103176
-
Mike333 #101163 Még egy random hülye kérdés. Ezt a 16GB 3200MHz Corsair DDRIV Vengeance LPX ramot xmp profillal a hirdetett 3200 mhz-re oczhatom fel alapból. A kérdésem az lenne, hogy lehet tovább húzni? Azért kérdem, mert az alaplapok leírásában az áll, hogy "Support for DDR4 4000(O.C.) / 3866(O.C.) / 3800(O.C.) / 3733(O.C.) / 3666(O.C.) / 3600(O.C.) / 3466(O.C.) / 3400(O.C.) / 3333(O.C.) / 3300(O.C.) / 3200(O.C.) ". Függ valamitől csak vagy random beírok egy értéket és menni fog ha támogatja az alaplap? -
#101162 Megérkezett a B450 chipset -
#101161 Írtam, Hitachi drága :) -
#101160 Egy Toshibát berendeltem most, HGST/Hitachi-t egyáltalán nem találtam jó áron (2TB-osat) - We'll see. -
#101159 Hitachi, Toshiba. Utóbbi olcsóbb, én azt veszem az utóbbi időben, de Hitachi évek óta a top tier-t képviseli.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.07.31. 13:19:09 -
#101158 Azóta több SW-vel is megnéztem gyári Seagate-vel is, diskpart al cmd-ből végig. Ugyan ez. Milyen vinyót érdemes manapság venni? (Olvasgattam - Úgy láttam nem a legjóbb a Seagate manapság.) -
#101157 Valszeg kábel, de ha nem, akkor HD Sentinel nagy valószínűséggel megmondja mi a probléma, de úgyis gariztatod ha új, úgyhogy mindegy:).
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.07.31. 12:27:59 -
#101156 Azt hiszem szimplán rossz a HDD, új tápkábel-sata kábellel is rossz MiniTool Partition wizard 'Bad disknek' ismeri. -
#101155 Amúgy hogy 2TB-ből csak 4Gb látszik és folyamat I/O errorral inicializálásnál visszadob a lemezkezelő mit lehet kezdeni. (Új seagate HDD..) Más kábellel csak holnap fogom tudni tesztelni. -
#101154 VRM mennyi volt? Az sokkal durvább szokott lenni levegő vs viz esetén.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.07.30. 17:50:49 -
#101153 Tuti jól. :D Most ugyan úgy felapplikáltam a NH D15-öt Silverstone RV02- házzal együtt. És -20~22 °C 63 heavy (real load alatt) Prime 95 irreal tesztje alatt 80~ -
#101152 A Prime által felgyilkolt hőm. szint nem sűrűn lesz látható valós felhasználással, szóval bőven jó... :) -
#101151 Tuti jól pasztáztad? -
#101150 Ez a jelenlegi hőfok 2 perc (Prime 95 Small FTTs <- Ez egy irreális teszt, 2 percnél tovább kb nincs is értelme futtatni)
In-place large FTTs: 80 fok (UVzva; OC nélkül) -
Ma cserélem le a házat egy RV02-re + a hűtőt egy Noctua NH D15-re. (Jelenleg Phanteks P400 + DeepCool Captain 120EX hűt.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2018.07.30. 12:04:29 -
Mike333 #101149 Az új procikat azért nem akarom megvárni, mert az nekem már tényleg overkill, nem beszélve arról, hogy drágább is lenne. Szerintem így is van még a 8700k-ban legalább 5 év.
Igazából ha a turbó 4,7 ghz-et tudja tartani az összes mag játék közben vagy akár 5 ghz-et akkor már boldog leszek.
Akkor egy akármilyen időzítésű 3200 mhz vagy 3400 mhz körüli ramot vegyek inkább?
Természetesen Nvme-s m.2 ssdről beszélek, egy Samsung 970 evo-t néztem ki. Csak ha gamingnél nem tölt be gyorsabban a sima ssd-nél akkor végül is nincs nagy jelentősége.
