Ha már ilyen faszántos alaplapot akarsz venni, akkor ne felejtsd ki a configból a 10-15k-s hűtőt sem, mert a gyári ventivel nem fog menni még a papíron belengetett órajeleken sem. Egyébként nem rossz konfig, csak egy Hashwell Refresh i5-ös konfigot ki lehet hozni kb 10k-val olcsóbban. Igaz, ott nem tudsz tuningolni, cserébe jóval kevesebbet fogyaszt, és kevesebb hőt is termel.
i5-4590 cpu 60k, Giga GA-H97/H97M-D3H lap 25/30k, Deepcool Gammaxxx 300 hűtő 6k. Bár így utánaszámolva akkor mégis csak 15-20k körül spórolsz meg.
Vagy ott van Ra1n ajánlata, bár én bevallom, az eggyel korábbi gen-ről nem sokat tudok elsőkézből. :)
dVGA-t meg a saját szád íze szerint vegyél, de tény, hogy most a best buy felsőkategóriában a GTX 970. Teljesítményben lehet, hogy pariban van egy 290X-el, de utóbbin a hűtés úgy tudom, nem mindig a legjobb, ami az OC képességüket is befolyásolja. Ellenben egy G1-et, vagy MSI-t azért lehet szépen húzni, mert alapból alig melegszenek. Sajnos most a Giga G1 ára most felfelé ível mindenfelé, de még így is a Giga, MSI, ASUS trióból érdemes választani, ha a GPU OC is szempont (MSI-ből most a ME változat is érdekes egyébként).
Magas bordás RAMoknak csak OC-nél van értelme, egyébként csak optikai tuning, ami gátolja egy normális hűtő felrakását is. A RAM húzásának meg kb. lópikula gyakorlati hozama van játékok alatt. Részemről LP ramot ajánlanék inkább.
Összegezve, én inkább egy alacsonyabb fogyasztású, újabb technológiájú, épp ezért hűvösebb i5+GTX 970 rendszert ajánlanék neked ugyanannyi pénzből, mint amennyit az AMD-re költenél.
Valamint a Táp, Ház kombót ne hanyagold el annyira, mint az előző hsz-edben tetted, főleg a nagyon melegedő AMD-AMD párosításnál nagyon fontos tényező aház, hogy ne főjön meg az egész, illetve a táp, hogy ki tudja szolgálni kakaóval a rendszert. Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.05.14. 18:17:25