103176
-
#94956 De csak 1600-as. APU-nak sokat segít a 2400-as memó. -
#94955 http://ipon.hu/webshop/product/hyperx_8gb_savage_ddr3_1600mhz_cl9_hx316c9sr_8/774486
Ez 8GB, és olcsóbb 5k-val. -
#94954 Akkor ez lesz a végleges, kis optimalizálással még:
Alaplap GIGABYTE GA-F2A78M-D3H 1 db 19.215 Ft
Processzor AMD A10-7850K 3.70GHz FM2+ BOX Black Edition 1 db 44.404 Ft
Memória HyperX 4GB Savage DDR3 2400MHz CL11 HX324C11SR/4 2 db 23.848 Ft
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 db 16.731 Ft
Ház DEEPCOOL Smarter 1 db 7.042 Ft
Táp CHIEFTEC CTG-500-80P 500W 1 db 16.226 Ft
CPU hűtő COOLERMASTER Hyper T4 RR-T4-18PK-R1 1 db 9.449 Ft
137, alap feladatokra elég erős, később pedig lehet frankón bővíteni :)
Köszi a helpet :) -
alyr2 #94953 jo az amit leirtal konfig csak +4 giga ram elfer meg benne -
#94952 Igazából nincs nagy elvárás a géptől.. videóvágás téma alatt érts családi témájú videókat és hobbi youtube 1-2 videóat havonta poénból. Játékra 720p felbontáson fog kelleni (ekkora monitor adott), medium bf4, TF2, Heroes of the storm, és hasonló manapság divatos dolgok.
De ha hasonló árban tudtok más konfigot ami később ugyanígy bővíthető, akkor figyelek :)
szerk: tudom hogy kevés a ram, ebből kéne legalább 8, lehet azt még bele tudom tuszkolni a dologba. Én tudom hogy jó, csak szűkös a keret :)
Utoljára szerkesztette: mousee, 2015.05.15. 11:54:09 -
alyr2 #94951 Videostemakra epp az FX ek jok, de azok melle kell vga. Ha jatszani es videovagni is akar dvga nelkul akkor intel szoba sem johet ugye:) A 4 giga ram viszont valoban kevés -
#94950 Sajnos a "mindennapos "játékos" "videóvágós" témára nem nagyon alkalmas az AMD, max VGA-t vennék. Processzor Intel.
De ha budget, és IGPU. Jó lehet; de én 8GB Ramot vennék bele. IGPU megeszi; már ha úgy állítjátok be. -
#94949 Sőt, lehet egy olcsóbb házzal még meg is van a 130, pl:
ANTEC VSK-3000B 7.976 Ft -
#94948 Sziasztok,
Egyik ismerősömnek szeretnék összerakni egy mindennapos játékos videóvágós gépet. Sajnos a budget elég szűkös, de ezt raktam össze egy szerintem megfelelő ár/érték arányú szerkezetnek:
Alaplap GIGABYTE GA-F2A78M-D3H 1 db 19.215 Ft
Processzor AMD A10-7850K 3.70GHz FM2+ BOX Black Edition 1 db 44.404 Ft
Memória HyperX 4GB Savage DDR3 2400MHz CL11 HX324C11SR/4 1 db 11.924 Ft
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 db 16.731 Ft
Ház CHIEFTEC BD-02B-U3 1 db 14.148 Ft
Táp CHIEFTEC CTG-500-80P 500W 1 db 16.226 Ft
CPU hűtő COOLERMASTER Hyper 212 EVO 1 db 11.159 Ft
Így 134 a vége, 130 volt a keret, de szerintem ennyit megér. Később jól bővíthető lesz rakat memóriával (4 slot), mehet bele egy izmosabb videókártya, SSD, hűtővel még a procit is meg lehet picit húzni ha kell az extra teljesítmény. 500-as táp előregondolkodós majd arra az időszakra amikor később jön egy erősebb videókari. Vélemény? Nagy hülyeséget raktam össze, vagy így azért életképes a dolog?
