103176
-
Blum #95076 Én már olyat is láttam, hogy a réz távtartókat bele se rakta a csávó...fogalamam sincs, hogy hogyan de túlélte a cucc :D -
#95075 Láttam már elfüstölni is.... ATX-es lapot a srác mATX helyekre rakott távtartókkal rögzített a házban. És bebizonyosodott, hogy az alaplap füsttel megy. Kijött belőle, nagy szikrázások közepette, Az alaplapnak annyi lett. Csoda, hogy másnak nem. -
#95074 a xilence venti morgós lesz, volt ilyenem -
Gibor #95073 "SSD nélkül gépet venni...:("
Erre reagáltam, nem adtam tanácsot senkinek :) -
eeandras #95072 Köszönöm a segítséget! Az SSD-n gondolkodtam, de nekem sajnos drága. A merevlemezt kicseréltem (és még olcsó is volt a csere; külön köszönöm a pcx-et, tényleg olcsóbb, már majdnem eljátszottam a gondolattal, hogy drágább dolgokat is vehetek). Nem tudom 19-ért az EVGA már maradhat-e, de a megérzésem azt sugallta, hogy igen.
Végül így és ennyiért jött ki az egész:
Asrock Z97 ANNIVERSARY alaplap Ár: 25234 Ft
Corsair Carbide 200R CC-9011023-WW számítógép ház Ár: 18 980 Ft
EVGA 600W 100-B1-0600-KR tápegység Ár: 19 418 Ft
Intel Core i5-4590 processzor Ár: 56 412 Ft
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HX316C9SRK2/8 memória Ár: 18 772 Ft
Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-X 11230-00-20G videokártya Ár: 63 365 Ft
Seagate 2TB 64MB SATA3 ST2000DM001 merevlemez Ár: 22 567 Ft
Xilence COO-XPF120.TBL kék ventilátor Egység ár: 950 Ft Ár: 3 800 Ft (Ez igazából nem is számít, csak beraktam)
Azaz még nincs nálam, de a rendelést már leadtam. Érzem, hogy jó lesz ez, csak azon mégis aggódom, hogy biztos minden összeáll-e majd. -
#95071 Kicsit türelmesebb lettem volna spórolok pár ezret. Ráadásul a régi ram-on se vette meg az, aki mondta, hogy neki kell...:\ Így most az pihen az asztalon, mégegyszer szét nem szedem a procihűtőt, hogy beférjen alá. -
Blum #95070 Igen, én is pont tegnap néztem őket. -
#95069 És most néhol egészen jó áron vannak ramok. -
Blum #95068 Gyors RAM-nak csak AMD APU-knál van jelentősége, ott is csak akkor ha nincs dedikált VGA és csak az integrált cuccot használod. Amúgy az 1333-1600 bőven jó.
Ha megengedheted magadnak a 16 gigát akkor hajrá, simán eltudom képzelni, hogy a 8 giga kevés lesz 2-3 éven belül. -
#95067 ha a CPU kezd kevésnek bizonyulni, akkor pár FPS előnyt jelenthet a gyorsabb RAM -
yossarianHUN #95066 RAM tekintetében mi számít manapság jónak? Érdemes 16 gigát tenni a gépbe, vagy a 8 is elég lesz még jó darabig? A 2400 MHz-es ramoknak van értelme? Nekem nevetséges soknak tűnik az az órajel. Ad észrevehető pluszt mondjuk egy 1600 MHz-eshez képest? -
gforce9 #95065 Ha az összeszerelésben nem vagy jártas, akkor mindenképp szereltesd össze a bolttal vagy olyannal, aki képben van. Eléggé bolond biztosan van már kitalálva a szerelés, de könnyen el lehet nézni valamit párezer forintot még ha el is kérnek érte megéri, hogy megkíméld magad a bosszúságtól. Amúgy a szerelésnél nem attól kell félni, hogy elfüstölsz valamit, hanem inkább attól, hogy benézel-elfelejtesz valamit és keresgélni kell hogy na akkor mi is a gubanc. -
Blum #95064 Már a rendszer betöltés is 10mp-cel gyorsabb mint HDD-n. Ha naponta ülsz átlag 6-8 órát gép előtt (mert dolgozol vagy csak lazulsz hétvégén) akkor nap végén nem pár mp lenne a különbség hanem jópár perc. Persze ha ez neked nem számít az rendben van, csak egy segítségkérő topikban ahol a lehető legjobb, OBJEKTÍV tanácsokat adjuk az ezt igénylőknek azt álítani, hogy az SSD felesleges pénzkidobás ..... ne csodálkozz ha nyílnak a bicskák a zsebekben egy ilyen post után :) -
gforce9 #95063 Nem kell vele foglalkozni. Engem is lebaszott nemrég, csak úgy mert olyan kedve volt :) -
Gibor #95062 Netán zavar hogy nem éri meg nekem ssd-re költeni a pénzemet? Számomra szükségtelen (tehát felesleges) és pont. -
#95061 szerkezd es/vagy torold ezt a hozzaszolast. kkthx -
Gibor #95060 Tavaly vettem gépet és SSD kimaradt :) Nem is vágyom rá, felesleges pénzkidobás egykét mp-ért. -
Blum #95059 Szerintem is korrekt bár 2015-ben SSD nélkül gépet venni...:(
Ha SSD most nem is de később mindenképp vegyen, ugyanakkor a WD RED lemezt inkább WD Blue-ra vagy valami hasonló 7200-as Seagate-re cserélném.
