Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok. Szeretnék egy olyan gépet összerakni ami Full HD-ban alkalmas játékra, és később (lehetőleg egy videókártya, proci vétellel) fejleszthetem 4K-ra, tehát ilyen felbontáson is fussanak a játékok.
Szóval ebben szeretném a segitségeteket kérni, hogy jelenleg mi az minimum (árban), ami alkalmas a Full HD-s játékra, és olyan konfig amit később tudok fejleszteni.
Nekem szék szinten ez jött be eddig a legjobban:
Herman Miller
Sajna elég húzós. 800 usd-től indul.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Sippie
Na egy kicsit lehet OFF 😊
Ki milyen székben gépezik? Én próbáltam ezt a térdeplőt, de nem igazán működőképes hosszútávon. A gagyi irodai székek meg amikben állandóan hátradől az ember, az a tartásnak nem tesz jót, mert azon kapom magam hogy már megint elterültem.
Elgondolkoztam ilyen gémer székeken, amik derék, és fejtámaszosak, de nem tudom hol lehet kipróbálni (és lehet van ilyen olcsóbban GAMER szó nélkül). Ötletek, vélemények?
Utoljára szerkesztette: Sippie, 2016.10.21. 17:48:42
Calver
hali! kis segítséget szeretnék kérni konfig összerakásban, nem magamnak, de elég szűk keretek között dolgozok sajnos. táp, ház, 6 gb ddr3 ram (3x2) van, ehhez kerül még egy 4 gigás modul, a többi a kérdéses.

Gigabyte B85M-DS3H-A skt1150 (B85, 4xDDR3 1600MHz, 1xGBE LAN, 4xSATA3, 8xUSB2.0, 4xUSB3.0)
Intel Core i3-4170 (3700Mhz 3MBL3 Cache 22nm 54W skt1150 Haswell) BOX
Kingston SSD 120GB, SUV400S37/120G (UV400 Series, SATA3)
ASUS STRIX-GTX950-DC2-2GD5-GAMING 2GB

belefér a keretbe még vagy egy drágább SSD, vagy egy kraftosabb videokártya, vagy kraftosabb proci. Kingston V400 szériáról először is mi a véleményetek? belépőszintű az tiszta, de ha jól hallottam, sikerült kijavítani a V300 összes szarságát, és áráért igen jó. ahogy utánaolvasgattam, proci meg videokártya kb összeillő párost alkot (1680x1050-es monitoron játékhoz), szóval nekem 240 GB-os SSD felé húz a szívem.
ezen kívül átbuktam valahol (itt?) egy olyan infon, hogy modern játékok nem annyira szeretik ha csak 2 mag van alattuk, pl Far Cry 4 még megmozdulni sem hajlandó. ez csak HT nélküli pentium-okra játszik, vagy négy virtuális maggal rendelkező i3-nál is probléma lehet?

"The trees move. Do you not see it?"

böröczk
Sziasztok!

Monitor vásárlás előtt állok, mi a véleményetek a következőről:

ACER Predator GN246HLBBID

Amennyit sikerült utánajárnom, ez elég jó ár-értékarány, szerintetek?
Az elképzelésem pont 24" volt, intenzív színek, jó fényerő, a borsosabb ár miatt lemondtam a 100+ hz-ről, de ez még beleférne..
Ami "hátránya" lehet, az a TN panel (ha jól tudom, ez TN paneles).

Valamint valaki várásolt már emagról? Tapasztalatok megbízhatóság, garancia, szervíz téren?

Kumiho #2179

pl. fsp hexa +500 de lehet elég a 400W-os is

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

lippet
Hány wattos táp kellene egy ilyen géphez? Megtenné egy kicsit olcsóbb is, mint az ajánlott konfigban (18-20ezer körül)?

