Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én lealapozom, feketére fújom, színezett kertifölddel átmosom, majd grafittal koptatom.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
F1-es autó összerakásában még nincs tapasztalatom (bár hever a szekrényben egy Mclaren MP4/20-as), így csak azt írom le, amit jónak gondolok.
Egy F1-es makett összerakása némileg eltérõbb, mint egy harcjármû, repülõ, vagy akár egy hagyományos autómakett esetében, sokkal modulárisabb, akárcsak egy igazi F1-es autó. Nem tudom, hogy a makettedhez van e motor, de egy F1-es gép négy különbözõ egységre bontható:
- monocoque
- elsõ szárny az orrkúppal
- hátsó szárny
- kerekek
Ezt a bontást neked is érdemes követned, azaz ezeket mindenképpen külön fesd le, bár nem vagyok biztos abban, hogy a maketteden pl. az orrkúp különálló elem e.
Emellett a karbonozás miatt szükség lehet arra, hogy a felfüggesztéseket is elõbb matricázd, majd a test lefestése után ragaszd csak fel. Ugyanez a helyzet pl. az orr két oldalán lévõ kamerával is. Mivel ez opcionális, azaz a csapat dönti el, hogy az adott versenyre felpakolja e, vagy sem, így lehet, hogy a maketteden ez amúgy nincs rajta.
A lényeg, hogy mindig gondolkozz el, hogy mi az, amihez összerakás után még hozzáférsz (s nem csak úgy tessék-lássék módon, hogy "ide még valahogy be tudom dugni az ecsetet" <#lookaround>#lookaround>), vagy esetleg az alkatrész beragasztása után már lehetetlen lesz szépen lefesteni. Ülj le az összerakási rajzzal, s már ott kezdj el gondolkodni, sõt, javaslom, hogy a rajzon már jelezd is magadnak a dolgokat.
Német harckocsik lánctalpait gyárilag festették vagy nem?
A harckocsi alapszínével megegyezõ szín, vagy red brown legyen az alapszíne a lánctalpnak? Illetve a fekete az ki van zárva?
makett.tk
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
köszi a segítséget!
Szerszámokkal mit kezdjek? nincs ötletem.
!Forza Ferrari!
Pár építésbeli hiba:
-az MG végig sorjás
-az ajtón ott maradt a kilökõtüske nyoma, mivel ez domború el lehetett volna csiszolni
Az alu színû szerszámokkal kéne még valamit kezdeni.
Amúgy igazán csinálhatnál 'pár' 'rendes' képet amin több látszik a jármûbõl ill. az egész, és ami vissza adja a részleteket is.
makett.tk
géppel még nem csináltam képet de majd teszek be.
flickr
!Forza Ferrari!
Ahogy Kferro már írta, az alapozást felejtsd el, egyszerûen felesleges.
makett.tk
Asus P5B,E1200@3,2ghz,2*1gb Kingmax 1066mhz@cl4 HD2900 pro@900/2500mhz,Toshiba 60GB,Maxtor 160GB,Samsung 500GB,Vista Ultimate, Logitech Z2300,Acer 22\",Sok hűtő:)
makett.tk
Asus P5B,E1200@3,2ghz,2*1gb Kingmax 1066mhz@cl4 HD2900 pro@900/2500mhz,Toshiba 60GB,Maxtor 160GB,Samsung 500GB,Vista Ultimate, Logitech Z2300,Acer 22\",Sok hűtő:)
Így szokták gyakorlatban is? Nem jobb ha összerakás után alapozás->maszkolás->festés sorrendben haladok.Köszönöm
Valakinek van tapasztalata átlátszó tintasugaras nyomtatóhoz való matricalaphoz? A tekes btr hez kénének a feliratok (TEK, POLICE)
vagy más megoldás?
.☩.(‡)`☠-matyashun-☠´(‡).☩. (K.Tigrincs)-(WoT & Blitzkrieg) Szemem a pályán oda teszem a vasat, nem szarozok, tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom.

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
A Pro Modellben elég sokszor lehet ennek a magyar cégnek a termékeirõl olvasni, s ezek alapján nagyon pozitívak a benyomásaim. Csak hát való igaz, hogy a full mûgyanta makettek általában mindenhol nagyon drágák...
Várpalota
Székesfehérvár
mentõ 1/35
kicsit görgettek ottvan 27 euro
esetleg még lehetne rendörségi ifa 1/72 ben az armada hobbytól vagy kataszrófavédelmis gaz66
1/72 Balaton modell már barátibb.balatonmodell
Ennek is lockolt már a bootloadere?
De a mentõt is nehéz lenne megcsinálni. Ezért csak valami hasonlót lehetne szerkeszteni.
Gyûjtöm az képeket hátha lesz majd belõle valami.
Ugyanakkor azt javaslom, hogy ne koszold tovább sötétbarnával. A méretarányból fakadó világosítás miatt még én a te helyedben kicsit "megszivacsoznám" némi világosabb barnával.
Majd a végén, mikor a makett kész, s le van festve, akkor megcsinálnám a kormozódást a gép oldalára, s egyúttal befújnám a kipufogókat is.
Lassan neki állok én is .
Fesd le õket vörösesbarnára, majd két-három másik hasonló árnyalattal, egy szivacs darabka segítségével törd meg a felület homogenitását.
A kipuffogó milyen barna? Vagy egyáltalán milyenre fessem szerintetek?
Késöbb majd kennék rá egy kis kormot is.