Utoljára szerkesztette: mousee, 2015.05.15. 11:01:50 -
alyr2 #94947 Jah ez még jobb ötlet -
Ra1n #94946 Ha amd-ben gondolkodsz várd ki a 3xx szériát. -
alyr2 #94945 Semmi baj nincs az AMD procikkal..igaz nem 50w a fogyastása..de amennyibe kerulnek az reális ár értük.Intel annyival nem jobb mint amennyivel dragabb! VAlamint ha Intel alá nem gagyi lapot akarsz venni akkor az ugyan annyi mint ha vennél egy jó AM3+ lapot. Sokkal több hőt sem termel..Nekem FX procim van tuningolva 4,5 re es 50 fok alatt tartja egy CM hyper T4 ami 7 ezer forint mellesleg hozza igy az I-5 teljesítményt ...Intelre is kell venned kb ennyiért hűtőt mert az is melegszik gyárival rendesen..Aki itt hirdeti hogy csak vidia meg intel , az azert teszi mert apa vett neki és csak ezt ismeri...a 970 meg esetleg jo vasar lehet , de en nem hiszem..a 3.5+5 memoria kamuja, nalam eldobta az nvt a rakba..mellesleg iponnal 120k ennyit mar kozel sem ér. Ha mindenképpen Intel procit veszel, az nem baj de legalabb ne Vidia szemetet vegyel melle, ha tavlatokban gondolkodsz, Inkabb vegyel 290x amin valoban 4 giga ram van jobb savszellel, és már most kompatibilis a vulkannal mantleval, amivel jelenleg egyik vidia sem.. -
roul #94944 Hogy őszinte legyek ez csak egy alapgondolat volt :D Mivel Inteleknél nehezen ismerem ki magam. És 5-ből 4 intel-t ajánl gtx-el szóval eléggé hajlok a dologra.
Még pentiummal kezdtem a pályafutásom, aztán csak amd-t használtam de most úgy tűnik váltani fogok. A vga-kal meg úgy vagyok, hogy mindig is Radeon párti voltam, pontosabban Asus Radeon párti :). De be kell látnom hogy a 970 több szempontból is jobb kártya most nála, és bár kicsit utálom is ezért de saját magam alatt nem fogom vágni a fát.
Tuningolni nem akarok így nincs szükségem ezekre az opciókra.
Eddig is kacérkodtam az inteles konfigra, és utána nézve a procinak meg lapnak amit ajánlottál, nem csak olcsóbb lenne, hanem kevesebb hő és energia, így azért elég meggyőző és teljesítményben ugyanaz.
Viszont Vga-n még erősen gondolkodok...eddig 60-40 volt a 290x-nek a 970el szemben, de ez most pont fordítva van. meggyőzhető vagyok :D -
Dodo55 #94943 "bár én bevallom, az eggyel korábbi gen-ről nem sokat tudok elsőkézből. :)"
A legolcsóbb i5 van belőle nekem, de mindenre elég, teljesítményben alig pár százalékkal gyengébbek a 4xxx szériásoknál, alapjáraton gyári hűtővel, minimum fordulaton 28-32°C, netezés, felhasználói programok futtatása közben 30-35, terhelve 45-50, és mesterségesen fullra járatva sem sikerült még nagyon 60 fölé vinnem. Fogyasztása lófasz, az egész gép elvan 60-70W körül, ha nincs komolyabban terhelve.
Egy szóval ugyanolyan gyors és tökéletes, mint az újabbak, nem hiába annyira a hordozható vonalon emeltek ki dolgokat annak idején a Haswell érkezésekor... Céges laptopba meg az van amúgy, u szériás i5, érzésre semmivel sem lassabb egy normál m szériáshoz képest, de elmegy a cucc akkuról mindenféle spórolás nélkül is 4-5 órát simán. -
#94942 Ha már ilyen faszántos alaplapot akarsz venni, akkor ne felejtsd ki a configból a 10-15k-s hűtőt sem, mert a gyári ventivel nem fog menni még a papíron belengetett órajeleken sem. Egyébként nem rossz konfig, csak egy Hashwell Refresh i5-ös konfigot ki lehet hozni kb 10k-val olcsóbban. Igaz, ott nem tudsz tuningolni, cserébe jóval kevesebbet fogyaszt, és kevesebb hőt is termel.
i5-4590 cpu 60k, Giga GA-H97/H97M-D3H lap 25/30k, Deepcool Gammaxxx 300 hűtő 6k. Bár így utánaszámolva akkor mégis csak 15-20k körül spórolsz meg.
