Marci7#65507
Én mindig úgy vagyok vele, hogy hogyha csinálok valamit, azt próbálom a lehető legjobban csinálni. Tehát ha belekezdek felületkezelésekbe, akkor előszöris megnézem/megkérdezem hogy milyen felületről van szó (öntött vagy hengerelt), és utána a legjobb módszerrel megcsinálom, előtte viszont kigyakorlom a technikát egy teszt darabon.
Persze, Te döntöd el, hogy Dragon makettet csinálsz szívesebben hónapokig, fél évekig, vagy Tamiyát néhány hétig, de szerintem majd' minden szempontból jobb az olcsóbb és egyszerűbb kit:
- hamarabb (és könnyebben) össze tudod rakni, nem unhatsz rá
- nincs annyi hibalehetőség, szinte magától épül a makett :)
- jobban fel lehet javítani
- olcsóbb, ha elrontod, nincs akkora baj, stb.
Egyébként ha csak a végén teszel fel képet ide, szerintem ugyanannyira (sőt, még jobban) meg fogjuk mondani a véleményünket és szólunk a hibák miatt, viszont akkor már késő lesz javítani! Azért sem értem, miért a legbonyolultabb projektekbe fogsz bele máris, mert így sokkal inkább szólni fognak/fogunk a hibák miatt. Ha mondjuk dobozból építenél egy Tamiya tankot, akkor nem azon "veszekednénk" hogy milyen is az öntött felület, hanem legfeljebb azért szólnánk, hogy valahol még van egy kis sorja, szedd le. :) De ezt már annyiszor tanácsoltuk neked, hogy többször nincs is értelme, ha úgy sem szeretnéd megfogadni...
Sok sikert a továbbiakban!