1411386313.png
  • Maala
    Akár egy Raider 550-es is, nekem az van alatta. De egy Thermaltake Hamburgnak (530W) sincs vele gondja, ha Sirtech belsős.

Milyen monitorod van most? Tervezed-e bővíteni a közeljövőben?

Full HD-ra elég 8GB ram, egyszerűen nem fogod tudni _nem munkára_ kihasználni a 16 GB ramot. Amik mellesleg csak 1600 MHz-n fognak ketyegni, mivel a processzorban lévő memóriakezelő rész csak annyit kezel - tuning nélkül. És mivel egy szorzózáras 4690-est választottál, amit nem lehet tuningolni, így nincs értelme a 2400 MHznek. Tekintve, hogy nyakunkon a DDR4, mire procit, alaplapot, bármit cserélsz, addigra már nem DDR3-at fogsz használni, tehát ha van olcsóbb 1600MHz-s, akkor célszerűbb azt venni.

Ár/érték arányban (Ft/MHz) jobban megéri egy i5 4590-es, te tudod, neked megéri-e hosszútávra azt a +5k forintot. Nekem megérné 3 évben gondolkodva, főleg, hogy tuning ugye nincs, a prociárak meg jó vezérünkből kiindulva nem nagyon fognak lemenni.

Viszont mivel nincs tuning, a Z97-es alaplap felesleges, hisz csak a tuningképességeikben többek a H97nél. Hosszútávra tervezve nem egy i5-4690K-s procira váltással (a +15-25k-ba kerülő hűtéssel) jársz majd jobban, ha majd már kevés lesz a procid, hanem egy i7-4790-esre váltással, amihez szintén elég lesz a H97-es lapod. (Asrock H97 Fat. Perf, Giga H97-D3H, ASUS H97-PLUS, MSI-ből passz).

Az esetlegesen felszabaduló pénzedet meg egy 120GBs SSD-be fektesd, amin a WoT már a -20. mp-ben betölti a csatát. Win mellett 60-70GB azért jó pár játéknak elég.

Persze joggal kérdezheted, hogy nekem miért van akkor 4690K-m (aláírásban), amire én azt tudom válaszolni, hogy véletlenül vettem 50k-ért, én egy 4690-esért mentem el, csak az átvételkor derült ki, hogy szorzózármentest kapok. A hűtés+Z97es lap miatt ki is kellett adnom +30k-t, hogy ki tudjam használni normálisan 4,4 GHz-re húzva.

Milyen házat tervezel? Nem árt a GTX 970-eddel összetervezni (ami visszakanyarodva a hsz-em elejére a FHDn kívül max 1440p-ben tud még jól helyt állni), Giga G1/WF pl. nem fér be mindegyik házba.

Szóval döntsd el, hogy FHD-ra veszel gépet, vagy később bővíteni szeretnéd még egy monitorral 1440p-re. Ha csak FHD, akkor most spórolhatsz kb 15-öt, amiből már egy normális (Kingston HyperX Fury) 120 GBs SSD is kijön, ha az 1440p-t célzod, akkor végülis maradhat, max kicsit aránytalan lesz addig...

Szerk.: Hol vennéd amúgy?
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.05.30. 16:33:59