Vízhűtéssel nem akarok szarakodni mert egyáltalán nincs benne tapasztalatom, és nem akarnám a vadiúj gépem tönkrebaszni. A noctuával meg úgy olvastam, hogy a turbó oc-t simán bírni fogja a cpu. -
#101148 Csak érdekesség gyanánt. 8700K-t használok, nem lehet húzni egy Deep Cool Captain 120EX Vízhűtéssel, még UV-zva is eléri a 80 fokot. -
Etelkozi Vata #101147 Köszönöm, kb. ezen a szinten terveztem. SSD nélkül ugyan... -
#101146 ha már megvárod a 1180-at, akkor szerintem várj még az új 8 magos i7/i9-es intel procikra is
komoly overclockra ne számíts, ha csak nem delideled a CPU-t (akkor viszont ugrik a garancia), light-osabb overclockra bármelyik Z370-es alaplap jó
tápok elbírják
ram órajel jobban számít, mint az időzítés
m2-es ssd ugyanolyan gyors mint a satás társai, kivéve ha NVMe-s, játékokban ebből viszont nem sokat fogsz tapasztalni
noctua jó, de a nem delidelt intel CPU-kkal még ez sem tud csodát művelni, ha nagyon erősen meg akarod húzni -
Mike333 #101145 Az előző posztomra reflektálva lenne még kérdésem. A gépet hosszas agyalás után 4k gamingre használnám, aminek fényében a hamarosan megjelenő Gtx "1180"-as videokártyát venném, feltéve ha nem lesz sokkal drágább mint amire számítok.
Az alaplapnak ezt néztem ki: GigaByte GA-Z370-HD3P. Ezzel 100%-ig tudom overclockolni a 8700k-t, vagy hiányzik belőle pár feature? Nem nagyon követtem a Haswell óta a procik fejlődését meg az alaplapokét. Gondolok ilyenekre, hogy a turbót is tudja oczni magonként meg az összes magét, vagy simán az alap órajelet tudja csak felhúzni? Ha nem lenne jó, akkor milyen alaplapot ajánlotok?
FSP Hyper S 700W vagy FPS Hyper M 600W tápok közül választhatok. Kérdés, hogy elbírják a konfigot, vagy kicsit vaskosabb kellene?
Ram terén azt olvastam, hogy az Intel procik jobban szeretik az időzítést az órajelnél. Az arany középútra lennék kíváncsi, hogy mi lenne az optimális. Én egy 3200 mhz CL14-15-re gondoltam első körben.
Az igaz, hogy ha csak gaminget nézzük akkor az m.2 ssd ugyanazt hozza mint a sima satás ssd? Mert akkor ott tudnék spórolni egy keveset.
Cpu coolernek meg a Noctua nh-d15-öt néztem ki a sok pozitív vélemény kapcsán, szerintetek jó lenne ide?
Válaszokat előre is köszönöm :)
-
#101144 Be tudsz, de 2x8 GB dual channel lenne az igazi. -
mac83 #101143 Sziasztok!
Van 2x4 gb memoria a gepemben ( ddr3, gskill ). Be tudok rakni melle egy 8gb-os, igaz mas markaju, de ugyan olyan tulajdonsagokkal biro memoriat, vagy nem erdemes? -
#101142 #101118 ez alá ne add -
Etelkozi Vata #101141 Köszi! -
#101140 Igen, bőven elég hozzá egy G-s proci. -
Etelkozi Vata #101139 Sziasztok!
Tanácsot kérnék, egy egyszerű netezős, film nézős gépet szeretnék összerakni.
Elég lehet hozzá egy olcsó celeron vagy G-s intel proci?
Vagy ha videókártyát külön nem szeretnék, csak alaplapit, akkor legalább i3 kell?
Minél olcsóbban szeretném kihozni.
Köszi
-
#101138 jaja ezek elvileg Q3-ben jönnek is
2019 végén meg jön a 10nm gyártás
Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2018.07.28. 18:21:34 -
#101137 Hát, ha a széken kell ülni, akkor azért 1-2 óránként kimegyek wc-re, vagy innivalóért, de ha kanapéról játszom, akkor képes vagyok alvástól alvásig játszani, csak kajarendelésnyi (napi 1x) és evésnyi időre letenni a kontrollert. Persze ez utóbbi nem mindig PC-s játékot jelent, de van ahhoz is kontroller. :-)
Tudom, kéne rendes széket venni, de még nem néztem utána, milyet is...
