103176
1411386313.png
  • Gyöször
    Én ha vennék egy molex Y elosztót, akkor úgy csinálnám meg, hogy az eredeti tápból kijövő 2 db molexet dugnám a VGA PCI-E kábelre, a biztonság kedvéért nehogy rossz kontakt legyen, amit veszel molex Y elosztót meg rádugnám a vinyóra és a DVDre, mert azok fogyasztása szinte semmi, azt biztosan bírja majd, szerintem jó lesz hosszú távon is, előbb utóbb meg úgyis veszel sata vinyót.
    Vagy pedig ha van sata tápkábeled szabadon, akkor amit a kolléga mondott, hogy sata táp>molex táp átalakító, és akkor a tápból egy másik drótról jönne az áram, csak az a baj, hogy molex elosztó minden boltban biztosan van, ilyen meg nem valószínű, hogy könnyen fellelhető. Ha most DVD nélkül megy az első verzió, akkor csináld úgy.
  • Dobronski
    egy 120gb-os SSD hány évet bír? ssd mehet asztaliba is meg laposba is csak kell hozza dvd olvaso helyere dokk?
  • Metalmilitiakid
    és ez ingame meg mindenhol működik ? mert ha igen akkor tényleg nem zavar a hiánya. És ha igen ez melyik program ?
  • Calver
    vannak hangerőszabályzótól függetlenül mindenféle bölcs segédprogramok, amivel egy-egy billentyű lenyomásával tudod állítani a hangerőt, szóval kétlem h olyan hatalmas érvágás lenne - nálam is spec volt úgy beállítva autohotkey-el, hogy pause és scroll lock segítségével (két teljesen felesleges billentyű) tudtam hangerőt piszkálgatni.
  • Vadnokedli
    Szerintem elég zavaró lehet. Nekem a gagyi kis TurtleBeach-en is van. Azon szerintem tuti van- sőt régen volt egy alsó kategóriás Razer Piranha-m még azon is volt szabályozó.
  • Metalmilitiakid
    Nemtom hol tegyem fel a kérdést szóval megpróbálom itt. Akinek van tapasztalata olyan fejhallgatóval amin nincs hangerő szabályzó. Mennyire zavaró az gémer fejjel ? Most egy Razer-t néztem ki magamnak, asszondják a igen megéri meg minden (Kraken pro, a mikrofonos), csak kicsit eltántorít az, hogy nincs rajta hangerő szabályzó.
  • MerlinW
    Igen.

Középiskolás fizikaóra:) Ha elosztasz egy 12V-os ágat (mert a molex 12V-ot ad le), akkor 2db 12V-os ágad lesz. Ezt tovább oszthatod egészen addig, amíg a táp teljesítménye (aminek mértékegysége a Watt) bírja. Magyarul ne keverjük a feszültséget a teljesítménnyel:)

Fehércsoki is hiányzott a fizikaórákról.
  • Calver
    google, sata molex átalakító. valami ilyesmit kapsz, rátolsz egy SATA tápot, kapsz egy (vagy kettő) molex tápot. lényeg, h ne az ellenkezőjét (ami molex-ből csinál sata tápot, igaz 3.3v nélkül) vegyél.
  • totyak
    Tehát akkor nyugodtan használhatom majd az egy darab molexet egy kettéosztóval a VGA-hoz és visszadughatom a másikat a DVD-be? Tuti nem kell két darab molex? Amennyire látom, ez a 3 darab csatlakozó egyébként is sorban, egy szálon jön ki a tápból.

Csak azért kérdezem mert ketten kétfélét mondotok. De józan paraszti ésszel én abból indultam ki, hogy egy sima hosszabbító sem osztja fel a 220/230 voltot három felé csak azért, mert éppen hármas elosztó, ezért én is úgy gondoltam, hogy simán oszthatom a molexet is. De Fehercsoki szerint meg nem.

Calver fórumtárs #86696-ban felvetett ötletét pedig nem igazán értem. Ha el tudná valaki magyarázni mire gondolt, azt megköszönném.
  • Fehercsoki
    Esetleg próbáld ki terhelés alatt.
  • oliwwer
    Sziasztok!

A héten megyek lecsekkolni egy garis Acer laptopot. Kb 15-20 perces lesz a dolog, mit nézzek meg rajta. Nyilván specifikációkat ellenőrzöm, hogy a hirdetésnek felelőek-e, illetve a gari számot egyeztetem. Még valami?

