-
Ahogy előttem írták, a 2x8 helyett 2x4 GB ramot raknék bele, annyi még bőven elég, és nem nagy kunszt bele venni még 2x4-et, vagy lecserélni 2x8-ra, majd ha eljön az ideje. Viszonylag értéktartó is lesz a ram, bár ezt a DDR4 megjelenése miatt annyira nem lehet pontosan jósolni.
A felszabaduló 20k-t a 270x 50k-jával együtt befektetném egy 3GB ramos R9 280(x)-be, vagy 285-ösbe. Sapphire-ra 2 év gari van, a többire 3 év, amúgy az egyéni preferenciáid döntsenek, olvass utánuk. Másik lehetőség a GTX 960, de ez csak 2 GB ramos, hamarabb elfogyhat. A 4GB ramos verzió túlárazott, és oda már a 960-as kártya nem elég.
Tápnak Thermaltake Hamburg 530W-os, de oda kell figyelni (és meg kell kérdezni a boltot!), hogy milyen belső elektronikája van. A jóféle az Sirtech belsős, a tápon egy templomos matrica van.
Drágábban FSP 500+ Hexa, vagy FSP Raider 550+.
Ahogy előttem írták, platformmal is kétféle opciód van. Vagy i5-4590 + Giga GA-H97M-D3H / Asrock H97M PRO4, vagy az általad is említett. Előbbi elmegy stock coolerrel, de kicsit zajos lesz, ezt egy 6-7kba kerülő Deepcool Gammaxxx 300-al tudod korrigálni, utóbbira meg minimum egy Cooler Master Hyper 212 Evo ajánlott, ez olyan 11-12k körül kapható. Bármelyiket veszed, a fenti tápok bármelyike elég lesz hozzá.
Valamint, díjazom én is az SSD használatát, de az tényleg várhat. Az EZEX vinyó a használatának kezdetén (amíg töredezettségtől mentes) elég gyors, ha pár hónapon belül veszed az SSD-t, akkor csak a böngészésben, dokumentumszerkesztésben észlelsz majd különbséget (egy SSDhez képest), rendszerindításban nem.
Nem említetted a házat, pedig ugye fontosak a jó alapok, ha már ekkora értéket belepakolsz. Ajánlott a Cooler Master N300-as, bár most kevés helyen kapható, a Zalman R1 sem rossz, Zalman Z9 (Plus), Zalman Z11 (Neo), Corsair Carbide 200R. Utóbbi már mindenre elég. Efelett Fractal Core 2300 v 2500, és a határ a csillagos ég. Ne hanyagold el ezt a kérdést, ha szarul szellőző házat választasz, túlmelegszik a rendszer (FŐLEG, ha AMD-s rendszered lesz), és akkor az egész rendszered vissza lesz fogva.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.06.01. 10:13:11