1411386313.png
  • Csabesz6
    Üdv! Jövök a szokásos dumával, de már legalább van elképzelés. Van egy drága kis PC-m, szerintem lassan 5. évét tapossa.

Konfig:
    -Gigabyte Ga-P35-DS3 lap
    -4GB DDRII ram
    -Gigabyte 9600gt 1GB
    -E8400 (3.00ghz) core duo
    -Codegen 400w

Úgy vélem, hogy 1 éven belül nem fogok új gépet összeállítani (a mostani nem az Én művem), ezért talán elférne egy normális VGA a procim mellé. Illetve sokan mondják, hogy ha már vga, akkor egy tápot is, mert ez a mostani hazárdjáték. Őszintén megmondom, ha maradna a 9600gt, nem cserélnék tápot, mert eddig baja nem volt, de másik kártya mellé már veszek akkor tápot is. Természetesen a vga és a táp is használt lenne. VGA max 20k körül, jó minőségű, számomra ideális tápok áráról gőzöm sincs. És akkor a fejtörés:

-Volt eladó gtx550ti, 15k-ért, egy darabig bántam hogy nem vettem meg, de utánaolvasás alapján nem akkora biznisz, főleg a TDR hiba miatt is
    -Gtx650ti? Ilyet mennyire szabad venni? Bár ahogy néztem, ez inkább 25k+ kategória.
    -HD7770? Nvidia bérenc vagyok, de igazság szerint hajlandó vagyok észérvekre hallgatni. Szóval jöhetne ATi is, csak a szimek, amiket nyomnék (rF1, RACE, esetleg minimálon [mivel ezekhez már kevés a CPU] rFactor2, Assetto Corsa) állítólag inkább a zöld kártyákat csipázzák. Butaság?
    -HD6850-es ötletet is kaptam.

HD7770-et találtam 20k körül, többet is. Megérzésből erre hajlanék, jókat olvastam róla. Ne fossak, nincs akkora Geforce s3ggnyalás a szimulátor részről? Vagy majdnem mindegy, ezzel a már amúgy is rég kifutott konfiggal? Esetleg más alternatíva? Csak ki lehet csiholni még valamit ebből a prociból, és akkor még használhatom egy kis ideig a gépet, nagyobb felhasználói élménnyel (LOL). Tápra ötlet? Mire figyeljek?

Köszönöm:)