Ez sem egy rossz ötlet, hogy a molex Y elosztóról ne a VGA menjen, hanem inkább a DVD, meg a HDD. A VGA meg tényleg kaphatna így két molexet a biztonság kedvéért. Egyébként van SATA merevlemezem, csak nem volt szívem kidobni az IDE-t csak azért mert régi egy kicsit. Így két molexről nagyon szépen megy a VGA, nincs vele semmi gond eddig. Tegnap ráengedtem egy fél órára a furmarkot, olyan 90%-os terheléssel dolgoztatta, de még azt is bírta.
Igazából ezt a sata táp dolgot még mindig nem értem egészen. Gondolom arról van szó, hogy ha van a tápomon sata kábel, akkor azt átalakíthatom molexé, de sajnos nincs rajta sata, így ez az ötlet nem jön össze.
Viszont most az jutott még eszembe, hogy muzsáj-e nekem Y molex elosztót vennem? Nincs olyan kábel, ami egy molexet rögtön 6 pines VGA dugóvá alakít? Mert így az eredeti elgondolás szerint ugye úgy nézne ki az egész, hogy egy molexet elágaztatok kétfelé egy Y elosztóval, egy másik elosztóval meg a két ágat visszahozom egy 6 pines csatlakozóba. Akkor egyszerűbb lenne rögtön az egy molexet 6 pinessé alakítani, ha lehet.