69149
-
Marci7 #65779 Ja, értem!
Sok sikert az építéshez! :) -
#65778 A makettinfon egy srác árult Turánt és Zrínyit a Botondtól. Rárepültem a Turánra, de még meg sem írtam az ímélt már eladta :( Ezt pedig elcseréltem egy M1A2 és T-90 kombóval.
Bronco amúgy marhadrága, megsúgom. -
Marci7 #65777 Ejha, a képek alapján ez nem lesz könnyű menet... :) Tisztelet az elszántságodért!
Ha megkérdezhetem, miért nem a Bronco-t építed? Ahogy ismerem ezeket a full gyanta maketteket, nem lett volna drágább a fröccsöntött... -
Marci7 #65776 Azért vigyázni kell, mert nem biztos, hogy a legjobb márkájú dolgok lesznek a legjobban használhatóak a makettezésben.
Ez igaz pl. a Pannoncolor White Spirit-re, sokszor fényes lesz a széle a festékrétegnek száradás után (koszolásnál), de olyan is volt már nálam, hogy egyszerűen megmarta a (akril!) festék/lakkréteget, ha mondjuk kicsit megdörzsöltem egy fültisztítóval.
A Talens (bár én nem ismerem, de elvileg egy jobb fajta minőség) sem jó nekünk, úgy tudom. Viszont elvielg a Winsor & Newton már jól használható. Ami érdekes, hogy elvileg ezektől az AK cuccoktól sem szabad nagy csodát várni, egyszer olyat olvastam, hogy valaki vett egy üveg AK White Spirit-et, de tulajdonképp használhatatlan volt, mert azonnal megmarta a lakkozott felületet... (Vallejo lakk) Egyébként én nem igazán látom hasznát az AK "csodaszereknek", ahogy elnéztem, mindegyik helyettesíthető az eddig használt dolgokkal, az átmosók olaj/enamel festékekkel, a koptatós lötty hajlakkal, stb... Talán a pigment fixer az, amiért tudnék pénzt adni. :D
Nekem amíg még tart a Pannoncolor, addig beérem ezzel, aztán kipróbálom a W&N ws-t... :) -
#65775 H!
Új meló: Botond Zrínyije. Munkás lesz, sok rajta a faragni és javítani való. Sajnos a farpáncélnál volt 2mm eltérés azt ki kellett vágnom és újra építenem. Sokat tömítettem már, de kell még rendesen.
[img ]http://farm4.staticflickr.com/3721/9605858353_fecd7ab266_o.jpg[/img]
-
Bala10 #65774 Naja. így jár aki előbb vásárol, utána kérdez. :p -
#65773 Mindenki maga dönt arról, hogy mire és mennyit költ de ha veszek egy drága makettet hozzá jó ragasztót jó ecsetet akkor miért pont a legfontosabb dolgon kezdjek el spórolni a festésen?
Ez olyan mintha egy RC helibe a legótvarabb kínai aksit veszem aztán csodálkozom mikor 100m-ről lezuhan és atomjaira törik mert az elem bekrepált. Jó példa az is ahogy Sanyi járt a művészellátós terpentinnel. Épp vele beszéltem, hogy mennyi gondtól megkímél egy olyan minőségi termék mint pl amit az AK gyárt, ezzel nem reklámozni akarom csak én most próbáltam a terpentinjüket és maximálisan elégedett vagyok vele.
Ha azt nézem, hogy minden mennyibe került akkor a festék az össz. költség igen kis százaléka egy makettnél.
-
Bala10 #65772 hmm. én vettem koszoláshoz 3 félét,( 300huf az ósánba a 20ml-es). arra talán jó lesz... -
#65771 Soviet Heavy Tank Object 279
Már kapható -
#65770 Én már próbáltam. simán lekapartam száradás után a témáról. Viszont a repesztőlakkja jó az elszenesedett dolgok imitálására. -
#65769 Én inkább AK-ra szavazok az ilyen "művész" dolgokból eddig csak baj volt. -
Bala10 #65768 ismeritek a pentart akril festékeit? állítólag szépen ecsetelhetőek és a fehér jobb alapozónak mint a tamiya. -
zsgaby #65767 Nem tud valaki olyan gyártót aki filmes járművekkel foglalkozik?
