103176
-
#93994 A szabvány 1600 MHz-ről át kell tenni a BIOS-ban az üzemmódot 1333 MHz-re és baj nem lehet...bár lehet hogy ezt automatikusan is megoldja az alaplap, ha a CPU-t észleli... :) -
#93993 Így-így! Utóiratoddal teljesen egyetértek! Én is így gondolom. Anno (~3 éve) én is (míg boltban ~40k körül volt a 980), hozzájutottam egyhez 21k-ért. Így ez van. Memóriákat hihetetlen módon, de elpasszoltam fél nap alatt, 14k-ért. Már megváltam tőle, mert DDR2-es lapot nem akarok venni. Ha AM3+-os lapba belemegy a proci, DDR3 rammal. (tudom, a proci csak 1333-at kezel), De attól még baja nem lesz, ha 1600-asat rakok mellé, nem? Így annyit nem (is akarok) tudok rá költeni hirtelen én sem, hogy Intelre váltsak. Tehát egy deszka kell RAM-al. Ennyi.
Konvertálni és tömöríteni én sem akarok. Számomra sem ér annyival több ezret az a + pár fps, esetleg megspórolt pár másodperc boot idő.
A fűtése sem egy hátrány, (mivel panelba költöztem, ahol a távfűtés ~0, hiába 10.em. :P ) A pénzt meg elviszi a panelprogram, vízóracsere, autó, stb... s a nemrég lett kis családom. Ennyim van, ezt kell szeretni. Örülök, hogy van, s megy (vagyis ment). :( Jelenleg hirtelen összepakolt abit kn9+athlon64,ddr2-800-al tolom.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.02.22. 22:30:33 -
#93992 Ejj milyen lavinát indítottam el... "Mi történik még itt?!"
Arról nem szólt a fáma, hogy félkonfigot kellene menteni olcsóért, azt feltételeztem hogy egy új, kacsalábon forgó, CPU-t 220W-os fogyasztásra húzó,' szauna tuner' AMD konfig épülne az 'Ánusz AkármiX' alapra... ;) Szóval a mostani X4 980-hoz kellene valami új lap és abba DDR3 memó, DDR2 slotok híján... Ha mindenképpen csak a meglévő hardverek mentése a cél, akkor szvsz egy régebbi használt alaplapot sem zárnék ki, aminek még a jelenlegi DDR2 memók is örülnek, persze nem garancia, hogy nem purcan ki az is hamarosan...mindenesetre a legolcsóbb út az lenne, ~10e Ft környékén. DDR3-ra és AM3+ alaplapra váltva viszont, pl. egy Asrock 970 Extreme 3 vagy 4-ben (vagy hasonlóban) lehet ráció, 15-20e Ft között, most is van pár a hardveraprón...de újonnan is vannak 20-25e Ft környékén elég fícsördús darabok.
ui.: Csak azért van AMD-m, mert anno szinte filléres üzlet volt a 955 CPU valamint a több ventis TX3 hűtő hozzá és még ma is nagyon jól meg vagyok velük...válthatnék s1150-re, 4gen i5-re és mellé vehetnék 8 GB DDR2 helyett ugyanannyi DDR3 memót, de egyelőre nem érzem úgy, hogy feltétlen szükségem van a bizonyos ~100e Ft-os kiadásra, nem kapnék érte élményben annyival többet, hogy megérje számomra...és amikorra valószínűleg megváltozik ez a helyzet, ott lesz a Skylake i5, s1151, DDR4...vagy ha annak töredékéért felbukkan valami használt FX-8xxx, AM3+ lap, 8 GB DDR3 kombó, talán azzal is megbarátkoznék...főleg ha éppen tél van.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.02.22. 21:17:00 -
phenom ii-k jó cuccok voltak, mostani új amd-k gyengusok -
#93990 Okés. Elhiszem, értem. De most ha ez van, akkor ez van. S erre kértem tanácsot. Ok, nem veszem meg a bizonytalan, nem garis lapot. Ezt is megértem. Megerősítettétek amire gondoltam. De ezért a radiátoromat most nem kell lehurrogni. :/ -
Blum #93989 Nem kell átírni semmit...mindig azt ajánljuk ami jobb. És jelenleg az Intel jobb. Ha az AMD lenne a jó akkor azt tukmálnánk az embereknek. De az AMD jelenleg egy rakás fos. -
Istenem... Intel fanatikusok társasága...
