1411386313.png
  • Mike333 #101145
    Az előző posztomra reflektálva lenne még kérdésem. A gépet hosszas agyalás után 4k gamingre használnám, aminek fényében a hamarosan megjelenő Gtx "1180"-as videokártyát venném, feltéve ha nem lesz sokkal drágább mint amire számítok.

Az alaplapnak ezt néztem ki: GigaByte GA-Z370-HD3P. Ezzel 100%-ig tudom overclockolni a 8700k-t, vagy hiányzik belőle pár feature? Nem nagyon követtem a Haswell óta a procik fejlődését meg az alaplapokét. Gondolok ilyenekre, hogy a turbót is tudja oczni magonként meg az összes magét, vagy simán az alap órajelet tudja csak felhúzni? Ha nem lenne jó, akkor milyen alaplapot ajánlotok?

FSP Hyper S 700W vagy FPS Hyper M 600W tápok közül választhatok. Kérdés, hogy elbírják a konfigot, vagy kicsit vaskosabb kellene?

Ram terén azt olvastam, hogy az Intel procik jobban szeretik az időzítést az órajelnél. Az arany középútra lennék kíváncsi, hogy mi lenne az optimális. Én egy 3200 mhz CL14-15-re gondoltam első körben.

Az igaz, hogy ha csak gaminget nézzük akkor az m.2 ssd ugyanazt hozza mint a sima satás ssd? Mert akkor ott tudnék spórolni egy keveset.

Cpu coolernek meg a Noctua nh-d15-öt néztem ki a sok pozitív vélemény kapcsán, szerintetek jó lenne ide?

Válaszokat előre is köszönöm :)