Vagy ott van Ra1n ajánlata, bár én bevallom, az eggyel korábbi gen-ről nem sokat tudok elsőkézből. :)
dVGA-t meg a saját szád íze szerint vegyél, de tény, hogy most a best buy felsőkategóriában a GTX 970. Teljesítményben lehet, hogy pariban van egy 290X-el, de utóbbin a hűtés úgy tudom, nem mindig a legjobb, ami az OC képességüket is befolyásolja. Ellenben egy G1-et, vagy MSI-t azért lehet szépen húzni, mert alapból alig melegszenek. Sajnos most a Giga G1 ára most felfelé ível mindenfelé, de még így is a Giga, MSI, ASUS trióból érdemes választani, ha a GPU OC is szempont (MSI-ből most a ME változat is érdekes egyébként).
Magas bordás RAMoknak csak OC-nél van értelme, egyébként csak optikai tuning, ami gátolja egy normális hűtő felrakását is. A RAM húzásának meg kb. lópikula gyakorlati hozama van játékok alatt. Részemről LP ramot ajánlanék inkább.
Összegezve, én inkább egy alacsonyabb fogyasztású, újabb technológiájú, épp ezért hűvösebb i5+GTX 970 rendszert ajánlanék neked ugyanannyi pénzből, mint amennyit az AMD-re költenél.
Valamint a Táp, Ház kombót ne hanyagold el annyira, mint az előző hsz-edben tetted, főleg a nagyon melegedő AMD-AMD párosításnál nagyon fontos tényező aház, hogy ne főjön meg az egész, illetve a táp, hogy ki tudja szolgálni kakaóval a rendszert.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.05.14. 18:17:25 -
#94941 Ramnál olyat vegyél, amin alacsony a borda. Különben később egy nagyobb procihűtő alá nem biztos, hogy befér. -
alyr2 #94940 Ne foglalkozz a sraccal fogyatekos:D -
Ra1n #94939 AMD helyett kapásból intel,abból is I5, nem fontos a 4XXX széria, játék szempontból a 3xxx is tökéletes és szinte nulla a különbség.
A Saber alaplapon máris megfogod az árkülönbözetet az Intel cpu/amd cpu közt, ha veszel egy 20-30ezres intelhez való alaplapot amit nem a név ad el mint az Asus Saber-t...
Egy 3570k például alapórajelen is megeszi a jóval magasabb órajelen dolgozó 3850-est, felhúzva pedig keresztbe le is nyeli, főként az újabb CPU-kat rendesen kihasználó játékokban. Mindezt jóval alacsonyabb fogyasztás mellett....
A 290X helyett pedig 970 g1, szintén jobb ár/érték/teljesítményben, vagy várd meg a 3XX szériát.
Amennyiért azt a konfigot összerakod annyiért egy intelt mosolyogva elveri és jóval időtállóbb.
-
roul #94938 Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Gépújítás előtt állok :) A mostani konstrukció szinte szóra sem érdemes?
CPU: Amd x3 3200
Alaplap: gagyi m5a78L
vga: 7790
Kicsit elvagyok csúszva, maradva az új dolgokkal, nem is igazán követem nyomon mostanában. Nem igazán tudom eldönteni én a következő konfigra gondoltam:
CPU: 8350
Alap: Asus Sabertooth 990FX
VGA: Asus r9 290X
8 Gb hűtő bordás ram
és persze a többi hűtő normális ház stb...
Ha tudtok valamit javasolni esetleg egy inteles konstrukciót amivel jobban járok megköszönném :)
-
#94937 Ne legyen miatta lelkifurdalásod. Mindketten hibáztatok. A doboz nálad van, azért a matricáról is le lehet olvasni a dolgokat még így is, a többit leírták előttem. Nincs semmi baj. -
#94936 Nem rossz, de az a 4 GB RAM nem lesz kevés? :) -
#94935 eredeti dobozában adtam a kártyát minden tartozékával, természetesen a dobozon ott van a sértetlen matrica.
a belinkelt képet én készítettem a vevő kérésére még a vétel előtt, tehát már nálam sérült volt a matrica, de ő sem vette észre, csak miután a kezében volt
szerencsére a vevő megértő volt, nem hibáztat engem és bízik benne, hogy ettől még nem ugrik neki a garancia
happy(?) ending -
#94934 Ez faramuci fura ~két részból álló vonalkód. Magától nem szakad "vágódik" ketté. Olyan van, hogy idővel leválik a hőtől a panelról, de h még csak meg sincs sárgulva (használat alatt a hőtől kissé elszíneződik, sötétül), de egyből így 2részből lecelluxozva fényes fehéren... :D Ez fura. Elvileg a dobozán is rajta kéne lenni a sorszámnak, ami a készüléken van, meg a gari papíron is! Mivel így érvényes. HA nincs meg a doboz, csak a készülék, akkor is bizonyítod, h melyik készülék tartozik a garipapírhoz. Ezek sem egyformák?