Át kéne írni a bannert-t!!! a:
MILYEN INTEL GÉPET VEGYEK MOST? -ra!
És *-al jelölni az oldal alján, hogy (csak hogy mindenki számára érthető legyen):
* -"AMD-s megjegyzést, kérdést, hozzászólást, és bárminemű megnyilvánulást, ami /AMD,piros.../, stb... név szinonímáit, szimbólumát takarja, esetleg halovány kis nyúlfarknyi utalást tesz rá az viselje el a válaszadók, segítők hozzászólásait, megnyilvánulásait. Ami akár trollkodásban, flame-ben, oltásban, lehurrogásban nyilvánulhat meg."
Így korrektebb lenne a topic. S nem tennék akkor fel én sem AMD-s kérdést.
Bocs mindenkitől, hogy AMD-s alaplapról kérdeztem, és hogy AMD procim van. Amit nem szándékozok kukába dobni, vagy eladni. S jelenleg elég szűkös kerettel rendelkezek ahhoz, hogy most ~fél konfigot cseréljek (akár) intel-re váltás miatt. (ok, el lehetne adni a procit, de abból intel-t nem kapok. Na meg nem is akarom eladni). Normális hűtővel (Asus Lion Square ~ 32 fokos alapjáraton, terhelve 45-50).
Képet ne kérjetek, mert Abit KN9-es lapról vagyok, Athlon 64X2 6000+-os procival. (Igen, ez is AMD). Most megkövezhettek.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.02.22. 19:30:02 -
Blum #93987 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"totál hidegen hagy az intel"
hidegen hagy
...az INTEL
HIDEGEN
[spoiler]
[/spoiler]
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.02.22. 18:53:38 -
Dodo55 #93986 "engem totál hidegen hagy az intel, s maradok amd-nél."
Így már teljesen érthető a dolog, csak eddig nem mondtad, hogy fűtésre is kell a gép. Ilyen célra egyébként egy húzott P4 gyári hűtővel még jobb, itt a szobában annak idején mindig 3 fokkal magasabb volt a hőmérséklet, mint a lakás más helyiségeiben. Bár ugye annak a teljesítménye manapság már nem sok mindenre elég :( Egyébként én nem jártam rosszul utána az i5-el sem, mert simán visszahoz annyit a villanyszámlán, amennyivel többet kell azóta gázzal fűteni, szóval azért nem érdemes rögtön leírni ilyen igények mellett sem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Just trolling, of course
-
#93985 Ja-ja. Végülis igazad van. Totál nem használnám ki az összes ficsőrjét az igaz. Meghát igen... a gari az mégiscsak gari. 30-at meg inkább akkor eltapsolok, ha tudom, hogy vagy lehúzom a retyón, vagy nem.
AMD? Háát... Na itt meg megkövezhettek. Nem mondom ki a véleményen, nem akarok vitát szítani, de engem totál hidegen hagy az intel, s maradok amd-nél. Konfigom is amd, csak az alaplap haldoklik. S kéne vmi új. Ami viszi ezt a procit. Igaz akkorra már a ram csere is megérik. Ezért kérdeztem ram-ra is, melyik lenne jobb? Párom fiának is a Kingston van (khx1600c9d3k2_8gx). Lehet marad az. Aztán idővel ha megunom, odaadom neki. Annyival is több lesz az ő gépében quad-ban 4x4Gb. Én meg akkor majd veszek megint újabbat, nagyobbat.
