1411386313.png
  • Carmang
    #103085
    Sziasztok!
    Kérdés a topik címében :)
    A miheztartás végett mondom, hogy egy 13 éves i5-760 kerülne lecserélésre (nem röhög! :) )

    Az időtállóság miatt AM5-ben gondolkodom, de adhattok Inteles tippet is.
    Első körben egy Ryzen 5 7600-ra gondoltam és egy RX6800, vagy 6800XT-re.
    És akkor a többi, amiről fogalmam sincs:
    - melyik a minőségi alaplap, ami bírja az éveket? SATA3 legyen rajta, bár ahogy nézem ez még mindenhol van.
    - melyik M.2-es ssd? 1TB.
    - melyik memória? Mennyire számít a valós sebessége (amit a képlettel kell számolni, amiben 2000-rel kell szorozni, vagy osztani, és nanosec az eredménye)?
    - processzorhűtő a gyári helyett, ami be is fér a memóriák fölé (nyáron a szobámban elég meleg van ám a gép miatt, azért is választottam egyelőre a 7600-at az X helyett, mert alacsonyabb a TDP-je, bár gondolom most a vga lesz a hőtermelő bajnok).
    - vga-t melyik gyártótól, ami megbízhatót terméket csinál?
    - minőségi táp.
    - na és alsótápos gépház, amibe mindez belefér. Lehetőleg legyen az elején és az alján könnyen kivehető porszűrő háló, illetve a kábeleknek a "hátsó" oldalára kivezetés. Átlátszó oldal nem fontos, meg alapvetően ledfény és rigófütty sem kell, gépet akarok, nem karácsonyfát.

    - ja, és vrr-es monitor. Az "ufó teszt" mennyire komolyan veendő? ViewSonicnak van XG-s monitora, ami megfelel ennek a tesztnek, és amúgy is jót olvastam róla, az ára sem őrült.

    - mi kell még, ami nem jutott most eszembe?

    Jól látom, hogy az árak máris elkezdtek emelkedni (jön a karácsony)? Szívem szerint várnék a vásárlással jövő januárig, februárig, de a haldokló vga lehet, hogy beint majd - bekapcsolás után félórán belül legalább egyszer lefagy a gép (aztán újraindítás után jó minden), a windows logban videohardver-hibát, illetve a héten meg is viccelt, hogy az egyik újraindítás után nem adott ki képet, már a bios post-ot sem. Aztán néhány óra pihenés után ment minden faján.

    Köszi!