69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Marci7
    Ja, értem!
    Sok sikert az építéshez! :)
  • McFrost
    A makettinfon egy srác árult Turánt és Zrínyit a Botondtól. Rárepültem a Turánra, de még meg sem írtam az ímélt már eladta :( Ezt pedig elcseréltem egy M1A2 és T-90 kombóval.
    Bronco amúgy marhadrága, megsúgom.
  • Marci7
    Ejha, a képek alapján ez nem lesz könnyű menet... :) Tisztelet az elszántságodért!
    Ha megkérdezhetem, miért nem a Bronco-t építed? Ahogy ismerem ezeket a full gyanta maketteket, nem lett volna drágább a fröccsöntött...
  • Marci7
    Azért vigyázni kell, mert nem biztos, hogy a legjobb márkájú dolgok lesznek a legjobban használhatóak a makettezésben.
    Ez igaz pl. a Pannoncolor White Spirit-re, sokszor fényes lesz a széle a festékrétegnek száradás után (koszolásnál), de olyan is volt már nálam, hogy egyszerűen megmarta a (akril!) festék/lakkréteget, ha mondjuk kicsit megdörzsöltem egy fültisztítóval.
    A Talens (bár én nem ismerem, de elvileg egy jobb fajta minőség) sem jó nekünk, úgy tudom. Viszont elvielg a Winsor & Newton már jól használható. Ami érdekes, hogy elvileg ezektől az AK cuccoktól sem szabad nagy csodát várni, egyszer olyat olvastam, hogy valaki vett egy üveg AK White Spirit-et, de tulajdonképp használhatatlan volt, mert azonnal megmarta a lakkozott felületet... (Vallejo lakk) Egyébként én nem igazán látom hasznát az AK "csodaszereknek", ahogy elnéztem, mindegyik helyettesíthető az eddig használt dolgokkal, az átmosók olaj/enamel festékekkel, a koptatós lötty hajlakkal, stb... Talán a pigment fixer az, amiért tudnék pénzt adni. :D
    Nekem amíg még tart a Pannoncolor, addig beérem ezzel, aztán kipróbálom a W&N ws-t... :)
  • McFrost
    H!
    Új meló: Botond Zrínyije. Munkás lesz, sok rajta a faragni és javítani való. Sajnos a farpáncélnál volt 2mm eltérés azt ki kellett vágnom és újra építenem. Sokat tömítettem már, de kell még rendesen.

[img ]http://farm4.staticflickr.com/3721/9605858353_fecd7ab266_o.jpg[/img]

• Bala10
    Naja. így jár aki előbb vásárol, utána kérdez. :p
  • Jeffjohnson
    Mindenki maga dönt arról, hogy mire és mennyit költ de ha veszek egy drága makettet hozzá jó ragasztót jó ecsetet akkor miért pont a legfontosabb dolgon kezdjek el spórolni a festésen?
    Ez olyan mintha egy RC helibe a legótvarabb kínai aksit veszem aztán csodálkozom mikor 100m-ről lezuhan és atomjaira törik mert az elem bekrepált. Jó példa az is ahogy Sanyi járt a művészellátós terpentinnel. Épp vele beszéltem, hogy mennyi gondtól megkímél egy olyan minőségi termék mint pl amit az AK gyárt, ezzel nem reklámozni akarom csak én most próbáltam a terpentinjüket és maximálisan elégedett vagyok vele.

Ha azt nézem, hogy minden mennyibe került akkor a festék az össz. költség igen kis százaléka egy makettnél.