Ha NEM egyezik, akkor bukta a gari. ;)
De h ipon így adjon el gépet??? Vicc. Persze össze van szerelve, hisz h*lyegyerek úgyse néz bele, megkapta, örül, viszi haza, csapatja gta-t, azt annyi. HA baja van, úgyis egybe viszi vissza, ők meg tudják úgyis, hogy mit "okoskodtak" s papírjaik vannak róla, meg értelemszerűen programban is rögzítve van minden. Beírják a munkalap számát, vagy neved vagy akármit s kidobja, h xD kaptál egy mókolt, javított vga-t, amire ők adtak ugyan x év garit (amiben bíznak h nem romlik el), de ha igen, akkor eljárnak ehhez méltón, de ha nem, akkor rádsóztak egy javított sz@rt, ők meg jól jártak. A gari lejárta után te meg a hajadra kenheted a meghibásodott cuccod, így is, úgy is.
Ettől függetlenül rákérdezhetnél ipon-nál is.
Am. TE láttad mikor kivetted a gépből, egyszer is észrevetted? (azt írod, hogy NEM) hogy milyen a sorszám matricája? Ennyi erővel TE is mondhatod neki, hogy ezt a vevő csinálta vele! [Mert volt egy szar karija, tőled "megvette" a jót! de most reklamál! Te visszaadod a pénzt, ő meg a beszart kariját. Te a pénzt is buktad, meg a működő karidat is. Ő meg nyert egy működő jó vga-t. Ingyé! Nem?]
-
#94933 Elvileg a dobozon is rajta kellene lennie a vonalkódnak, azt nem adtad oda? -
#94932 megnéztem google-ön pár képet, mindegyiken egyben volt a sorozatszám matricája és nem volt leragasztva celluxszal (ellenben a második matrica, amin az asus telephelyének címe(?) található, meg egyiken sem volt fellelhető) -
gforce9 #94931 A sorozatszám matrica az nem olyan matrica amit nem lehet leszedni. Az csak az azonosításra szolgál. Ha olvasható akkor semmi köze a garanciához. Biztonság kedvéért ráírhatsz az ipon-ra magad és a vevőd megnyugtatására, de csodálkoznék, ha nem ezt mondanák. -
#94930 Nem lehet hogy gyárilag ilyen? Látom, hogy mi a gond, viszont nem igazán hiszem, hogy ez utólag lett ilyen, mivel ez akkor is egyben marad, ha leszeded pl a hátlapot. Meg ha nincs ráírva hogy "warranty void if removed" akkor annyira nem kell aggódni, illetve az egész szériaszám az "ép" részen van.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2015.05.13. 18:50:25 -
#94929 ilyenkor ugrik a garancia?
egy asus gtx 770 hátulja látható a képen, az alján a sorozatszámmal ami láthatóan kettészakadt majd össze lett ragasztva. Ipon.hu-n vettem a gépemet, ők szerelték össze még tavaly júliusban és azóta csak kétszer vettem ki a gépházból a kártyát, de nem tűnt fel, hogy sérült volna. Sajnos már valaki megvette tőlem és most reklamál, hogy ez így most mi. Bebizonyítani nyilván nem tudom, hogy nem én okoztam a sérülést a sorozatszám matricájában. Feltételezem az eredeti dobozán lévő sorozatszám semmit nem ér. Valami tipp? -
#94928 Tegnap láttam egy MSI Z97 MPOWER-t (nem MAX AC azért) 40k-ért. Én megvettem volna, mert megérné, csak hát miből, ugye az alaplapcsere a legneccesebb, mert nélküle nincs gép. :D
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.05.13. 15:36:10 -
#94927 Az a baj, sok a nepper. Levadássza az olcsó cuccokat, és eladja méreg drágán, azért ennyi az ára. Pár éve behalt a 9800Gt-m. Eladtam 4 ropiért, Kérdeztem, mi lessz a sorsa? Mondja a srác, aki elvitte,. hogy bevágja a sütőbe, és akkor egy darabig jó még. Se le nem pucoltam, semmi, odaadtam ahogy volt. 3-4 nap múlva, megkíméltként láttam viszont, csili-vili, pormentes állapotban, nagyon megkiméltként, ami még sosem volt reball-ozva... 15-ért, ha jól rémlik....