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

SzirmosSzisza
Ha jol remlik a CX szeria nem nagyon ajanlott komolyabb gepekbe, youtubeon van is par robbanos video, itt jol ossze van szedve a dolog http://www.overclock.net/t/1431436/why-you-should-not-buy-a-corsair-cx430-500-600

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

lippet
Köszönöm az ajánlatot! A tápegységem az már nem használható? Vagy kicsit a teljesítménye?

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Csak a kamera és a touchpad nem működik. Próbáltam. 😞

Win7 megeszi a Vistás drivereket.
Az én 1720-as Inspionom 6 éves és még mindíg tipp-topp. Igaz hurcolászva nem sokat volt, csak desktop replacementnek használva. A tápegysége ment tönkre 2 év intenzív használat után. Kb 10 000 volt az új. Amúgy annyi baja van, hogy már nincs rá szoftver támogatás, szal csak a gyári Vistával vagy WinXPvel megy. Win7-10 nem működik. 😞
Hülye voltam, hogy Lenovot vettem helyette. 😞

Most is DELL-em van, kicsit tobb mint 2 eves de mar esik szet. Igaz, az nem business class hanem Inspiron es nem rohangalasra lett kitalalva.
Fuji egyre szimpibb 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Vadnokedli
Szerintem DELL-el nem hibázhat az ember. <#nemtudom>

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Szerintem vedd meg mind a kettőt, nehogy megszóljanak, hogy csak egy 300 feletti laptopod van.
nagykispeter
Sajna a BIOS-ba ilyet nem találtam.ASROCK alaplap

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

nagykispeter
Köszi!
A csere az megvolt már nem jött be ,a BIOS-mindjárt megpróbálom

SzirmosSzisza
Ha kicseréled a 2 usb portját, akkor is világít az egér? Esetleg BIOS-ban kereshetsz olyat, hogy "always on usb" és ezt kikapcsolni, akkor nem ad le áramot és nem volt világítani.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

nagykispeter
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni 13 év után tönkre ment a régi egerem.A régin is és ezen is van kék ledes világítás.Az új a számítógép kikapcsolt állapotába is világít a kék led és az alsó piros érzékelő is a régivel viszont nem volt ilyen gondom.Ahol vettem ott azt mondták áramtalanítsam a gépet,mert USB-n keresztűl áramot kap,így tényleg jó.Viszont a billenttyűzetem nem vílágít pedig az is USB-s.Éjszaka sötétbe ez rohadt zavaró
Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2016.10.15. 14:22:07

Maala
Mi a baj vele, sietsz tán valahová? :-D

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Attól még a TMX "szervizeli".

FUJITSU Lifebook E746

Ez egesz jonak tunik es jokat is irnak rola de az U-s proci kicsit santit nekem. Van abban eleg kakao? Ahogy elneztem a HQ vagy M utojelu procikat inkabb csak gamer masinakba teszik, ammeg nem kell.

Meg meg van egy ilyen, Latitude E5470

Ebben normalis proci van es a Latitude azert megiscsak Latitude de egyes szeriaktol allitolag jobb tavol maradni. Ez milyen szeria, szabad ezt venni?

Calver
egydimenziós pistikének szánt csilivili lenovo gépek =/= ThinkPad

"The trees move. Do you not see it?"

Nem a ceg fizeti, sajat masina lenne. Hasznalhatnam a cegest is,de azon egy borzalmasan elavult Red Hat 6 szaladgal, erosen kigyomlalt repokkal es mindenfele monitoring is fut rajta ugyhogy az nem jo.
Uj thinkpadekkel nem vagyok kibekulve, munkaban T430 van ami marha jo, de a 440 es az utani gepek szanalmasak a regiekhez kepest.
Raadasul ha valami baja van akkor a telemaxnal landolna gariban, azt meg inkabb kihagynam. 😊

SzirmosSzisza
Ez alapján pedig elég szimpatikus.