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.07.25. 17:08:28 -
#101136 A jövőbiztos konfig mindig elég megfoghatatlan dolog és a jól megfizetett fiúk által hangoztatott ipari jóslatok sem feltétlen válnak valósággá, mindenesetre egy jelenleg kapható 6 magos 8gen/9gen i5 vagy a konkurenciánál egy 6/12-es Ryzen 5 2-3 évig biztosan nem hagy majd cserben...bármilyen bika "generációváltó" új hardvert is adnak ki idővel, a piac a fogyasztók és a játékfejlesztők terén is általában csak kullog utánuk, tehát az elkövetkezendő években CPU téren legfeljebb azt várom, hogy a gépigényesebb játékok étvágya inkább eltolódik a jelenleg terjedő 6 optimális feldolgozási szál /CPU mag/ felé, az immár hosszú évek óta túlnyomórészt elegendő 4-gyel rendelkező konfigokat kényszernyugdíjazva. Persze a piaci versengés nyomán jövőre elvileg megint emelkedik a mainstreamben elérhető core count, az MSI szivárogtatott jövőre érkező 8/16-os AMD CPU-t és az Inteltől sem lenne meglepő, ha az ezéven - az utóbbi sok-sok év gyakorlata után - furamód 'csak' 8 magos/8 szálas i7 és 6/6-os i5 19'-ben nem csak apró ráncfelvarrást kapna, hanem újra emelnék a tétet... Ha minden igaz 2020 körül kavarják majd meg a lecsót az új PS és Xbox hardverek, akkor történhet újra érezhetőbb generációváltás és azzal együtt a megszokottnál meredekebb hardverigény növekedés PC-s téren. Utána talán a jelenleg bőven optimális 6 magos i5-ök is kevésnek bizonyulhatnak és a 6/12-es i7-ek és Ryzenek időtállóbbak lehetnek...
ui.: Az órajel hajhászatot sok játék nem különösebben díjazza, a benchmarkok növekvő pontszámaival ellentétben. Bizonyos kérdésesen optimalizált címeknél valamelyest simíthat az időnként visszaeső sebességen a magasabb órajelű CPU és például 60 FPS alá soha nem fog esni a játék minimum FPS értékek terén sem, miközben egy alap órajelű CPU-val inkább 'csak' átlagban lesz 60. Ugyanez persze elmondható multis téren 120-szal, 144-gyel, igények és hardverparkok szerint változóan, lehet keresgélni méréseket napestig...de akad számos játék, amely a 3.0 GHz-re downclockot sem különösebben bánja... :)
@Maala: "stabilan bír 15-20 óra folyamatos játékot ultrán" - És te hogy bírod?
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.07.25. 17:06:23 -
#101135 Csak a boost van felrakva, szóval csak játékok alatt van 5 GHz-n. Bár ez ma már semmit sem jelent, a TB 3.0-nál...
Fogalmam sincs, nem szoktam hőmérsékleteket nézni, de stabilan bír 15-20 óra folyamatos játékot ultrán, 1440p-ben. -
Mike333 #101134 Hm az egész jó. Akkor kb felesleges delidelnem mert nekem is 5 ghz lenne a végső cél :D Játékok alatt is végig tartja az összes mag az 5 ghz-et? És hány fokos közben a proci? -
#101133 4,5-öt simán. Asszem az enyém is annyira van rakva. Talán?
Szerk: Nem, aláírás szerint 5-re van rakva.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.07.25. 08:15:54 -
Mike333 #101132 Egyelőre gamer konfignak szánom a gépet, később meg ki tudja mit fog hozni a jövő. Lehet, hogy overkill arra a 8700k, de future proof konfigot szeretnék, hogy ne kelljen 2-3 év múlva upgradelni. Ezzel meg legalább 5 évig simán kihúznám úgyis. Gondolkoztam a 9gen-es cpukon de az már tényleg overkill lenne nekem úgy érzem :D Viszont a legújabb Gtx szériát biztos megvárom, mert a mostani 10-es már több mint két éves technológia, meg elvileg nyár végén/ősz elején jön a "1180", addig meg tudok várni. Szóval ha csak simán delidelés nélkül egy jó coolerrel hűteném a 8700k-t akkor kb mennyit tudnék kihozni belőle körülbelül? -
#101131 Nem írtad hogy mire használnád, de ha számításigényes munkákra, amelyekből mindig faraghatóak percek, hosszabb távon értékes órák, az időd valóban pénz, akkor lehet értelme a tuningnak. Ha viszont 'csak' gamer konfig lenne, akkor inkább felejtsd el, egy alap i7 is 99% overkill a legtöbb játék számára. A 8700K kupakja is az Inteltől az utóbbi években megszokott sz4r minőségű megoldás, amelyben megreked a hő és terhelés alatt kb. +20°C a hőmérséklete a TDP-ből indokolthoz képest...ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy vagy veszel rá egy dög nagy és relatíve drága léghűtést, vagy delideled és használod egy akár belépő szintű tower hűtővel - de persze fizetsz ígyis-úgyis, mert otthon fűrészelgetni csak nem fogsz, aki pedig szakszerűen megoldja, megkéri az árát, valamint a delideléssel 'legalább' a gari is ugrik.
