1411386313.png
  • broman191
    Ejj milyen lavinát indítottam el... "Mi történik még itt?!"

Arról nem szólt a fáma, hogy félkonfigot kellene menteni olcsóért, azt feltételeztem hogy egy új, kacsalábon forgó, CPU-t 220W-os fogyasztásra húzó,' szauna tuner' AMD konfig épülne az 'Ánusz AkármiX' alapra... ;) Szóval a mostani X4 980-hoz kellene valami új lap és abba DDR3 memó, DDR2 slotok híján... Ha mindenképpen csak a meglévő hardverek mentése a cél, akkor szvsz egy régebbi használt alaplapot sem zárnék ki, aminek még a jelenlegi DDR2 memók is örülnek, persze nem garancia, hogy nem purcan ki az is hamarosan...mindenesetre a legolcsóbb út az lenne, ~10e Ft környékén. DDR3-ra és AM3+ alaplapra váltva viszont, pl. egy Asrock 970 Extreme 3 vagy 4-ben (vagy hasonlóban) lehet ráció, 15-20e Ft között, most is van pár a hardveraprón...de újonnan is vannak 20-25e Ft környékén elég fícsördús darabok.

ui.: Csak azért van AMD-m, mert anno szinte filléres üzlet volt a 955 CPU valamint a több ventis TX3 hűtő hozzá és még ma is nagyon jól meg vagyok velük...válthatnék s1150-re, 4gen i5-re és mellé vehetnék 8 GB DDR2 helyett ugyanannyi DDR3 memót, de egyelőre nem érzem úgy, hogy feltétlen szükségem van a bizonyos ~100e Ft-os kiadásra, nem kapnék érte élményben annyival többet, hogy megérje számomra...és amikorra valószínűleg megváltozik ez a helyzet, ott lesz a Skylake i5, s1151, DDR4...vagy ha annak töredékéért felbukkan valami használt FX-8xxx, AM3+ lap, 8 GB DDR3 kombó, talán azzal is megbarátkoznék...főleg ha éppen tél van.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.02.22. 21:17:00