Fúú, hogyne lenne kérdés.
Addig értem, hogy az jó,hogy nem kell egy központi szerver amin keresztül átfutnak az átutalások, mert gondolom az lassítaná az átutalást ha egy gépen menne át (szűk keresztmetszet). Azt viszont nem értem miért jó, hogy ezeket a tranzakciókat egy blokkba rendezi. Ez egy csomagot jelent amiben több tranzakció is van? Egy átutalás nekem azt jelenti, hogy az adatokat titkosítva elküldöm a banknak, aki aztán továbbít egy másik adatot a másik banknak. Aztán átkönyvelik a lóvét. Plusz az sem tiszta, miért kell egy átutalást több gépnek is visszaigazolnia? Megkapja a banki gép az infot és visszaigazol egy másik banknak, hogy kapnak majd lóvét.
Következő dolog: Miért kezdi el görgetni maga előtt a régi tranzakciókat a rendszer és mit takar hogy egy bitcoin 153 giga? Nem lehet mondjuk 60 giga egy bitcoin? És ha jól értelmezem az egész onnan indult, hogy a számítógépes és internetes/hálózati kereskedelemben nagyon megnőtt a forgalom. Az adott tranzakciók le vannak kódolva, amik így elég nagy adatként jelennek meg. Ez most pontosan nem tiszta, hogy miért nagy adathalmaz egy tranzakció, de ha jól értem, azért, mert telerakják felesleges információkkal, aminek köszönhetően nehezebb feltörni.
Szerintem rágjuk át magunkat a tranzakciós adatküldés alapjain, mert az lehet az én nagy hiányosságom és utána folytathatjuk :D
Köszi hogy rám szánod az idődet! :)