1411386313.png
  • broman191
    Szerintem overkill lenne 2 gépet tartani ha a combosabbikban lenne egy Ryzen 7 2700 (ami sok-sok magos-szálas multitaskingra egyértelműen jobb mint bármi az Intelnél az aktuális i5 szintig bezárólag, annak ellenére hogy 1 magra jutó teljesítményben az Intel még mindig egy hajszállal jobb) + tetszőleges B450 lap, minden más meg maradna...a 2. gép alkatrészeit pedig akár el is adhatod, valszeg szükségtelen lesz. Ha időtállóbb megoldásban gondolkodsz, akkor is inkább az AMD felé dől a mérleg nyelve. Amint a játékok elkezdenek túllépni a manapság optimálisnak mondható 6 magon túlra, jobb helyzetben lesznek a Ryzen 5-ök és 7-ek, mint az i5-ök. 4/8-as i7 generációban már nem gondolkodnék, pár év múlva generációtól függetlenül nem lesznek túl táposak, legalább 8gen 6/12-es i7-et vennék...ha emészthetőbb árcédulájuk lenne. Öszvér streamer gépbe legalábbis, egyébként csak játékra 8gen i5 vagy Ryzen 5 2600/X, ha mindenképpen maradna a 2 gépes felállás.

A régebbi 4/8-as használt i7-ekre meg óvatosan vadásznék, mert mintha istenként tekintene rájuk a piac tokozástól és generációtól függetlenül, még a 4gen i7-ek is elmennek időnként 70-80e Ft körüli áron, ami szerintem megdöbbentő, amikor egy új első genes 8/16 Ryzen 7 is annyiért megy, de egy 2gen 6/12 Ryzen 5 2600/X még olcsóbb is...a nem értem a zembereket sokadik felvonása. :D Persze időnként akadnak 40e Ft körüli alkalmi vételek, szvsz kb. annyit megérhetnek egy 4gen i5 30e Ft körüli árához képest, felette inkább elgondolkodtató a platformváltásra költés...6-7gen fronton is legfeljebb az említett árkülönbséget fizetném meg a bizonyos i7-tel megegyező genes i5-ök jellemző árához képest, de ott még egy fokkal eszementebb a helyzet, az i5-ök árának majdnem duplájáért, 90-100e Ft körül is mennek az i7 adás-vételek, pedig szintén lassan lecserélendő kategóriáról van szó...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.09.26. 17:17:10