Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
értetlenkedem kicsit😄
tehát próbáljam meg a revell higítóval a lidl-s festéket vagy másik higító kell?😊
illetve hogy a folyatás elõtt kell a matt lakk réteg?
De a matt réteg alá meg már kell a matrica nem?
tehát próbáljam meg a revell higítóval a lidl-s festéket vagy másik higító kell?😊
illetve hogy a folyatás elõtt kell a matt lakk réteg?
De a matt réteg alá meg már kell a matrica nem?
!Forza Ferrari!
Többieknek is ajánlom ezt a pár MIG cikket:
LINK
LINK
makett.tk
Inkább sötét barna befolyatás. Lidl az jó. Ha nem csomósodik össze, szépen feloldódik akkor ok. DE ALAPVETÕ SZABÁLY, HOGY NEEEEEEEEEEEEEEEEEEMMMMMMMM FOLYATUNK BE OLYAN FESTÉKKEL (SZÍNES HÍGÍTÓ) MINT AZ ALAP SZÍN!!! MERT OLYAN MINTHA SAJÁT HÍGÍTÓJÁVAL ECSETELNÉD AZAZ FELMARJA MINT A SICCCCC! Valami akril befolyatást kell tolni.
Ezért használunk, akril alapot és olaj befolyatást, stb mert ezek nem bántják egymást. A lakkozott akril felületen szépen lehet irányítani az olajat. Fordítva olaj festékre, akril befolyatást csak nehezen lehet felvinni, Mig Jimenez is megszenved vele mikor sepia akrillal folyat be és azt airbrush cleanerrel tudja csak visszaszedni.
Olaj átmosás tananyag
Ezért használunk, akril alapot és olaj befolyatást, stb mert ezek nem bántják egymást. A lakkozott akril felületen szépen lehet irányítani az olajat. Fordítva olaj festékre, akril befolyatást csak nehezen lehet felvinni, Mig Jimenez is megszenved vele mikor sepia akrillal folyat be és azt airbrush cleanerrel tudja csak visszaszedni.
Olaj átmosás tananyag
makett.tk
befolyatással kapcsolatban kérnék pár tippet😊
Lidl ben vásárolt olajbázisú festékkel jó ugye?
Higíthatom azzal amivel a revell enamel festéket is vagy kell hozzá másmilyen?
higítási arány? 3:1?
Lidl ben vásárolt olajbázisú festékkel jó ugye?
Higíthatom azzal amivel a revell enamel festéket is vagy kell hozzá másmilyen?
higítási arány? 3:1?
!Forza Ferrari!
nekem is elég az "öblítás" Alder ad 370 nél 😄 enmailnál kicsit több hígítót kell vele átfújni de viznél elég csak 1 kevés
Ja és az EVO az valami álom, fújni takarítani. A színcserekor csak kiöblítettem és fújtam a gumit. Egyre figyel, tényleg tejszerû legyen a festék mert különben köpköd!
makett.tk
Iskola példa: azért festettem így elõre az alvázat mert késõbb nem férek hozzá. Na, nem elég jól csináltam mert oda így sem tudtam befújni, még önálló részként felragasztás elõtt le kellett volna festeni. A gumi színe, hogy tetszik?
makett.tk
Felkerült a harmadik reteg is, probaltam kicsit kikozmetikázni a festés hibákat😊
ha ez megszárad akkor jön a befolyatás? Azt milyen keverekkel kell csinálnom?
ha ez megszárad akkor jön a befolyatás? Azt milyen keverekkel kell csinálnom?
!Forza Ferrari!
Jó lesz!
Nekem is feltûnt amit Feri írt, de szerintem nem nagy baj, ha úgy is poros, saras lesz...
A színe igazából is ilyen? Szerintem nagyon világos.
Nekem is feltûnt amit Feri írt, de szerintem nem nagy baj, ha úgy is poros, saras lesz...
A színe igazából is ilyen? Szerintem nagyon világos.
Tetszetõs! Az a lapított kerék még mindig a kedvencem a készletbõl.
Ugyanakkor meg kell említenem, hogy pár helyen átüt a makett mûanyagának a színe, de gondolom, ha élõben nem is, a képeken te is kiszúrtad.
Ugyanakkor meg kell említenem, hogy pár helyen átüt a makett mûanyagának a színe, de gondolom, ha élõben nem is, a képeken te is kiszúrtad.
Épülõ Scout Car-om
HOBBYBOSS US M3A1
HOBBYBOSS US M3A1
makett.tk
Ez milyen igaz...
Am én is már mennyi minde festettem vele aminek köze sincs a makettezéshez 😊 (többet mint makettet)
Am én is már mennyi minde festettem vele aminek köze sincs a makettezéshez 😊 (többet mint makettet)
Próbáld ki a tartályt. (én is így tettem)
De ha tetszik a makettezés úgy se bírod ki hogy ne vegyél egyet 😊
De ha tetszik a makettezés úgy se bírod ki hogy ne vegyél egyet 😊
Ennek is lockolt már a bootloadere?
