103176
1411386313.png
  • Blum
    Szerintem te dragon kollegara gondolsz. O az aki mindent megkerdez,szivatja a topikban aktiv forumozokat napokig-hetekig de aztan valahogy soha nincs penze es nem vesz semmit.
  • V43 1105
    Amúgy ez nem az a troll fasz aki már korábban is itt járt? Mindjárt írok össze magamnak konfigot ötmillióé'
  • Sir Quno Jedi
    Na ez már mindjárt jobban néz ki vaze. :D Én mondjuk itt-ott spórolnék rajta és beletolnék egy i7 4770-et (aztán majd később pótlom a hiányosságokat), de nagyjából jó ez.
  • Hecker007
    Jah arma3-hoz meg kell húzni kb 5.2GHz-re, de hasonló eredményre jutott az i7 is, más játéknál én nem tapasztaltam hogy annyira húzni kéne az i5-öt, főleg az AAA címeknél nem, szimulátoroknál meg ne csodálkozzon az ember hogy 1-2 magra vannak optimalizálva tekintve hogy egyik se éppen mai motort használ.
  • Hegi90
    köszönjük, SQJ
  • Sir Quno Jedi
    "egy játék se használja ki a többmagos procikat még" mármint ezt? Ezt minek? Nettófaszság. Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy a nap kering a Föld körül. Kb. annyi valóságtartalma lenne.
  • Szabi #91089
    na ez már gémer gép :D
  • Blum
    ASUS B85-PLUS 21.934 Ft
    INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX 45.330 Ft
    KINGSTON 8GB HyperX FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FBK2/8 23.887 Ft
    MSI N770-2GD5/OC GTX770 2GB GDDR5 PCIE + Watch_Dogs + Ozone Rage ST 79.990 Ft
    WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 14.364 Ft
    SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW 20.041 Ft
    GIGABYTE GK-K6150 Fekete 2.578 Ft
    RAZER Abyssus 11.976 Ft
    CORSAIR Carbide Series 200R Fekete CC9011023-WW 16.603 Ft
    FSP Raider 550 15.558 Ft
    DELL P2314H 53.452 Ft
    SCYTHE Mugen 4 12.979 Ft

318.691 Ft

VGA-hoz jar jatek+headset is.
  • Hegi90
    kérlek magyarázd meg
  • Sir Quno Jedi
    Eltévedtél pár évet ezzel a butasággal, azt ugye tudod?!
  • Hegi90
    a procit clockoltad, és jobban fut a watch dogs? milyen procid volt? c2d?
  • Vadnokedli
    Ezt már tapasztaltam, Watch Dogs-nál(lehet csak egyéni problem). Igaz csak smafu tuningot csináltam csak de ez pont elég volt hogy ne kapjak néhol fpslaggokat.
  • Hegi90
    pl?
  • Fehercsoki
    Tuning nélkül az i5 is sok játékhoz kevés lehet.
  • Hecker007
    A több magot használják, csak a HT-t nem. Játékra egy i5 bőven elég.
  • Blum
    Neki ezt nem fogod megmagyarazni. :)
  • Vadnokedli
    Ha te erre kiadod ezt a rengeteg pénzt.. egy hónapig agyhúgykővel fogsz élni. És azon fogsz rágódni; miért vettem meg ezt a szart. (És nem szekálásból írom)

Miért nem jó az Intel Gamer config a Bannerből[nem olvastam konkrét előzményeket]?
    237K-ért. + Monitor 60k + 20k valamire.
  • Hegi90
    miért inkább a core i7? egy játék se használja ki a többmagos procikat még.
  • Sir Quno Jedi
    Jaaaa. Nem, én nem szoktam ilyen árkateóriában moncsit venni, így nem is tudok hozzászólni. DE IPS a minimum, a tn csak fát vágni jó.
  • franc0
    Az érdemi részhez esetleg hozzáfűznivaló?
  • Sir Quno Jedi
    Rossz a hasonlatod. Egy igazi sportkocsinak a felfüggesztése, kormányműve, súlyelosztása is jobb, mint az utcai szaroké, erről pofáztam. Az optikai tuning felesleges, attól nem nyert még senki versenyt.
  • franc0
    Viszont szart sem érsz a motoroddal, ha nem tudod bevenni a kanyart.

