1411386313.png
  • Maala
    Alaplapnak MSI Z170M Mortar, teljes méretű matx alaplap jobb processzoráramkör hűtéssel, legalábbis gondolom azért akarsz i5 6500 mellé Z-s lapot, hogy húzz rajta kicsit. Ezzel már menni fog biztonságosan. Én ilyet fogok venni hónap vége felé.

Ramból én nem fizetnék +6 ezret a CL12-ért a 22k-s CL15-ös ramokkal szemben, de te tudod.

SSD-nél 250GB-s Samsung EVO lehet alternatíva, annak 3+2 év garanciája van, ellentétben a Savage 3 évével. Cserébe a Savagere az élettartama során többet írhatsz, 300 TBW a Samsung 75 TBW-jével szemben. Sebességre meg mind a kettő nagyongyors, a Samsung kicsit nagyongyorsabb, de ezt nem nagyon fogod észrevenni a mindennapi használatban.

A táp nem tudom, hogy elég lesz-e 3 HDD + 1 SSD futtatásához, ha húzni szeretnéd a procit is, neadj isten még a VGA-t is. Azt tudom, hogy én a helyedben inkább vennék 26k-ért 2TB-s Redet, és átmenteném arra a másik 2 régebbi HDD adatait. Persze játékra szükséged lesz egy 7200 rpm-es HDD-re, szóval az egyiket mindenképp érdemes lenne berakni, már ha eléri ezt a sebességet (játékoknak).