1411386313.png
  • SalsaTeacher
    Nagyon köszönöm az észrevételeket, elgondolkodtató, de azért leírnám, hogy miért így írtam össze:
    1.) Miért kell a vez. nélküli bill. + egér?:
    - Mert van a lakásban egy nagyobb méretű LED TV és szeretnénk a gépet rendszeresen a fotelből irányítani, miközben a TV-n kerezstül nézzük
    2.) Miért kell ez a többi kacat?:
    - Mert most kivételes lehetőségem van a végösszeg egy részének visszakapására, ami máskor már nem biztos, hogy rendelkezésemre fog állni és most akartam mindent belezsúfolni a keretbe...
    3.) Miért kell SSHD ha van SSD?:
    - Mert pont itt olvastam korábban, hogy egy SSD/HDD kombó esetében csak azok a programok futnak gyorsabban, amik az SSD-re vannak telepítve, ezért én veszek egy SSD-t, amire megy a rendszer meg egy nagy méretű SSHD-t, amire ráfér kényelmesen minden, viszont amit rendszeresen használok, az olyan gyorsan fog futni, mintha SSD-ről menne...
    4.) Miért nem veszek a headset helyett inkább egy 2.1-est?:
    - Mert egyrészt van már most a szobában egy kis Logitech 2.1, másrészt a páromnál csak a gép érkezésére vár egy alig használt GENIUS 5.1 és azért kell a füles, mert sokszor játszom este és akkor azért egy szomszéd sem örülne ha ezeket üvöltetném...

Az iPon-nak is elküldtem a tervet és onnan azt küldték vissza, hogy 3 dolgot cserélnének a végösszeg megtartásával:
    - a procit egy FX-6300-ra (állítólag nem erősebb 6350 annyival) 25.843,-
    - a vga-t egy MSI N760 TF 2GD5/OC 63.524,-
    - a monitort egy BENQ GL2460-ra, mert ezt a gyorsabb válaszidő miatt jobban ajánlják játékra, míg a DELL-t inkább tervezésre 37.976,-

Átgondolva a dolgokat... lehet, hogy tényleg inkább most kihagyom a "fölösleges" csatolmányokat (Bluetooth, kormány, joy), így fölszabadul kb. 25.000 Ft... ha az iPon által ajánlott monitor tényleg jó filmre is meg játékra is, akkor azon is lehet spórolni, de én szeretnék azért IPS monitort és nem TN-eset... (azért kell filmre is, mert a LED TV áldásos képét már csak kb. 8-9 hónapig élvezhetem, utána elköltözöm tesómtól és az marad nála a vez. nélküli cuccokkal együtt... :( )

Inteles verzióban gondolkodva a memóriát, az SSHD-t, az SSD-t meg a vez. nélküli cuccot megtartva milyen verziót raknátok össze nekem?
    Külön kérdés, hogy mi lenne a ZALMAN-os cucc helyett, mert ez egész jól nézett ki, de ha zajos meg nem jó, akkor kuka...