Köszi
  • Fehercsoki
    Persze hogy jók. FX 6300 erősebb mint az i3 3220(és kb egy árban vannak), sőt ez még alapból tuningolható is.
  • syberia2
    ez tetszik árban, jók is ezek az összetevők?
  • Sir Quno Jedi
    Egyetértek, nem is ez volt a kérdés.
  • Fehercsoki
    Olcsó lap(11k)+FX 6300(30k)+4 giga ram(8k) bőven elég(ez így kb 50k, szóval akár még 8 magos AMD proci is beleférne), aztán később veszel egy VGA-t, mondjuk Ati 7850et.(~44k)
  • MerlinW
    Semmit... vagy megveszi két részletbe a gépet, vagy összegyűjti a pénzt és egyszerre veszi meg. A lényeg, hogy a mostani gépét hiába fejleszti. Vehet bele erősebb VGA-t de nem fog vele tudni mit kezdeni a mostani rendszere.
  • Sir Quno Jedi
    ??? lappal és procival mit kezd, ha nem jó bele a mostani ram-ja??? Ha jó, mer ddr3, az más.
  • MerlinW
    60-ból megveheti a lapot és a procit. A köv 60-ból meg a VGA-t és a memóriát. Ha van jó 400+-as tápja elég az.
  • Sir Quno Jedi
    Ee elsőre csak 60 lesz, nyilván VGA nélkül, az így is kevés. VGA-ra meg szintén nem árt a della, ha már 1x nem szereti, hogy akad minden. Sajnos a játékok zabálják a povát, azok nélkül mindenki 10 éves gépekkel húzná kényelmesen.

Még az is lehet, hogy tápot is kell majd cseréljen, az majd kiderül, ha megírja, hogy most milyen.
  • MerlinW
    Azt írta lesz még 60 rá, 120-ból már össze lehet hozni valami középkategóriát. Egy FX AMD-vel olcsóbban kijön, és teljesen jó játékra, nem feltétlen kell Intelt vennie. Továbbá, ha szűkös a pénztárca, bővítés szempontjából is gazdaságos az AMD platform.
  • Sir Quno Jedi
    és 60-ból sajnos csücskös a jó intel proci+lap+ram kombó nagyon... kell arra még áldozni-e...
  • MerlinW
    Alaplapot (foglalat miatt) és memóriát is (DDR3-ra) cserélned kell. Magyarul mindent.
  • syberia2
    Hello
    Szeretném a 3 éves gépemet kicsit korszerűbbé tenni, az egyetlen (és ugye a legfontosabb ;D ) hiánya, hogy a mai játékok nehezen futnak rajta. Az alacsony beállításokon is vannak játékok, amik borzasztó lassan futnak csak(alacsony fps értékkel futnak, szemmel láthatóan később reagál a gomnyomásra a játék). Kezdetnek egy 60ezer körüli pénzt tudnék rászánni, a későbbi hónapokban még egyszer kb ennyit. Ilyen árkategóriában melyiket cseréljem le elsőként és mire?
    Proc: intel quad q8200 2.33 ghz
    Videokártya: ATi raedon hd4800, 1gb

(mást nem hiszem hogy frissíteni kéne, ha esetleg valami cserét még ajánlotok, ami segíthet, szívesen meghallgatom:) )

• Puhos
    Hali!

A ram-ot cserélném 1600Mhz-re, illetve a vga kártyát valami nVidia-ra, ugyanis a Cuda magok miatt az jobb videovágáshoz.
  • Casillas
    Sziasztok!
    Ezzel a konfiggal van valami gond, tudtok esetleg ajánlani valamit valamelyik alkatrész helyett, ha probléma lehet vele? Főleg videóvágásra lenne használva a gép Premiere Pro-val.