ui: de azért neked is AMD-d van! :P
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.02.22. 17:17:08 -
Blum #93984 :D -
#93983 -
#93982 Újonnan is lehet megközelítőleg annyiért venni hasonló chipsetes alaplapokat több év garival, persze nem 'Ánusz Über Killer X', de miért is lenne szükség ilyesmire? Én gari nélkül nem vennék alaplapot soha, mindegy hogy mennyire 'hadászati meg űrtechnika színvonaló alkatrészekkel' szerelik a marketingesek szerint, kifingásbiztos attól még nem lesz...de ha tényleg ilyesmit szeretnél és kihasználnád az 56 millió megkérdőjelezhetően hasznos fícsörét és nem fáj ha akármikor kuka lehet és 30e Ft-ot elfújt a szél, akkor rád szabták az üzletet... :)
ui.: ...és ennyiért AMD, hááát...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.02.22. 15:05:38 -
#93981 Köszi.
És 30k-ért egy Asus Crosshair V Formula mobo gari nélkül? Mennyire parás? -
#93980 Ha szükséged van 16 GB memóra és kockázatvállaló típus vagy, nem fáj ha 1-2 év múlva elkezd hibázni és gari hiányában kuka, akkor hajrá...ha a biztonságosabb utat választanád akkor ott a 8 GB...nem mintha holnapután lenne szükség 16 GB-ra (gaming)... :) -
#93979 Hát próbáld ki; diagnosztizáld le teljesen, stb. Szerintem. -
#93978 Egy hetet ad a Crucial-ra. :D -
#93977 Szükséged van a 16GB-ra? 1 nap próba garancia sincs rá? Ritka hogy egy RAM rossz. btw. -
#93976 Szerintetek melyik éri meg jobban?:
Crucial BLS2KIT8G3D1609DS1S00 2x8Gb 1600Mhz CL9 (gari nélkül)
Vagy:
Kingston HyperX KHX1600C9D3K2/8GX 2x4Gb 1600Mhz CL9 (10 év garival)
Ár egyforma.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.02.22. 12:43:59 -
#93975 ketteském van, szeretem, de jó lenne ha felül is lenne rajta porszürő, mert brutálisan porosodik szegényke :D -
#93974 Szerintem jó ház ez A Raijintek -
Lebowski #93973 tényleg olvastam több helyen, hogy jó a szellőzésük. konkrétan az első kettőnél még írják is. ez a raijintek pl miben jobb?
ohh most találtam róla videót. nincs több kérdésem :)
Utoljára szerkesztette: Lebowski, 2015.02.21. 12:38:31 -
#93972 Thermaltake? Eh. Ezt a 3-at felejtsd el. (szerintem)
Ez egész jó; Raijintek
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.02.21. 12:32:19 -
Lebowski #93971 Köszönöm. Akkor azt jelenti, hogy az alaplap jó lesz, sőt a következő években sem kell majd vakarnom a fejem?
Néztem most gyorsan pár házat, jó szellőzésre thermaltake-et ajánlottak.
1 2 3
Gondolom innentől, amelyik bejön pofára, azt válasszam. Vagy netán tévednék? :D -
#93970 Inkább nézz mást,4 ventivel sem valami hatékony annak a háznak a hűtése...Valamint függetleníteném az alaplaptól a venti témát és beszereznék egy ventivezérlőt, akár használtan is...vagy valami fix alacsonyabb fordulatszámú ventiből veszel többet és a PWM kiszáll a játékból, házventinél eleve nem látom sok értelmét...és minden másnál sem, ha eleve megfelelő színvonalú a hűtés teljesítménye, akkor felesleges kerregtetni a ventit magasabb fordulatszámon, alig hallható fix tartományban pörgetve is bőven elegendőnek kell lennie. :) -
Lebowski #93969 Már csak tényleg az az egy dilemmám van, (tudom, hogy feltettem ezt a kérdést nemrég), hogy asus z97-k biztos, hogy jó választás-e. Azért gondolkodtam el, mert ezen csak 3 pwm ventit tudok csatlakoztatni, és egy zalman z3 plust néztem ki (amiben 4 van). Megéri-e azt a plusz 10et egy mondjuk msi gaming 5 vagy asus z97 pro gamer, vagy hagyjam a fenébe, és elég lesz a 3 venti is majd ha nagyon kell a szellő? -
#93968 50e Ft környéke! -
#93967 Meg még egy olyan kérdésem lenne h ezt a gépet kb mennyiért lehetne eladni?