Szerintem egy gamer konfignál legalább annyira fontosak a perifériák.
    Minőségi monitor, egér, billentyűzet, headset alap.
    Csak ez a 4 máris 100K.

Más kérdés, hogy szerintem ordas nagy balfaszság ennyi pénzt gémer PC-be tenni.
    Ha már semmiképp nem tud felnőni az ember, gémeljen iPaden vagy PS4-en. Az megvan 120-ból.
  • Sir Quno Jedi
    Őőőő, ha gamerkonfigot akarsz, akkor minimum egy gtx770 és egy core i5, de inkább core i7. A többi haszontalan biszembaszommal semmire sem mész, ha nem lesz erő a konfigodban, vaze! :D

Tudod, egy sportkocsi sem a kék neontól és a házilag ráeszkábált hátsó szárnyaktól stb. lesz sportkocsi. Az csak optikai "tuning". Szart sem ér ha gyorsulni kell.
  • Fehercsoki
    Meg fogod bánni ha 320kt költesz gépre és FX 6300 procit veszel...
  • MerlinW
    Vedd, ki nem kell az SSHD mellé. A 60GB-os amúgy is határeset rendszerlemeznek. Én mondjuk hozzácsapnék még 7k-t és vennék még egyet a samuból, mert 2TB az mégsem 1:) Na meg kisebb a para, ha az egyik lemez elkezd rendetlenkedni:)
  • V43 1105
    Hatalmas fejletlenség..
  • SalsaTeacher
    Ja igen... eredetileg az SSD sem volt része a konfignak... végülis az SSHD mellett talán nincs rá olyan nagy szükség, így ha azt is kivesszük, akkor fölszabadul még 13k...
  • SalsaTeacher
    Nagyon köszönöm az észrevételeket, elgondolkodtató, de azért leírnám, hogy miért így írtam össze:
    1.) Miért kell a vez. nélküli bill. + egér?:
    - Mert van a lakásban egy nagyobb méretű LED TV és szeretnénk a gépet rendszeresen a fotelből irányítani, miközben a TV-n kerezstül nézzük
    2.) Miért kell ez a többi kacat?:
    - Mert most kivételes lehetőségem van a végösszeg egy részének visszakapására, ami máskor már nem biztos, hogy rendelkezésemre fog állni és most akartam mindent belezsúfolni a keretbe...
    3.) Miért kell SSHD ha van SSD?:
    - Mert pont itt olvastam korábban, hogy egy SSD/HDD kombó esetében csak azok a programok futnak gyorsabban, amik az SSD-re vannak telepítve, ezért én veszek egy SSD-t, amire megy a rendszer meg egy nagy méretű SSHD-t, amire ráfér kényelmesen minden, viszont amit rendszeresen használok, az olyan gyorsan fog futni, mintha SSD-ről menne...
    4.) Miért nem veszek a headset helyett inkább egy 2.1-est?:
    - Mert egyrészt van már most a szobában egy kis Logitech 2.1, másrészt a páromnál csak a gép érkezésére vár egy alig használt GENIUS 5.1 és azért kell a füles, mert sokszor játszom este és akkor azért egy szomszéd sem örülne ha ezeket üvöltetném...

Az iPon-nak is elküldtem a tervet és onnan azt küldték vissza, hogy 3 dolgot cserélnének a végösszeg megtartásával:
    - a procit egy FX-6300-ra (állítólag nem erősebb 6350 annyival) 25.843,-
    - a vga-t egy MSI N760 TF 2GD5/OC 63.524,-
    - a monitort egy BENQ GL2460-ra, mert ezt a gyorsabb válaszidő miatt jobban ajánlják játékra, míg a DELL-t inkább tervezésre 37.976,-

Átgondolva a dolgokat... lehet, hogy tényleg inkább most kihagyom a "fölösleges" csatolmányokat (Bluetooth, kormány, joy), így fölszabadul kb. 25.000 Ft... ha az iPon által ajánlott monitor tényleg jó filmre is meg játékra is, akkor azon is lehet spórolni, de én szeretnék azért IPS monitort és nem TN-eset... (azért kell filmre is, mert a LED TV áldásos képét már csak kb. 8-9 hónapig élvezhetem, utána elköltözöm tesómtól és az marad nála a vez. nélküli cuccokkal együtt... :( )

Inteles verzióban gondolkodva a memóriát, az SSHD-t, az SSD-t meg a vez. nélküli cuccot megtartva milyen verziót raknátok össze nekem?
    Külön kérdés, hogy mi lenne a ZALMAN-os cucc helyett, mert ez egész jól nézett ki, de ha zajos meg nem jó, akkor kuka...
  • Vadnokedli
    + TurtleBeach
  • bajgunar
    A kormány és a joy is.