Am én is nézegettem mostanság az alkatrészeket, gépfejlesztés előtt vagyok. Nem vennék használtat. Most egyszerüen nem éri meg megvenni. -
Ra1n #94926 Pont ma (vagyis már tegnap) szereztem be ismerősömnek egy 280X Oc-t 50 pénzért 2016 végéig papiros bolti garival. Szerintem abszolút nem volt drága...
Persze vannak akik nevetséges áron adnak el cuccokat de az rendszerint a nyakukon is marad meg nyomják egyfolytában címként a "csak ma" meg "csak a hétvégén" szövegeket...És sehol senki.
De mindig ki lehet fogni alkalmi vételeket. -
TomStorm #94925 Mekkora bizniszeket csináltunk régen,volt hogy havonta gépet fejlesztettünk:D
Mondjuk abba bele is fáradtam anno de úgy fun volt:)
Már nem menne.. -
TomStorm #94924 Ja amúgy röhelyesen drágák a használt hardverek.Én is nemrég ránéztem mert régen tényleg jó áron tudott az ember hozzájutni bármihez de tényleg ha kevés volt a pénz és mégis kellett valami akkor irány használt piac erre most csak mosolygok az árakon.
Annyiért árulják a koszos régi gépeiket mint most egy PC újonnan.Eszméletlen komolyan,értelme nincs oda nézni sem -
Dodo55 #94923 Ja basszus, van hogy újonnan lemegy az ára 56k köré (R9 280), erre használtan simán 50-ért hirdetik a legtöbben.
És még hogy a hardware-ek értéke fél év alatt a semmibe zuhan... Régi szép 2000-es évek :) Komolyan ha ez így megy tovább, pár éven belül jobb befektetés lesz a PC alkatrész, mint az arany vagy az ingatlan -
#94922 Azt mondjuk tényleg vadászni kell. -
Ra1n #94921 38k-ért már 7950-eseket lehet vadászni.... -
#94920 Höhö, én árulom :D Akkor viszek le az árból.
Még anno úgy lett beszerezve, hogy semmi gari nem volt rá(ne kérdezzétek hogy, nem én vettem, kaptam), amúgy 2013Q2-es vásárlás, de semmi számla meg ilyesmi nincsen. -
#94919 szoszo (szvsz max 30k-at adnék érte. de.... nagyon megfontolandó így gari nélkül, nekem nem kéne)
Az a baj, h nincs rá gari! Alkudj kicsit belőle, ha tudsz. S TE tudod, hogy kockáztatsz -e, vagy nem.
Ahhoz képest, hogy van fennt sügér is aki 55k-ért 'akarja' eladni vmi madárnak 1.5 év garival.... (nah az meg felejtős ennyiért). nc
Holott úgy! (1.5 év) garival érNE ~40k-et. Úgy igen.
De gari nélkül... Nem egy mai darab, tehát lejárt már a 3 év jótálás. Vagyis akkor vette, mikor kijött. Ergo: ment is egy kicsit... (biztos vmi "kocka" csapatta neki éjt-nappallá téve...)
De Ha megreckírozod a 38k-et hogy a "levegőben lóg"... akkor ok. Magamból kiindulva még a 30k-at is 'félteném'.
Én 40k-ért vettem az Asus 660 OC-t (ami ~ = a 7870-el) igaz doboz, csillivilli, tartozékok nélkül ~3 hónapja, még!!! több mint 1.5 év garival, atom tiszta, pormentes állapotban. Vagyis ha ehhez méred, akkor kicsit sok az az ár érte. -
#94918 38k-t kérni ezért gari nélkül szerintetek sok? Valahol 30-40 között megy a többi hasonló. -
#94917 Nekem még itt ajánlották, igaz akkor még egy hd4830 volt benne :)