csokiskex#100027
Szia!
Néztem az említett bolt kínálatát, az általad megadott ársávban vannak jó konfigok. Ajánlani nem tudok, se Intel-t, se AMD-t. Ezt döntse el mindenki saját "szájíze" szerint. De egy jó i5-ös vagy Ryzen 5-ös évekig ki fog szolgálni. A probléma inkább a VGA. Sajnos ebben a bányász-lázban szűkösek a készletek, az árak meg az egekbe szöktek. Ami most az általad megadott árba belefér, az egy GTX 1050 TI. Nekem egy GTX 960 volt korábban, teljesítményben hasonló. Szerettem a kártyát, nem volt vele gond. Csak jött egy lehetőség, kevés pénzből fejleszthettem.
Szóval a 1050TI BF1-re biztos jó, ezt tudom. Valószínű, hogy sok játékot 1080p-s felbontásban medium-high beállításokkal 60fps körül vinni fog.
Ezzel is 1-2 évig el lehet lenni. Veheted ezt vagy egy sima 1050 és később cserélni jobbra. Vagy jóval drágábban egy 1060/1070 és akkor jövőt állóbb konfigod lesz. Ismerősnek egy G4560 + GTX 1060 kombót raktunk össze, játékra tökéletes. Ez csak egy példa, nem kell feltétlen i5, de ha van rá pénz és hosszabb távra tervezel, akkor megéri.