Alaplap: MSI H67MS-E23
Processzor: CPU Intel Core i3 2100 DualCore 3,10GHz
Memória: DDR3 4096Mb 1600MHz Kingston
Videókártya: PCIE HD6850 1Gb Gigabyte OC DDR5 -
Lebowski #93966 Hümm-hümm... :D Mivel átlátszó lesz a ház oldala, ezért ....... Najóóóó :D -
#93965 Hát, itt már bejönnek olyan heppek is, hogy kék, vagy vörös színbeállítottságú vagy-e... Amire bizonyos emberek hajlandóak még 1-2 ezrest kidobni. Talán. :D
Amúgy én Raijintek Themist néztem az i5-4690K-mhoz, amíg nem volt kapható a GAMMAXXX 300-as. (2 hete még nagyon hiánycikk volt utóbbi) -
#93964 A drágább egy bizonyos szintet megütve tényleg jobb, de kérdéses hogy feltétlen szükséges-e az a jobb...pl. +/- 10°C nem feltétlen, érezhetően több ezrest kicsengetve... :) -
Lebowski #93963 Köszönöm a válaszokat :) A vicc az, hogy mind a 3 hűtőt néztem amit ajánlottatok. Csak azt hittem, hogy itt a tipikus fogyasztói felfogással ellentétben (ha drágább akkor jobb), tényleg van értelme többet csengetni. De ez így remek :) -
#93962 Én még őt ajánlanám nagyon, most, hogy újra lehet kapni!
(Meg úgy általában a pcx.hu-t az IPON-nal szemben, mivel olcsóbb)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.02.21. 10:29:57 -
#93961 kösszi -
#93960 Ha biztosra akarsz menni és akár egy felsőkategóriás videokari is tervben van, akkor i5! -
#93959 melyiket kéne inkább venni i3 vagy i5? -
#93958 #93879 - Rövidre fogva: lehet helyette olcsóbb, igény szerinti chipsettel szerelt s1150 alaplap, esetleg valamelyik olcsóbb 4gen i3 CPU az i5 helyett, valamint GTX 750 Ti a GTX 960 helyett...ez nagyjából le is fedi a bizonyos keretet.
@xido: #93955: Általában minden 'gépigényesebb' játék megjelenésekor elérhető az arról készült CPU és VGA teszt bizonyos oldalakon (Guru3D, Wccftech és a többiek)...más alkatrész lényegében részletkérdés, ha egy megfelelő CPU & VGA kombó mellett ott van a mostanság optimálisank számító 8 GB RAM (órajelektől függetlenül), esetleg még egy SSD is a gyorsabb adatfeldolgozáshoz, akkor nyert ügyed van...felesleges ilyen-olyan 'varázsló' és 'jósda' oldalakkal bajlódni, a Win belső értékelője is egy vicc.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.02.21. 09:20:10 -
#93957 Sziasztok
Tudnátok nekem összeírni 2-3 gépet amin elfutnának a mostani játékok illetve későbbiekben is a keret 170-200e Ft-ig jöhet. ( winyó nem kell bele)
Egyébként a gépet a ipon.hu vagy a pcx.hu ról rendelném
Köszönöm a segítséget -
#93956 Mivel túlfeszelve sincs igazán druva TDP-je, így 1, 2, persze lehet jobban is nyitni a pénztárcát, csak nem feltétlen érdemes...már ha kellően szellős ház is társul a CPU hűtő mellé. :) -
xido #93955 Eszembe ötlött egy-talán még futurisztikus-kívánságom....Létezik olyan holnap,ahol listából ki tudok választani pár fontos alkatrészt és értékeli,mennyire szeretik egymást,esetleg milyen hatással lennének gépigényesebb játékokkal?...Mint mondjuk a window belső értékelője