Lenovot soha többet nem vennék.
Fel akartam hívni a supportot. Ami a dobozban volt telefonszám az bemond egy masik telefonszámot. A másik teleonszámon meg egy automata bemond egy email címet. A nemzetközi meg csak a FAQ, nincs contact.
Laptopból Dell vagy HP!

SzirmosSzisza
Virtualizációhoz inkább memória kell (VT-x meg szinte mindegyik mai prociban van, VT-d is elterjedt már), illetve a Docker az nem virtualizáció :p

Amúgy, ha a cég fizeti, akkor valami Thinkpad T vagy X széria felé nézegetnék a helyedben.

Passz..kezdesnek legyen mondjuk 300k, ahogy elneztem nagyjabol ez az also hatar.

mennyi lóvét szánsz rá?
ez kábé olyan 195 ezer lenne

Udv!

Kene munkara valami fasza laptop (laptop topik halott, ezert irom ide)

Szempontok:
- Max. 14" es 2kg suly
- Legyen normalisan osszerakva
- Dokkolhato, kensingtonnal zarhato
- Normalis kijelzo (FullHD vagy UHD, matt felulettel, lehetoleg IPS)
- Bivaly proci mert virtualizalnek (Docker/Vagrant, VMware)
- Min. 8GB RAM de legyen bovitheto
- Vilagitos bill (nem letszukseglet de azert na 😄)
- Jatek nem lenne rajta igy dedikalt GPU nem kell
- Hibrid (tablet-laptop) is erdekelne

Mit ajanlotok? Laptop piacot regota nem kovetem es nagyon nem vagyok kepben. 😞
Utoljára szerkesztette: Blum, 2016.10.14. 20:24:20

Vadnokedli

lippet
Monitorom sem mai darab, Samsung Syncmaster E2020 (D-sub csatlakozás van csak), de egyenlőre az maradna. A házból meg amit meglehetne hagyni, az maradna, a többi cserére menne. 2011-es gép.

monitorral vagy anélkül?ház?mi marad?
lippet
180-200ezer Ft!

mennyi lóvét szánsz rá?
lippet
Helló!

Gondolkodom, hogy be kellene újítanom PC terén, mert jelenlegi konfigom nem mai darab már. Szerintetek ezek közül használható még valami, vagy már tegyem őket parkolópályára?

Jelenlegi PC: ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Gépemet amúgy pár játékra használnám (GTA V pl., de nem legújabb megjelenésekre), böngészésre, irodai programokra. Tudtok adni tanácsot, javaslatot gépkonfigurációkra?

Csabesz6
Sziasztok! Nem tudom mennyire alkalmas ide a kérdésem, de hátha foglalkoztok notebookokkal is. Bemásolom a PH-s részletezőmet, szerintem egész jól lehatárolja a történetet. Köszi 😊

"

Üdv! Még csak körvonalazódik a történet, de megpróbálok elébe menni a dolgoknak. Sajnos nem tudom, hogy mikor fogom megvenni a kiszemelt áldozatot, de sanszos, hogy csak tavasszal (április/május). Ha szerencsém van, akkor még idén (kétlem). Nem tudom mik a tavaszi kilátások, illetve hogy még idén mit érdemes venni. Köszi! 😊

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2016 dec. vagy 2017 tavasza.

(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max 250.000 bruttó. Indokolt esetben tovább is nyújtózhatok, de elvileg ez a határ.

(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Böngészés, irodai programok, Office ezerrel, KulcsSoft könyvelőprogram, hobbi szintű (egyelőre) fotószerkesztés, logó készítés (Adobe Illustrator, PS). Játék olykor olykor, de inkább pár éves címekkel (FIFA13, Spintires, GTA IV). Komázom a retrót😊.

(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Felbontás nem izgat, közepes graf. részletesség elég.

(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15-16", egyébként nem értek hozzá.

(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Használat jellemzően egy helyben (iroda, otthon, néha szabad levegő, tópart), valószínűleg sokszor magammal vinném, de utazás közben nem használnám.

