98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Marci7
    Azért vigyázni kell, mert nem biztos, hogy a legjobb márkájú dolgok lesznek a legjobban használhatóak a makettezésben.
    Ez igaz pl. a Pannoncolor White Spirit-re, sokszor fényes lesz a széle a festékrétegnek száradás után (koszolásnál), de olyan is volt már nálam, hogy egyszerűen megmarta a (akril!) festék/lakkréteget, ha mondjuk kicsit megdörzsöltem egy fültisztítóval.
    A Talens (bár én nem ismerem, de elvileg egy jobb fajta minőség) sem jó nekünk, úgy tudom. Viszont elvielg a Winsor & Newton már jól használható. Ami érdekes, hogy elvileg ezektől az AK cuccoktól sem szabad nagy csodát várni, egyszer olyat olvastam, hogy valaki vett egy üveg AK White Spirit-et, de tulajdonképp használhatatlan volt, mert azonnal megmarta a lakkozott felületet... (Vallejo lakk) Egyébként én nem igazán látom hasznát az AK "csodaszereknek", ahogy elnéztem, mindegyik helyettesíthető az eddig használt dolgokkal, az átmosók olaj/enamel festékekkel, a koptatós lötty hajlakkal, stb... Talán a pigment fixer az, amiért tudnék pénzt adni. :D
    Nekem amíg még tart a Pannoncolor, addig beérem ezzel, aztán kipróbálom a W&N ws-t... :)