Sziasztok! Egy barátom gépet venne, ehhez kér tanácsot. Regisztrált a fórumra, de 24 óráig blokkolva van a hozzászólás, szóval addig tolmácsolnék :)
"Sziasztok,
szeretném a segítségeteket kérni, nem értek a témához, de szeretem használni a gépemet (játékok, filmek; videót/képet nem szerkesztek az ilyesmi távol áll tőlem) és mostanában újítanék.
A következőkre gondoltam (de pl. abban sem vagyok teljesen biztos, hogy minden klappol):
Intel Core i5-4590 3.3GHz Quad-Core Processor (+60)
ASRock Z97 Anniversary ATX LGA1150 Motherboard (+27)
Kingston Savage 4GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory (+21)
Western Digital Red 1TB 3.5" 5400RPM Internal Hard Drive (+20)
Sapphire Radeon R9 280 3GB DUAL-X Video Card (+65)
Corsair 200R ATX Mid Tower Case (+20)
EVGA 600B 600W 80+ Bronze Certified ATX Power Supply (+22)
Ezen kívül nem gondoltam másra (egér, billentyűzet van, monitornak a tévét jelöltem ki).
Az eddigiekhez lenne javaslatotok? Mit kellene kicserélni, mi rossz? Összeáll probléma nélkül minden?
Kell még valami, amire nem gondoltam?
Illetve megnéztem és boltnak ami az egyik legolcsóbb az aqua-t találtam (aqua.hu - de ez nem reklám akar lenni, csak itt vannak az árak összesen ~235000), viszont a netes rendelés (a külföldi még talán sokkal inkább, ~120000) olcsóbbnak tűnik.
Ahhoz ragaszkodnék, hogy legyen egy bolt, ahova bemehetek, kérdezhetek és ha gond van, akkor a garanciával visszavihessek valamit, de szívesen váltanék, ha tudtok olcsóbb boltot mondani.
És legutoljára az összeszerelés kérdése, ki hogyan oldja meg? Azt hittem, hogy könnyű lesz és majd könnyen megcsinálom, de közben meséltek rémtörténeteket és nem biztos, hogy szívesen csinálnám meg magam."