Am. a középkategóriás gép is elég ütős. Vesz egy komolyabb deszkát alá egy jobb vga-t és fejlesztheti ~2-3 év múlva ugyanúgy.
    Az álltala felsorolt (~ az összes) játékot full hd-ban, AA mellett akadásmentesen fogja tudni játszani.
    Elhagyja azt a sok kacatot (kormány,joy,bt,házhűtő,vez.n.bill+eg.) Befizet egy jobb bill+egér kombóra, esetleg értelmesebb fülesre. És megvan az egész ~250-ből + a monitor. Ugyan ott van árban, de azért kicsit korrektebb 'gamer-ebb' gép lenne belőle.
  • PeeTeR
    az a headset egy olcso kinai muanyag fos kb.
  • Szabi #91064
    biztos hogy kell neked ennyi minden egyszerre ? így kb mindenből veszel egy közepest, ez azért így nemigazán gamerpc :)
  • TomStorm
    Nekem most jól jönne egy fejhallgató max 7e.ft-ig ami tényleg kényelmes és nem szorítja a fejem se a fülem:)ja és mikrofon kell.
    Létezik ennyiért ilyen?A hangminőség mind1
  • milk4
    AKG, Sennheiser és Sony-t szabad csak venni ha fejhallgatóról van szó. A Sennheiser-t amit használok 2006-ban lett véve (PX 100; nem nézné ki az ember, hogy sokáig kibírná). Van vezeték nélküli Sennheiser ami 2004 környékén lett véve. AKG-nk csak 3-4 éve van és tökéletes, recseség mentes a hangja. Volt Beats, Razer, Trust meg egy csomó más "gamer" füles ami 2-10 hónapig bírta, mielőtt kontaktos lett volna vagy egyszerűen csak elkezdett recsegni. Mikrofont meg inkább asztalit érdemes venni, laptopon általában szokott lenni gyárilag, szóval azt cipelni sem kell.
  • Norby646
    Én akármilyet próbáltam eddig ebben az árkategóriában, egy se volt kényelmes, persze lehet az én fejemmel van a baj. :D Nekem ilyen van, de számomra kényelmetlen, nem lenne rossz de nagyon szorítja a fejemet.

Ráadásul a mikrofonja szart sem ér, mert ugyan tiszta de annyira gyenge hogy másik fél alig hallja amit mondok. És akkor még a kábelen lévő pontatlan hangerőszabályzóról még nem is beszéltem.

Mind1, igazából azért hoztam fel, hogy vegyen inkább hangszórót abból a pénzből mert akkor nem kell folyton viselni a fejhallgatót. Engem ez kimondottan zavar, pedig használtam már komolyabb fejhallgatót is. Hát kinek mi.
  • Rony94
    Ozone fülest soha többet. Kontaktos lett az egyik, de mivel volt garancia így kicserélték nekem. De hiába, mert az is kontaktos lett.
  • Blum
  • sirpalee
    Elég durva különbség van egy 3k-s mikrofon és egy normális füles mikrofonja (vagy rendes asztali mikrofon között). Az már más kérdés, hogy mindenki megszokta rossz minőséget és nem sírnak miatta. :P
  • Blum
    Ne akarj ennyi mindent megvenni egyszerre.

Ez a gep meg jelen pillanatban is csak egy jo kozep kategorianak nevezheto. 1,max 2 ev mulva megint kolthetsz ra vagy teljesen cserelheted. Ha ennyire eros gamer ambicioid vannak akkor egyreszt ennyi penzert intel 1150/1155-re epitkezz,masreszt csak a szukseges dolgokat vedd meg. Tehat a 12k-s (LOL) kormanyt meg a tobbi nem feltetlenul szukseges kacatot azt most felejtsd el.
  • Hecker007
    Nem az értéssel szokott gond lenni, hanem hogyha letesz az asztalra valamit vagy gépel akkor az kristálytisztán hallatszik :D

Egyébként 7k egy Ozone márkájú füles, elviselhető hangminőség, kényelmes és a strapát is elég jól bírja eddig.