(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Semmi, de win7 támogatása jó ha van. Pontosabban megoldom magamnak, nem tudom, ehhez kell-e Win7 támogatás.

(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
DDR4 ramot nem bánnám (találtam is ilyeneket), már ha van értelme, 4 giga körül minimum szükség lesz rá, gondolom. SSD előnyös lenne, de nem dőlök kardomba ha nincs. Optikai meghajtót szeretnék.

(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webkam, HDMI.

(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újat szeretnék.

Köszönöm 😊
"

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Ez: https://ipon.hu/webshop/product/linksys_e1700/658993
20 000 -ért biztos nem vennék kínait.

Vadnokedli
D-Link? szerintetek?

Ja azt nem tudom. Átraktam bridge módra és sima modemnek használom. Tul sok minden van már felkonfigolva a linksysen. Na meg jobban meg is bízom a szoftverében.

SzirmosSzisza
UPC-sre nem tudsz OpenWRT-t rakni 😊

Vadnokedli
Milyen Liknsys-ed van? Azokat nézegettem főleg. Én DIGI-s vagyok <#nemtudom>

Ha UPC-s vagy kérj tőlük ingyen Connect Boxot. Az pont ilyen.
Én megszívtam, vettem 20 000 ért egy frankó linksyst erre kicserélték ingyen egy ugyanolyan tudásúra. aaaaaa

Vadnokedli
Valószínűleg nem ide tartozik, de; Tudtok ajánlani Nagyon-De tényleg nagyon jó routert(Gigabites porttal)? legalább 4 vezetékes kapcsolat lesz rajta fixen és kb. 8 vezeték nélkülin. Jelenleg WDR3600-van ami kicsit haldoklik..

Mint írtam kevés vele a tapasztalat. Én se ellene se mellette nem tennék le voksot. Azért eresztettem bővebbre, hogy kicsit tisztuljon a kép ez ügyben. De nagyon nem láttam errefelé senkit sshd-król értekezni, saccra a többiek is így lehetnek ezzel, különben már írtak volna.
wollnerd
Értem. Köszi a választ,hát nem túl szívesen válnék meg a belső DVD meghajtótól... Tudom, van hogy külsőkent használható tovább.
HDD részéről se szeretnék külsőre megvalni...
De még átgondolom.
Tényleg ennyire javasolt inkább az sdd mint a sshd?

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

SSD-nél is nemegyszer fogsz 100% kihasználtságot tapasztalni, tekintve, hogy a memória és a cpu feldolgozási sebessége általános géphasználat esetén többszöröse akár egy ssd-nek is. Amit nyersz a cserével az a sebesség.

Én a helyedben nem sshd-t vennék, hanem egy ssd-t a rendszernek az optika (dvd meghajtó) helyére meg mehet a mostani hdd egy beépítő kerettel. Az sshd-val nekem sok tapasztalatom nincs. Szerintem nem sok embernek van. A kezem alatt 1db fordult meg, az is egy imac volt és azért hozták be mert megdöglött benne. Szóval ez nem statisztika.

A jelen sata eszközök az esetek 99%-ában úgy működnek, hogy beszereled és megy. Nem kell válogatnod hogy 2-es vagy 3-as a csati amire dugod. Max nem tudod kihasználni az eszközt, de attól még menni fog.

Az 5400 és a 7200 rpm-re: Az sshd lényege pongyolán fogalmazva (elnézést a vérprofiktól), hogy tartalmaz egy ssd-t is. Amit a saját belső algoritmusa vezérel. Amit a rendszer sűrűn használ az az ssd részén, amit meg nem azt a hdd részén tárolja. Ettől még te egyben látod az egészet. A belső elektronika ezt előled elrejti. Az, hogy egy sshd 5400-as vagy 7200-as meglátásom szerint mindegy. Mert ha az ssd részről töltesz be valamit akkor kurvagyors lesz, ha meg a lemezről akkor meg marhalassú. De erre nincs befolyásod.