Szerk.:
22-kért az az EVGA táp necces...kicsivel olcsóbban van FSP RAIDER 550, inkább azt vegye.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.05.27. 20:29:55 -
simonl #95058 Megkövetem magam, jó lesz az alaplap, ha később proci fejlesztésen gondolkozol.
Elég jól összeválogattad szerintem, ár/érték teljesen jó.
-
Blum #95057 ipont ne, elszálltak az árak.
Ha már webshop akkor PCX -
simonl #95056 Üzletnek az Ipon -t javasolom, én jókat tapasztaltam, nekem akkor is visszavettek terméket amikor az én hibámból nem stimmelt otthon, és ha jól tudom kérhetsz összeszerelést is.
-
simonl #95055 Szia, véleményem szerint a választott processzorhoz nem kell feltétlenül Z97 es alaplap (talán ha van rajta wifi és emiatt esett rá a választásod)
Videokártyában pedig nVidiában, mai állás szerint egy gtx 970 -ben gondolkodnék, ha kicsit előre tervezel.
De a legjobb tanácsom talán az ha még kivárnál 2 hetet, nemsokára jelennek meg az AMD és az nVidia új kártyái, és van némi esély a jelenlegi kártyák árcsökkenésére.
Amikor én építettem a gépemet, rengeteg tesztet, összehasonlító videót néztem meg....azok alapján döntöttem. Döntsd el magadban mire akarod használni a géped és ne spórolj a minőségi alkatrészekkel.
Sokan le fognak hülyézni, én is megkaptam: hogy "elég lesz neki ennyi memória" vagy "jó lesz ez a full HD játékra" vagy "minek az SSD"
Hidd el nincs jobb érzés mikor bekapcsolod az új géped, 4-5 mp alatt feláll a rendszer és nem játszol 75 FPS alatt.....
-
#95054 Sziasztok! Egy barátom gépet venne, ehhez kér tanácsot. Regisztrált a fórumra, de 24 óráig blokkolva van a hozzászólás, szóval addig tolmácsolnék :)
"Sziasztok,
szeretném a segítségeteket kérni, nem értek a témához, de szeretem használni a gépemet (játékok, filmek; videót/képet nem szerkesztek az ilyesmi távol áll tőlem) és mostanában újítanék.
A következőkre gondoltam (de pl. abban sem vagyok teljesen biztos, hogy minden klappol):
Intel Core i5-4590 3.3GHz Quad-Core Processor (+60)
ASRock Z97 Anniversary ATX LGA1150 Motherboard (+27)
Kingston Savage 4GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory (+21)
Western Digital Red 1TB 3.5" 5400RPM Internal Hard Drive (+20)
Sapphire Radeon R9 280 3GB DUAL-X Video Card (+65)
Corsair 200R ATX Mid Tower Case (+20)
EVGA 600B 600W 80+ Bronze Certified ATX Power Supply (+22)
Ezen kívül nem gondoltam másra (egér, billentyűzet van, monitornak a tévét jelöltem ki).
Az eddigiekhez lenne javaslatotok? Mit kellene kicserélni, mi rossz? Összeáll probléma nélkül minden?
Kell még valami, amire nem gondoltam?
Illetve megnéztem és boltnak ami az egyik legolcsóbb az aqua-t találtam (aqua.hu - de ez nem reklám akar lenni, csak itt vannak az árak összesen ~235000), viszont a netes rendelés (a külföldi még talán sokkal inkább, ~120000) olcsóbbnak tűnik.
Ahhoz ragaszkodnék, hogy legyen egy bolt, ahova bemehetek, kérdezhetek és ha gond van, akkor a garanciával visszavihessek valamit, de szívesen váltanék, ha tudtok olcsóbb boltot mondani.