Régen én is fújtam palackból szintén kromax pisztollyal kb a palack feléig volt a nyomás megfelelõ, aztán hol sok hol kevés. A végére mondanom sem kell csak köpködött. Én is kompresszorral fújok és nagyon megérte. Eddig össz. 5db makettem van de 1005.ig abba sem hagyom 😊
No meg nem csak makettezni jó egy ilyen.
No meg nem csak makettezni jó egy ilyen.
A szép festés lényege, hogy jól hígítod a festéket és egyenletesen fújod. Ha elkezd köpködni akadozni, és párásodni kezdheted elõröl. Ha pára kerül festékbe akkor száradás után kis fehér foltok jelennek meg. De arra jó tartály, hogy utána fejvesztve rohanj kompresszort venni. SZVSZ!
De igazad van rakj össze még pár makettet. Ha kedved kitart akkor költs rá. De a makettet a festés adja el.
De igazad van rakj össze még pár makettet. Ha kedved kitart akkor költs rá. De a makettet a festés adja el.
makett.tk
Nekem is... 😊
Szerintem felesleges az ilyen csõ-nekem natúr átlátszó pvc csõ van és a két végén a csati gyorskötözõvel rászorítva...kb 300Ft az egész
köszi!
Gondolkodom még rajta nagyon mert erre még szerintem egyenlõre nem költenék:S
A tartályos verzióval lehet azért szépen dolgozni vagy nagyon sok vele a szívás?
Gondolkodom még rajta nagyon mert erre még szerintem egyenlõre nem költenék:S
A tartályos verzióval lehet azért szépen dolgozni vagy nagyon sok vele a szívás?
!Forza Ferrari!
És itt a levegõtömlõ:
180CM-Nylon-Braided-Airbrush-Air-Hose
180CM-Nylon-Braided-Airbrush-Air-Hose
makett.tk
ok köszi!😊
most lehet hülye kérdés, de mindneképp kell kompresszor vagy a palackos megoldás is játszik?
most lehet hülye kérdés, de mindneképp kell kompresszor vagy a palackos megoldás is játszik?
!Forza Ferrari!
Makettinfo.hu van most egy eladó kompresszor, ha érdekel alkudj rá.
525534 számú hírtetés a csere-bere topik. Ez minden megvan ami kell!

525534 számú hírtetés a csere-bere topik. Ez minden megvan ami kell!

makett.tk
Ezt bátran ajánlom ilyen Marcinak, Jeff-nek. Jó közelre és távolabbra is, az ára a legbarátibb.
LINK kb. 5700Ft
LINK kb. 5700Ft
makett.tk
Én is így matricázok, annyi különbséggel, hogy általában az ujjammal szoktam pozicionálni a matricát. Ha jól emlékszek, Az én légierõm: Modellezõ ABC-ben olvastam, hogy ezt nem szabad, mert akkor nem tapad rendesen a matrica, de eddig nem volt ilyen gondom. (a külsõ feléhez érek csak)
Szerintem ha festékszórót veszel, vegyél egy rendeset, nincs értelme pénzt kiadni az legolcsóbbakra. Én kb. egy éve vettem a Makettinfo.hu-ról egy Chromax BD-130-as pisztoly valami 5-6000Ft-ért postával. Annyi pénzért ajándék volt, szerintem ilyesmit keress!
Szerintem ha festékszórót veszel, vegyél egy rendeset, nincs értelme pénzt kiadni az legolcsóbbakra. Én kb. egy éve vettem a Makettinfo.hu-ról egy Chromax BD-130-as pisztoly valami 5-6000Ft-ért postával. Annyi pénzért ajándék volt, szerintem ilyesmit keress!
következõ festéshez szerintem kipróbálok egyy olcsóbb festékszórót.
Milyen fajtát javasoltok?
Milyen fajtát javasoltok?
!Forza Ferrari!
nagyon köszönöm!😊
szeretek pepecselni így nem siettem el😊
A revell saját higítóját használom.
Valahol olvastam, hogy érdemes az adott festékgyártó saját higítóját használni, bár nem szentírás😊
szeretek pepecselni így nem siettem el😊
A revell saját higítóját használom.
Valahol olvastam, hogy érdemes az adott festékgyártó saját higítóját használni, bár nem szentírás😊
!Forza Ferrari!
Oneal1!
Nagyon tetszik a festésed, kifejezetten ügyes munka. Csak gratulálni tudok hozzá.
Azt hadd kérdezzem már meg, hogy milyen hígítót használsz a festékhez?
Pirdi!
A srácoknak jól mondják: a szükséges matricát körülvágod, s beleteszed egy vízzel teli tálkába. A matricát nem kell megáztatni, elég ha csak víz felületére fekteted a matrica alját. Amikor eltelik a kellõ idõ, kiveszed csipesszel a a matricát a hordozópapírral együtt, oda teszed a maketten, ahova kell, majd a papírt csipesszel kihúzod. Én eközben a matricát szike hegyével szoktam óvatosan ott tartani, majd a helyére igazítani.