A VGA mellett a CPU vásárlásával sem sietnék, mivel érkeznek a 9gen Intelek nagyjából az új videokarikkal együtt. Alaplapból soha ne vegyél drágábbat annál, mint amit valóban kihasználsz, non-K Intel CPU-hoz általában a legfrissebb "B" szériák megfelelnek, K-hoz pedig "Z" darabok, extrém túlfeszelős tuning nélkül azokból sem kell feltétlen az 50-60 ezres, meg még aranyárasabb példányokat nézegetni. Tápból egy 80+ bronze is megteszi, ha minőségi beles, 600W-osnál kisebb is, de 500W alá nem mennék, igaz lényeges árbeli különbségek nincsenek.
Minőségi házból jelenleg a Corsair Carbide 275R tűnik ár-érték arányban az egyik legjobb választásnak, de érdemes kalkulálni azzal, hogy még pár ventit illik bele dobni.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.07.24. 17:40:35 -
Mike333 #101130 Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok és egyelőre fejben szeretném összerakni a következő gépemet ami ezekből állna:
- i7 8700k,
- 2x8gb ddr4 3200 mhz ram,
- m.2 500 gb ssd,
- minimum egy gtx 1070ti vga, de ha addigra kijön a legújabb széria akkor lehet xx80-as lesz.
Pár kérdésem lenne eddig: Mivel a procit szeretném majd komolyabban húzni de NEM szeretnék vízhűtéses rendszert ezért milyen air coolert ajánlotok rá, amivel legalább a 4.5 ghz-et el tudnám érni, ha nem többet?
Milyen alaplapot ajánlanátok az oc miatt hozzá?
Tápból 600 watt körüli 80+ silver vagy gold elég lenne vagy jobb kéne?
Illetve melyik lenne a legideálisabb gépház ami méretre is jó lenne ezeknek és a szellőzése is fasza lenne?
Ár annyira nem lényeg, de azért ha lehet akkor maradjunk a jó ár/érték aránynál, ha csak nem muszáj valahol kompromisszumot kötni.
Segítségeteket előre is köszönöm! :) -
cibi17 #101129 igen, tudom, h utána tudtam volna nézni, csak írtam is, h gyors help kell, alig volt időm, csak gyors össze dugtam a gépet és menni is kellett..
végül úgy döntöttem, h cpu fan 1 lesz. ezek szerint jó döntés volt :) kábeleket megmozgattam, ramok ki be és ment is, ;)
köszi mindenkinek -
#101128 Magyarul ha 2 ventis a légkeverős hűtőd akkor (is) használhatod másodikként, vagy egyszerűen ha olyan elhelyezésben akarod, hogy csak oda ér el a kábel, akkor használhatod az opt-ot.
Egyébként adtak manualt / van internet, utána tudsz nézni te is. -
#101127 memória hiba
CPU Fan 1 Setting
Select a fan mode for CPU Fans 1, or choose Customize to set 5 CPU temperatures and
assign a respective fan speed for each temperature.
CPU_OPT / W
_
Pump Switch
Select CPU Optional or Water Pump mode.
Utoljára szerkesztette: allock, 2018.07.21. 15:18:30 -
cibi17 #101126 Van valakinek z370 gaming k6 lapja? Vagy tudna valaki segíteni? Össze raktam, semmi csippanas Alaplap logó bejott, aztán semmi kép. Hiába indítom újra, már az sem. Hdmi-n sem, dp-n volt először a kép egy két másodpercig. Alaplapon alul 53as számot ír. Mi lehet a gond? -
cibi17 #101125 Halló. Kellene egy gyors help. Most pakolom össze a gépet. Alaplap ASRock fatal1ty z370 gaming k6, CPU hűtő thermalright macho rev.B
Alaplapon van kettő CPU van csati.
Cpu_fan1 meg cpu_opt/w_pump.
Melyikre dugjam? Az opt miben más? Hogy vezérel? Köszi -
#101124 Akkor inkább i5 8400 6 maggal hasonló áron. Igaz a base clock csak 2.8 GHz, de 4.0-ig boostol, új gamer gépbe 4 magos/4 szálas CPU-t venni már nem kifejezetten optimális választás, egyre inkább tolódik 6 mag felé az ipar. Persze régebbi és 4 magig skálázódó játékokban akár előnye is lehet egy húzott 8350K-nak, de ha új konfig akkor inkább előre nézzünk... :)