És legutoljára az összeszerelés kérdése, ki hogyan oldja meg? Azt hittem, hogy könnyű lesz és majd könnyen megcsinálom, de közben meséltek rémtörténeteket és nem biztos, hogy szívesen csinálnám meg magam." -
bar ettol fuggetlenul is izlesek es pofonok ami tiszteletben tartunk ofc
Utoljára szerkesztette: PeeTeR, 2015.05.24. 12:50:00 -
#95052 nem mint ha sokat lenne nyitogatva, hangszigetelés miatt meg igencsak jó :) -
#95051 Ízlések és pofonok, nekem sosem kellene nyitható ajtajú gépház. Pföjj.
#95050: MX-2, vagy MX-4es paszta. -
Mike333 #95050 Ha veszek egy procihűtőt például Deepcool Gammaxx 300, jár hozzá paszta vagy azt is vennem kell? És ha igen akkor milyet ajánlotok egy i5-4460-ra? -
Nephin #95049 Köszi a tippet. -
Mike333 #95048 Köszi, hogy megmutattad az oldalt. Legalább 10k-val olcsóbban jövök ki ha innen rendelem még úgy is, hogy 2 garancia szolgáltatásukat is igénybe veszem :) -
#95047 illetve hanyagold a FURY szeriat, SAVAGE -et vegyed - ha amugy is most tervezed a vasarlast akkor ne az elodot valaszd
(nem szemettelepre valo xar - en is ezt hasznalom - csak az ujabb szerianak tobb ertelmet latom) -
#95046 ugyan mar, elso ember hosszu ido ota aki normalis gephez nem olcsofos papir gephazat vesz -
Nephin #95045 Sajna drágábbak, ez volt a legolcsóbb 280-as (gyárilag húzott egyébként). A ház a fix pont, szerelem első látásra, ez van. :) A GTX 960 volt a másik opció, igen, de egyrészt kicsit fújok a zöldekre, másrészt elég sok tesztet néztem és hol egyik volt jobb kicsit, hol a másik, harmadrészt a 960-ak pár ezerrel drágábbak, a 2 GB-os van egy árban a 280-nal. Tudom, a házon spórolhatnék, ha ilyen szűk a keretem, de ugye lásd fentebb, az fix, a kártyát pedig cserélem majd, ha szükséges és van értelme. A többi komponens szerintem elketyeg pár évet, de javíts ki, ha tévedek. :)
Utoljára szerkesztette: Nephin, 2015.05.23. 11:07:27 -
#95044 Jó drága a ház. :) De minőségi is cserébe. :P
Gammaxxx 300 untig elég rá.
A dVGA milyen árban van? GTX 960 erősebb lenne nála, ha van hasonló árban. Igaz, ezen 3GB ram van, de ahhoz meg a sima 280-as már nem elég, hacsak nem OC-zed. Elvileg ki lehet belőle hozni valamennyi pluszt kis tuninggal. 285, 280X-ek milyen árban vannak ott? -
Nephin #95043 Erről mi a véleményetek? (A memória 1600-as lett volna, de az most nincs raktáron, ez pedig így még olcsóbb is egy kicsivel.)
Alaplap ASUS H97-PLUS
Processzor INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX
Memória HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT HX318C10FBK2/8
Videókártya GIGABYTE GV-R928WF3OC-3GD R9 280 3GB GDDR5 PCIE
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
SSD SAMSUNG 120GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E120B/EU
Optikai egység SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
Ház FRACTAL DESIGN Define R5 fekete ablakos
Táp FSP Raider 750
CPU hűtő DEEPCOOL GAMMAXX 400 -
#95042 az is jó, scak mindig kifogom az ünnepeket ilyen rendeléseknél :DD -
#95041 Januárban a gépem 2 nap alatt itt volt. Most a HDD-t Tegnap rendeltem, ma délután jött meg... -
alyr2 #95040 amugy sem lenne nalad hetfon mert 3 munkanap az amugy is kedd lenne...igy jovohet csutortokon kapnad -
#95039 de azért jár hozzá a cucc doboza is, nem? :D ott tartok hogy megrendelem a lentebb írt cuccost egy-két változtatással, de hétfőig tuti nem fog megérkezni mert pünkösd :\ -
#95038 Most jött meg a HDD-n. Nem kértem a dobozos csomagolást. Elég rendesen becsomagolták karton darabokba, így egy kb. 20*10-es csomagot vettem a kezembe. Féltem hogy tényleg csak egy fóliában küldik, de azért vigyáznak ők is... -
#95037 PCX-nél mit jelent rendelésnél, hogy fóliában/dobozban?