem akarom lecserélni, majd egyszer. Ami nálam sarkalatos lehet, hogy van egy SB hangkártyám és egy TV-tuner kártya is, mindkettőnek PCI kell, jelenleg egy van, abban van a TV-tuner kártya és a második PCI-X kártyahelyre raktam be a hangkártyát. Lehet nem a legjobb megoldás, de működik :)

Az I5-6600K proci amiben eddig gondolkoztam. Amint alább írod, fontos pont lehet, hogy akarok-e procit húzni vagy sem. Nos ez egy jó kérdés, mert most húzott procival nyomom, de hallottam olyat, hogy ez nem tesz jót neki. Mármint egy procinak sem. Ez lehet nem igaz, nem tudom. Szóval, megvagyok nélküle is, a 6600K elég erősnek tűnik húzás nélkül is.

Így adott a kérdés, hogy Nekem kell-e a Z170-es alaplap vagy elég a H170-es?

Ha Z170 akkor melyik? fel van sorolva vagy 10 féle, ott mik a lényeges pontok amiket néznem kell? Főleg játékra, filmnézésre, netre használom a gépet. Játékoknál ki szoktam próbálni a AAA-s produktumokat is, de nem muszáj 140 FPS-el mennie, egy 960-assal amúgy sem fog, nem?

Válaszokat előre is köszi.
  • MuldR
    Hát, nem a Gdrive-ra gondoltam. :)
  • ToCsEk
    szimpátia dönt szerintem zöld vagy piros :D
    piros talán hosszabb távon dx12 miatt jobb lehet de hát ki tudja mi lesz jövőre, jelenbe élünk :D szerintem többem mondanának gtx1060at
  • adam46
    Strix rx 480 vagy Srix gtx 1060, ti melyiket vennétek és miért? Teljesítményben kb egal, dx11 alatt talán kicsivel az 1060 nyer, viszont dx12 alatt a 480.
  • ToCsEk
    ha 10% teljesítmény neked megér 200k kidobást akkor igen, amúgy meg teljesen fölösleges
    érdemes várni 1-2évet mindenképp akkor az intel is válaszol a ryzen-re addig meg fölösleges pénzkidobás SZERINTEM

https://prohardver.hu/teszt/i7-7700k_es_i5-7600k_az_asztali_kaby_lake_tesztje/az_i7_7700k_i5-7600k.html
  • HunWindows7777
    Hali szerintetek egy I7 4790K-ról (Asrock Z97 Fatal1ty Killer|16GB Corsair Vengeance RAM) megéri átváltani egy Z270-es platformra I7 7700K-s procira? Szintúgy 16 GB ramal?
  • SzirmosSzisza
    Céges adatot mondjuk illik nem rakni felhőbe (maximum, ha céges).
  • MuldR
    Ha irodai és SSD lesz benne, akkor a fontos céges adatokat mindenképpen felhőben tárold vagy backupold naponta valami HDD-re.
    Én jártam már úgy, hogy egyik reggelre eltűnt az SSDről a fileok nagyrésze. Persze egy firmware frissítés után tökéletesen működött, de ha céges adat lett volna rajta, nem lett volna vicces.
  • zsotesz
    SSD van? Ha nincs akkor mindenképp vegyél bele, attól lesz pörgős a rendszer
    pl. 120GB Kingston SSD SATA3 2,5" HyperX Fury - 19k
    lap: ASUS H110M-K alaplap - ~18k
    proci: Intel Pentium G4400 3.3GHz Socket 1151 dobozos /BX80662G4400/ - ~19k
    ram: 8GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14 (2x4GB) - ~23k
    táp: Be Quiet! Pure Power L8 300W (BN220)/350W (BN221), FSP Hexa+ 400 ~12-15k

Szerintem ez is bőven elég ide.
  • TBTPumpa
    Köszi!
  • MerlinW
    Gigabyte GA-B150M-DS3H - 23.700
    Intel Core i3-6100 3.7GHz - 36.800
    8GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14 (2x4GB) - 22.800
    Corsair VS450 450W tápegység (CP-9020096-EU) - 14.890

bruttó 98.200 Ft

Erős, modern, bővíthető.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.18. 19:40:36
  • TBTPumpa
    Irodai gépet szeretnénk összeállítani, 100 000 forintból.
    Amire szükség van:
    - Tápegység
    - Alaplap
    - Processzor (Intel alapú)
    - Memória

Gépház és tárolóegység (2 merevlemez) van.

Játék nem fog rajta futni, csak irodai és számlázós program, emiatt az alaplapi (vagy a CPU-ba épített?) videokártyát használnánk.

Tudnátok alternatívát ajánlani, vagy ekkora összegből ezt nem lehet kihozni?

Előre is köszönöm.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.01.18. 19:20:09
  • MerlinW
    De MEGTEHETI! :)