1411386313.png
  • Dodo55
    Melóhoz kéne nekem egy nagyon alap laptop, de a viszonylag szűkös kereten belül (bruttó 80/110 körül OS nélkül/Windows-al) bizonyos szempontoknak meg kéne felelnie:
    - Ne legyen túl gyenge
    - Minimum 15" kijelző, tűrhető színhűséggel (a melóhoz is fontos, hogy ne legyenek túl torz színek), plusz az sem árt, ha napfényben is látni rajta valamit
    - Vezetékes LAN, USB3, elegendő számú és jó elhelyezésű USB portok, ODD legyen
    - Akksi min. 2 órát bírjon, és ne csak 1 évig
    - Ne dögöljön be semmi benne egy kis portól, és tisztítható legyen
    - Monitor módos wifi modul előny (bizonyos diagnosztikai feladatokhoz lehet jól jön majd néha)
    - Megbízható HDD legyen benne (WD lenne a legjobb)
    - A touchpad ne legyen fos, mert előfordulhat olyan helyzet, hogy nem tudok egerezni

Nem konkrét modellek érdekelnek, azokat majd nekem kéne kinéznem a cég szoros bevonásával, hanem iránymutatás az alábbi kérdésekben:
    - Használhatók az Ivy Bridge U szériás Celeronok? Az N szériás Bay Trail-M Celeronok nagyon harmatgyengék? AMD-k terén mi a helyzet ilyen árkategóriában?
    - 2GB RAM mennyire kevés manapság? Várhatóan mikor lesz kritikusan kevés?
    - Milyen gyártó modelljeitől várható, hogy a fenti minőségbeli illetve felszereltségi, használhatósági elvárásokat hozzák? ASUS-okat már láttam búvárkodást is túlélni, MSI kizárt (X éve képtelenek életképes ventiket és zsanérokat gyártani), a többivel nincs sok tapasztalatom...
    - Ha a helyzet úgy hozná (hogy azonnal kell a cucc), milyen országosan elérhető (egy elég fejlett megyeszékhelyen élek) kiskereskedelmi hálózatoknál van normális választék értelmes árakon?

Előre is köszi a válaszokat