• Bala10
    hmm. én vettem koszoláshoz 3 félét,( 300huf az ósánba a 20ml-es). arra talán jó lesz...
  • Bandzsi0001
    Soviet Heavy Tank Object 279

Már kapható
  • stultus78
    Én már próbáltam. simán lekapartam száradás után a témáról. Viszont a repesztőlakkja jó az elszenesedett dolgok imitálására.
  • m1garand
    Én inkább AK-ra szavazok az ilyen "művész" dolgokból eddig csak baj volt.
  • Bala10
    ismeritek a pentart akril festékeit? állítólag szépen ecsetelhetőek és a fehér jobb alapozónak mint a tamiya.
  • zsgaby
    Nem tud valaki olyan gyártót aki filmes járművekkel foglalkozik?
    DC-3 kellene legalább 1/72-be és Ford Falcon mad max sárga rendőr kivitelben :)
  • Kferro
    Én is csak néztem, hogy Sanyi miket nézeget, de aztán eljutottam az általa említett könyves részig, s ott leesett az állam. Igazi kincsesbányára lelt makettezők számára. Külön öröm, hogy nem csak harcjárműves kiadványok vannak fent.
  • m1garand
    Jeff volt! De nagyon belenyúlt.
  • stultus78
    Nazi.org? jesszusom milyen oldalakon jársz te! ( igazad van :) )
  • m1garand
    Igazi aranybánya a Military books rész rengeteg pdf.
    Válogassatok!
    http://www.nazi.org.uk/
  • Zoli11111
    Írtam privát üzenetet neked, köszönöm előre is!
  • Marci7
    Az első két rész nekem megvan, át tudom küldeni, ha megírod az e-mail címedet.
  • m1garand
    Az első rész kering valahol a neten, szvsz.
  • lackoka25
    Rem van közte használható kép amelyikről kell esetleg jobb minőség szólj :)
  • lackoka25
    https://picasaweb.google.com/100154775207486078577/T55
  • Zoli11111
    Köszönöm a segítséget! Legfőképp az első kötetet keresném, de az nem kapható, csak az angol verzió. De ha már a többi magyar lesz, akkor az elsőt nem akarnám, hogy ne magyar legyen. Nem találtam, hogy összesen hány könyv jelent meg. Még egyszer köszönöm a segítséget!
  • m1garand
    3-4. kötet
    1-2. kötet
    Google a barátod!
  • Zoli11111
    Sziasztok!
    Tudnátok esetleg segíteni, hogy az "Építsünk diorámát" c. könyvnek hány része van, és hol lehet megvenni? Illetve a régebben megjelent könyvek megszerezhetőek-e egyáltalán valahol még?
    A segítségeteket előre is köszönöm!
  • stultus78
  • lackoka25
    Én :) de majd csak később mert megyünk el itthonról!
  • stultus78
    Gyerekek Valaki letudja nekem fotózgatni a pro modell 2005/2 számában lévő T55-a téli festésének a szövegét jól láthatóan? Valami olyasmit szeretnék a T-90-re. Nem találom sehol.
  • Jeffjohnson
    Gratula! Szép lett.
  • stultus78
    Köszi.
  • McFrost
    qrvajó!
  • stultus78
    Aszem kész a messzer. Ime pár kép.

• NagyiBMX
    Sziasztok! Remélem ti tudtok segíteni, egy második világháborús figurát szeretnék venni olcsón (max. 30$) 1:6 méretarányban, a lényeg hogy amerikai katona legyen m1 garand fegyverrel. Az mindegy hogy ejtőernyős vagy csak simán lövész, minél egyszerűbb annál jobb, mert annál olcsóbb. A Dragon illetve DID Corp. termékeit néztem de azok rettenetesen drágák. Én értem, hogy a minőséget meg kell fizetni, de mégiscsak olcsóbban szeretnék hasonló minőségű figurát. Ilyenekhez hasonlót szeretnék, pontosabban az első kép lenne a tökéletes, ha m1 garand lenne a kezében.

Kép 1.
    Kép 2.

Köszönöm előre is!
  • m1garand
    Téli képek:
  • stultus78
    Nagyon király!!

Off.... Profi Terepasztal Fotózás
  • m1garand
    Teszteltem az AK két fixer termékét, nagyon jók:
    http://makett.tk/ak-pigment-fixer-es-sand-fixer/
  • Kferro
    Nagyon szép a végeredmény. Gratulálok hozzá! Megérte a belefektetett idő!
    Ugyanakkor végre jöhetne már a Messzer. :D
  • Jeffjohnson
  • m1garand
  • Apa27
    Sziasztok! M.O.-on hol lehet ilyen müanyag hajókat vásárolni társasjátékhoz?