HDD puffer vagy cache méret: Talán régebben, amikor még az oprendszerek sokkal kevesebb lemezműveletet végeztek talán adott valami pluszt. Jelenleg nagyságrendi különbség nincs általános felhasználás esetén a 8 16 vagy 64 cache-el szerelt hddk között. Nyilván van különbség valamennyi, de nem annyi ami egy hdd-sshd kérdésben számítana bármit is.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.10.12. 20:40:10
wollnerd
Sziasztok! Van pár kérdésem, a laptopomról van szó és annak merevlemezéről.
ASUS X550CC laptopom van a vásárolt windows 8.1-ről updatelt windows 10-zel. Szeretném cserélni az egy terás merevlemezét lehetőleg egy SSHD-re, miután már fél éve azt tapasztalom hogy a nagy műveleteknél pl. még a rendszer betöltésénél is (az asztalbetöltés végéig) folyamatosan 100%-os a lemezkihasználtság (ilyenkor a feladateszközben látom is, hogy a System folyamat is "túl nagy" sebességgel próbál írni/olvasni, meg az ESET is) és ilyenkor be is lassul a gép. következésképpen elég lassan indul el a windows10 mikor bekapcsolom a gépet. (akár 1,5-3 perc a betöltési idő) pedig amikor újonnan vettem a laptopot és a win8.1-at, akkoriban akár 7-8 másodperc alatt is képes volt elindulni... Ráadásul az Anversary update óta akár néha az üdvözlőképernyő után CRITICAL_PROCESS_DIED kékhalál fogadott. Kikapcsoltam az Előtöltést és a Szuperelőtöltést is, de azóta is 100%-os a lemezkihasználtság és lassú a rendszer betöltése...
Azt gondoltam hogy azért van mert a lemez forgási sebessége "csak" 5400rpm és nem bírja az ütemet az i7-es proci miatt(?) Javítsatok ki, ha tévedek, ez csak a feltételezésem. Nem tudom pontosan miért van ez, sztem kicsit hibás gyárilag (rosszul tervezték)
Ezért gondoltam a cserére. mivel ebbe a laptopba is csak egy merevlemez fér be, 1 terás SDD már nem fér be a keretembe, nagyon drága. Ezért gondoltam középmegoldásra, az SSHD-re. CSAKHOGY!
1) Az Aqua kínálatában nem találok 7200RPM-es, 2.5"-es SSHD-t, ami 1 terás (de még más méretben se látok)! Valaki tud 7200RPM-est???
2) VILLÁMkérdés hogy ha az gyári lemez SATAII-ős akkor csak SATAII-ős jöhet szóba? Magyarán a laptopom befogadja-e a SATA-st, vagy a SATAIII-ast? (ha csak SATAII, akkor ez mégjobban szűkíti a kört...)
3) mégis manapság mennyire gond a 5400RPM-es? nyilván hogy 7200rpm-es jobb, de hogy egy 5400rpm-es SSHD jobb lenne-e mint egy hagyományos merevlemez?<#confused>
Azt is észrevettem hogy a laptopban lévő lemeznek a Puffer mérete csak 8 MB, míg az Aqua-ban már 64 MB-osok is vannak... Nyilván egy 8 MB-os ebből a szempontból is rosszabb. (Köze lehet ennek is a 100% kihasználtsághoz?)
AIDA64 a lemez tulajdonságairól:

A válaszaitokat előre is köszönöm!!! 😊
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.10.12. 17:47:59

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Valószínű a win10 szedte le és rakta fel még régen, csak nem értem miért, mivel a BIOS-ban le van tiltva az alaplapi hangkártya...sosem használtam.

ettől függetlenül is felrakja a programot?? Nem érzékeli, hogy letiltottam vagy mi a franc??

The Matrix has you...