Nagyon tetszik a festésed, kifejezetten ügyes munka. Csak gratulálni tudok hozzá.
Azt hadd kérdezzem már meg, hogy milyen hígítót használsz a festékhez?
Pirdi!
A srácoknak jól mondják: a szükséges matricát körülvágod, s beleteszed egy vízzel teli tálkába. A matricát nem kell megáztatni, elég ha csak víz felületére fekteted a matrica alját. Amikor eltelik a kellõ idõ, kiveszed csipesszel a a matricát a hordozópapírral együtt, oda teszed a maketten, ahova kell, majd a papírt csipesszel kihúzod. Én eközben a matricát szike hegyével szoktam óvatosan ott tartani, majd a helyére igazítani.
Köszi,megpróbálom így.
Szintén zenész. Az átázott (nem leázott) matricapapírt csipeszel kiveszem odarakom ahova kell aztán egy erõseb ecsettel ráhúzom. De teszek egy csepp vizet a felületre is hogy jobban be lehessen pozicionálni. Aztán ovatosan megnyomkodom fülpiszkáloval és annyi. Végül teszek rá egy csepp matricalágyítót de csak ahol matrica van. Ennyi.
Nedves fülpiszkálóval vagy ecsettel szoktam teregetni. Van aki bátor és csipesszel barmol de az veszélyes.
De elõtte a felület legyen lelakkozva, fényes lakkal!!!!!
De elõtte a felület legyen lelakkozva, fényes lakkal!!!!!
makett.tk
Én úgy szoktam hogy az átázott papírt odateszem a megfelelõ helyre, valamivel megfogom a matrica szélét, és kihúzom alóla az átázott itatóspapírt.
Sziasztok! A matrica felhelyezésében kérnék segítséget. Próbálom úgy felrakni ahogy a papír mutatja, de nekem nem akar ragadni a felületre, de a csipeszre, kezemre, bárhova igen. Már vagy 4 makett várja a feldíszítést. Mi a trükkje, hogy szépen és jól lehessen felrakni?
Nem gondoltam hogy ennyire ügyesen lefested. Nagyon jó lett!
Nekem is volt hogy összeveszett a 2 réteg tamiya acril festéknél. De az kis felület volt és nem tapadt az alsó réteg rendesen azért jött fel.( nem mostam meg festés elött és zsíros maradt. De már töbszõr szoltak hogy ne felejtsem el 😊
Nekem is volt hogy összeveszett a 2 réteg tamiya acril festéknél. De az kis felület volt és nem tapadt az alsó réteg rendesen azért jött fel.( nem mostam meg festés elött és zsíros maradt. De már töbszõr szoltak hogy ne felejtsem el 😊
Íme az én félkész Sherman-om:
Link
Link
makett.tk
Gratulálok én is, nem lett rossz. Sõt. De az airbrush-t nem pótolja semmi. Ha tetszik a makettezés akkor, gondolkozz el rajta.
makett.tk
Ahhoz képest, hogy az elsõ maketted, nagyon jó!
Ha jobban hígítod a festéket, szerintem könnyebben megmarja, mert ugye több benne a hígító.
Szerintem ezzel a hibával már ne foglalkozz, szinte úgy néz ki, mint az igazi hengerelt felület. Bár kicsit szovjet stílusúan durva... 😊
Hajrá, szép lesz!
Ha jobban hígítod a festéket, szerintem könnyebben megmarja, mert ugye több benne a hígító.
Szerintem ezzel a hibával már ne foglalkozz, szinte úgy néz ki, mint az igazi hengerelt felület. Bár kicsit szovjet stílusúan durva... 😊
Hajrá, szép lesz!
ezt a sofix dolgot még kigondoltom😊
TEttem fel pár képet képek
Az egyik képen látszik egy festési hiba, úgy gondolom, hogy talán jobban kéne higítanom a festéket.
Segítségeteket kérném.
Amúgy nem olyan durva mint a képen, ezt most direkt úgy fotóztam, hogy minnél jobban kiemelõdjön a bajos rész.
Köszi😊
TEttem fel pár képet képek
Az egyik képen látszik egy festési hiba, úgy gondolom, hogy talán jobban kéne higítanom a festéket.
Segítségeteket kérném.
Amúgy nem olyan durva mint a képen, ezt most direkt úgy fotóztam, hogy minnél jobban kiemelõdjön a bajos rész.
Köszi😊
!Forza Ferrari!
"A matricák átlátszó széle így nem lesz feltûnõ, és (már ha akarod) befolyatni is könnyebb lesz a részleteket. Ezután viszont feltétlenül kell mattlakkozni. 😊"
A sofix nagyon jó lakk makettekhez matricázás és befolyatás elõtt (a matrica nem látszik annyira matricának száradás után, a befolyatás meg szebben fut a peremeken, mélyedések mentén). De ha használod akkor fényes lesz az egész ezért a végén lekel fújni mattlakkal is.
Mikor kezdesz hozzá?