AMD FX-8320 (8 magos) 40k
    Kingmax 2x4GB DDR3 1333MHz 2x10k
    WD1002FAEX 1TB SATA-600 5 év 25k
    Gigabyte sAM3+ GA-990XA-UD3 alaplap 29k
    Sapphire HD7750 1GB GDDR5 PCIe3.0 28k
    DVD író 5k
    ----------------------------------------
    ~150k
  • Borg18754
    usb to 3.5 barrel adapter vagy mi az angol neve...
  • Borg18754
    nem tud valaki egy olyan webáruházat ahol ilyet lehet kapni? eddig csak ebayen találtam de itthon még nem..ebay kép
  • Sir Quno Jedi
    Viszik mint a cukrot vaze! :D
  • Kikoki
    Köszi szépen megis lesem őket :-) A rendeltet meg majd mondom mi lett :-)
  • Krisztiam #86702
    Asus GTX 780 hová lett az üzletekből? elfogyott mindenhol?:D
  • MerlinW
    Mindenhol pozitív vásárlói véleményeket olvastam, úgyhogy nagyon rossz nem lehet.
  • MerlinW
    Igen.
  • ggbuffon
    Hali

általában gépfelújítás után kicsit leeresztek (nemkövetem nyomon) így ilyenkor amikor megint tervezem a frissítést, általában "bajban" vagyok..

az alapelvem a gépújításnál annyi, h nincs szükségem high cuccokra (igazából új gépre sem, de ez belső késztetés így 2-3évente, szval a logikát e téren figyelmen kívül kell hagyni :D) csak h érezhető különbséget sajtoljak ki a játékokból a jelenlegi szintnél, illetve 2-3 évig ne legyenek ezügyben túl nagy gondjaim, mert a mostanival is elvoltam eddig.

Jelenlegi konfigomból ezektől akarok megválni, illetve ezek helyére keresek megfelelő utánpótlást:

AMD x2 250 3.0ghz
    Kingston 2x1gb 800Mhz
    Gigabyte M56S S3
    Sapphire HD 4830

ezekből olyan 20-25k körüli összegre számítok, ehhez csapnék még hozzá 40-50et, így olyan 60-70ezres keret lenne az akcióra..procinál és vidkarinál nem ragaszkodok az újhoz, a lappal és a rammal kapcsba viszont csak a boltinak örül a finnyás lelkem :)

előre is köszi a segítséget, tanácsokat
  • Vadnokedli
    Valószínüle egy kalap szart nem ér hogy finom legyek: általában az közép-alsó kategóriás minőségibb cuccok 8-18 ezer közé tehetőek
  • Dodo55
    Nem ér fele annyit, átmegy azon ugyanannyi áram mint kettőn, csak ha két kábelre van kötve egy fogyasztó párhuzamosan, akkor a két kábel között eloszlik a terhelés, a csatlakozódugóknál is egyenként kevesebb folyik, kevesebb az esély, hogy rossz kontakt esetén hőtermelés lépjen fel a keletkező ellenállás miatt.

De egyébként abból a képből is amit linkeltetek az látszik, hogy nem maga a kábel a leggyengébb láncszem, az már csak az áldozat. Látható, hogy a csatlakozó nyakánál van elégve, valószínűleg az ott lévő mechanikus csatlakozások egyikénél léphetett fel túlzott hőtermelés.
  • Calver
    vegyél sata táp -> molex átalakítót inkább ha van szabad sata tápod, bár egy molex csati kettéosztva sem fogja valószínűleg megsütni a kábeleket, vinyó + dvd lejátszó együtt még mindig picsafüst fogyasztással rendelkezik, nem fog 60W fölé ugrani.
  • tosiro
    Üdvözlet.Légyszives valaki tudna véleményt mondani,erről a termékről,Media-Tech MT3546 Balance Headset,hogy 4k-ért megéri-e,és a minősége mennyire jó ? Előre is köszönöm a választ.
  • Fehercsoki
    Nyilván nem, 1 molex pont fele annyit ér mint 2:)
  • Vadnokedli
    Nekem magasan a polcon van a gép ezért jó lenne ha alullenne az olvasó.
  • totyak
    Urak, akik tanácsot adtak a GTX660 bekötésében, mindenkinek köszönöm a segítséget. Összeraktam a gépet a VGA-hoz kapott 2x molex --> VGA átalakítóval és nagyon úgy tűnik, hogy működik. Már jó másfél-két órája nyüstölöm játékokkal (GTA IV, F1 12, Mortal Kombat) és szerencsére nem panaszkodott eddig. Valószínűleg az lesz, hogy veszek egy molex elosztót, ami a jelenlegi egyetlen szabad csatlakozót ketté ágaztatja és úgy használom tovább. a DVD olvasót azért visszakötöm, még jól jöhet.

Egy kérdés még: ha elosztom a molexet kétfelé, az ugyanannyi áramat ad majd a kártyának, mint a most a két molex?

Köszönöm még egyszer mindenkinek.