RAM kérdés
-
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, most megint szeretnék segítséget kérni:
Leteszteltem a gépem a Memtest programmal, amit ajánlottatok. A gépemben 2 db 256 Mb-os kártya van különböző gyártótól. Mindjárt az elején 2 hibát talált, Failing Address-ként feltüntetve. Reménykedtem benne, hogy csak az egyik hibás. Emiatt kivettem az egyiket, és újra lefuttattam. Ez most jó volt. Következett a másik, ekkor a Memtest nem sokkal az elindítása után lefagyott, majd próbáltam újraindítani a gépet, amit hangos csipogással nem vett tudomásul. Úgy vélem, ez a kártya cserére szorul, remélem megtaláltam a hibát, amely a sorozatos lefagyást okozza.
Ez a jó: 256MB DDR Elixir 266MHz
EZ a rossz: 256Mb DDR Pri, a frekvenciáját nem tudom.
Kérdéseim a következők:
1. Következtethetek-e arra, hogy gyári hibás, vagy lehetséges, hogy egy idő elteltével a kártya meghibásodik?
Mert fél évig nem volt fagyás, és most visszagondolva, amikor először volt szervízben egy Usb kártya miatt (ez teljesen más probléma volt akkoriban), utána egy-két héttel rá kezdődött ez a jelenség, ami mostanáig tartott. Lehet, hogy átvertek, és kicserélték egy másikra. Ekkor még csak 256 volt benne. Azért is gyanítom, mert a tápomat tuti kicserélték egy kisebbre, ezt is csak nem rég vettem észre. Soha többet nem adom más kezébe a gépem!
2. Vegyek a másik mellé egy új 256-os kártyát, vagy egy db 512-es kártyát érdemesebb, mert az biztonságosabb, mintha két darabból állna?
3. Lehet-e egy 266Mhz-es kártya mellé egy 400Mhz-est rakni? Okozhat problémát ez a sebességbeli különbség?
4. Ha a két kártya különböző gyártótól származik, akkor adódhat-e kompatibilitási probléma közöttük?
5. Van-e lényeges különbség a gyártók között? Ha igen, akkor melyik a legjobb választás?
Előre is köszönöm a válaszokat.