Köszi, szépen megfogalmaztad, igen én már másodjára követem el ezt a hibát, hogy teljesen végitéletig használom a hardwaret régen még úgy éreztem megéri, mert 5-6 év kellett egy gép elamortizálásához, akkor már a böngésző is szaggatott benne hiába volt windows újratelepítés :D viszont akkor 500 euró körül vett az ember egy új gépet nulláról szóval évi százas nem sok erre a hobbira. Akkor a hardwarek is jobban értéküket vesztették és 2-3 év után az a videókártya már filléreket ért és nagy lett volna a ráfizetés. Manapság viszont tényleg ez van ahogy mondod hogy jobban jár az ember ha szintet tart folyamatosan költ rá, sokan így még kerestek is vele most hogy a kártyák felmentek. Igaz az is, hogy a teljes amortizációhoz már nem elég 5 év ha felső közép kategóriát vesz az ember, mert a mostani dolgok már lassabban fognak avulni 7nm a küszöbön álló generáció attól sokkal jobb nem lesz 10 éven belül. Ezért is nézegetem egyre inkább hogy a következő generációba be kéne szállnom ha nincs kilátásban valami nagyobb változás. Mert a jelenlegi géppel komoly munkát azért nem lehet végezni, főleg az a bajom hogy még azon dolgozok hogy kitermelje majd az árát, viszont gyakorolni lehet még ezen is.