DC-3 kellene legalább 1/72-be és Ford Falcon mad max sárga rendőr kivitelben :) -
Kferro #65766 Én is csak néztem, hogy Sanyi miket nézeget, de aztán eljutottam az általa említett könyves részig, s ott leesett az állam. Igazi kincsesbányára lelt makettezők számára. Külön öröm, hogy nem csak harcjárműves kiadványok vannak fent. -
#65765 Jeff volt! De nagyon belenyúlt. -
#65764 Nazi.org? jesszusom milyen oldalakon jársz te! ( igazad van :) ) -
#65763 Igazi aranybánya a Military books rész rengeteg pdf.
Válogassatok!
http://www.nazi.org.uk/ -
#65762 Írtam privát üzenetet neked, köszönöm előre is! -
Marci7 #65761 Az első két rész nekem megvan, át tudom küldeni, ha megírod az e-mail címedet. -
#65760 Az első rész kering valahol a neten, szvsz. -
lackoka25 #65759 Rem van közte használható kép amelyikről kell esetleg jobb minőség szólj :) -
lackoka25 #65758 https://picasaweb.google.com/100154775207486078577/T55 -
#65757 Köszönöm a segítséget! Legfőképp az első kötetet keresném, de az nem kapható, csak az angol verzió. De ha már a többi magyar lesz, akkor az elsőt nem akarnám, hogy ne magyar legyen. Nem találtam, hogy összesen hány könyv jelent meg. Még egyszer köszönöm a segítséget! -
#65756 3-4. kötet
1-2. kötet
Google a barátod! -
#65755 Sziasztok!
Tudnátok esetleg segíteni, hogy az "Építsünk diorámát" c. könyvnek hány része van, és hol lehet megvenni? Illetve a régebben megjelent könyvek megszerezhetőek-e egyáltalán valahol még?
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
#65754 -
lackoka25 #65753 Én :) de majd csak később mert megyünk el itthonról! -
#65752 Gyerekek Valaki letudja nekem fotózgatni a pro modell 2005/2 számában lévő T55-a téli festésének a szövegét jól láthatóan? Valami olyasmit szeretnék a T-90-re. Nem találom sehol. -
#65751 Gratula! Szép lett. -
#65750 Köszi.
-
#65749 qrvajó! -
#65748 Aszem kész a messzer. Ime pár kép.
-
#65747 Sziasztok! Remélem ti tudtok segíteni, egy második világháborús figurát szeretnék venni olcsón (max. 30$) 1:6 méretarányban, a lényeg hogy amerikai katona legyen m1 garand fegyverrel. Az mindegy hogy ejtőernyős vagy csak simán lövész, minél egyszerűbb annál jobb, mert annál olcsóbb. A Dragon illetve DID Corp. termékeit néztem de azok rettenetesen drágák. Én értem, hogy a minőséget meg kell fizetni, de mégiscsak olcsóbban szeretnék hasonló minőségű figurát. Ilyenekhez hasonlót szeretnék, pontosabban az első kép lenne a tökéletes, ha m1 garand lenne a kezében.
Kép 1.
Kép 2.
Köszönöm előre is! -
#65746 Téli képek:
-
#65745 Nagyon király!!
Off.... Profi Terepasztal Fotózás -
#65744 Teszteltem az AK két fixer termékét, nagyon jók:
http://makett.tk/ak-pigment-fixer-es-sand-fixer/ -
Kferro #65743 Nagyon szép a végeredmény. Gratulálok hozzá! Megérte a belefektetett idő!
Ugyanakkor végre jöhetne már a Messzer. :D -
#65742 -
#65741 -
Apa27 #65740 Sziasztok! M.O.-on hol lehet ilyen müanyag hajókat vásárolni társasjátékhoz?