69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • lackoka25
    Most találtam jól megépítette ill lefestette az illető!
  • McFrost
    Látod, a sok kritika.
  • lackoka25
    Kicsit belehúztam és elkészült a jagdpanther :)

http://www.youtube.com/watch?v=vE620y1hOBY
  • Bandzsi0001
    Vasútálomáson egy kiszakad falú széntároló melett jól nézne ki :)

(ilyesmire gondoltam csak kapott egy találatot az oldala)

• m1garand
    Ez nekem tetszik!
  • m1garand
    Kevesebb és vékonyabb kopások. Ez egy kicsi HK!
  • lackoka25
    okés!
  • Marci7
    Jaja, én is erre gondoltam: nagyon csíkos lett. Ha nem látszódna ennyire, még talán jó is lenne.
  • m1garand
    Itt csak az MG szar és sorjás is.
    A több elfogadható.
    Majd valamilyen feketével fesd át és meglátjuk milyen lesz.
    A sorját még nem késő lekaparni.
    Ehhez kellet volna esztergált cső
    Kitartás!
  • m1garand
    Csak most kérdezed?!
    Nem volt az rossz.
    Dolgozz rajta egy kicsit még!
  • m1garand
    Gyakorlásnak jó ez is. Jó leharcolt lesz, ha a csíkokat eltünteted akkor fotózd újra.
  • lackoka25

Ilyen volt csak a meszelés és kis koptatás nem igazán tudom mivel is kellett volna átmosni egy fehér meszelést!
  • m1garand
    A kevesebb az több!
    Ne lenne ennyire csíkos.
    Linkeltem videót is előtte.
    Lesz még ebből jobb is.
  • lackoka25
    Az az igazság hogy nem akartam koptatott meszelést csak az elrontott festést akartam kiváltani fehér meszelésre egy kicsit koptatni az éleken átmosni az addig jó is volt csak sok lett a ahogy szó is volt róla az effekt!
  • Marci7
    Ez meszelés, ugye? Csak mert az nem így kopna szerintem, hanem nagyobb foltokban. Ez így olyan, mintha át lenne fújva a jármű fehérre (ha így gondoltad, akkor visszavonom...) Ha meszelést szeretnél, próbálgasd a hajlakkot, meg kell tapasztalni hogy hogy alkalmazd a technikát (nem mindegy hogy milyen márkájú a festék és hogy mennyire hígítód/milyen vastagon fújod fel), de ha ez megvan, nem olyan nehéz.
    A sár legyen változatosabb (főleg sötétebb, szinte fekete is mehet rá ahol nedves), és főleg több! A feszítő és meghajtó görgőkre is jusson -gondolom ez tervben van :) -, de a sárvédőt se felejtsd el!
    A lefolyások tényleg nagyon erősek, szedj vissza belőlük és nem lesz ez rossz! :)
  • lackoka25
    Szedek vissza white spirittel!
  • stultus78
    Sok lett az efekt.
  • lackoka25

Ez így gáz? jöhet hideg meleg :)
  • m1garand
  • lackoka25
    már nem sok kell a 100 hoz!
  • McFrost
    Gondolom vagy 33 kg.
  • lackoka25
    Ez a festés meg olyan vannak technikák mit miért és hogyan vannak egyének akik saját technikáikat alkalmazzák mindenki másképp csinálja!Tanácsok mellett nekem kell rájönnöm hogy hogyan is akarom csinálni mert eddig amiket láttam és hallottam +tanácsként elfogadtam sosem sikerült úgy ahogy szerettem volna!
  • lackoka25
    Fényképezővel fotózok :)Rózsaszin Nikon valahanyas nemtudom az asszonyé :)
    Mindenféle kritikát elfogadok igy volt ez régen is és most is de ne legyen sértő mert szerintem az nem idevaló! És a festésben mindenféle segítség jól jön!
  • lackoka25
    Az aszzony kitépte a haját és alárakta :)
  • lackoka25
    Veszek tamiyát.... de egy kiló rézzel megspékelem ... csak nehogy a tesók beadják a méh-be
  • lackoka25
    Akkor most már mindenki happy főleg én... :)
    Egyébként nincs hajam tar kopasz vagyok és ki vagyok gyurva :D
    meg holna megyek hajdúszoboszlóra ugyhogy Debrecen útba esik és nem kéne beszólni senkinek :D amugy van debrecenben jo makettbolt?
  • m1garand
    http://makett.tk/kerek-fujo-sablonok/
    http://www.scalemodelguide.com/painting-weathering/painting-guide/paint-rubber-rims-tank-wheels/
  • m1garand
    Milyen hosszú fekete hajad van! XD
    Szerintem szép építés, ne felejtsd zsírtalanítani a maratott alkatrészeket és azt is alapozni. Sajnos festeni csak élesben lehet igazán azaz fejben ill. papíron meg kell tervezni a festést, szín keverést. Az a lényeg, hogy ne kapkodj.
    Keréksablont érdemes csinálni a sok kerék miatt, nagyon vékony műa. lapból körzővel kivágod a felni át mérőjét. Vagy veszel gyárit ami tényleg el van vékonyítva.
  • Marci7
    Ne haragudj, ha az én írásaimat bántónak érezted, a "mi mennyibe kerül" dolognak sem ez volt a lényege, hanem hogy neked is jó lenne ha megtapasztalnád, hogy milyen jó érzés olyan makettet csinálni, amit már párszor említettünk.
    Ez a felület már sokkal-sokkal jobb, gratulálok!
    Egyébként ha szabad megkérdeznem, mivel fotózol?
    Én továbbra is várom a képeidet (ha itt nem, legalább az .org-on...:) ), mert általában jó látni hogy haladsz a maketteiddel, és ha elfogadod, szívesen leírom a meglátásaimat, különösen festés terén, mert ahogy elnézem az építésben már nem kell sokat fejlődnöd! :) Szóval hajrá!
  • McFrost
    Jaja, igazad van!
  • lackoka25
    Elég lett volna annyit írni nagyok a lukak ezzel meg ezzel lehet orvosolni!
    nem az hogy mi mennyibe kerül meg elrontod meg Hans beleesik akkora gödör én erre gondoltam! Ellenben a baloldalt kijavítottam szerintem ez azért megállja a helyét!

• Marci7
    Elsősorban Sanyinak ajánlom, hátha megjön a kedve a sajátjához... :D
    Ez egy Eduard (Weekend ed.) Bf 110 1/72-ben. A kabinra most nem vagyok olyan büszke, ilyen lett, zárt tető alatt lesz, és amúgy is elég kicsi. :)

Készül most más is, de az még titok. :D
  • Marci7
    Én mindig úgy vagyok vele, hogy hogyha csinálok valamit, azt próbálom a lehető legjobban csinálni. Tehát ha belekezdek felületkezelésekbe, akkor előszöris megnézem/megkérdezem hogy milyen felületről van szó (öntött vagy hengerelt), és utána a legjobb módszerrel megcsinálom, előtte viszont kigyakorlom a technikát egy teszt darabon.
    Persze, Te döntöd el, hogy Dragon makettet csinálsz szívesebben hónapokig, fél évekig, vagy Tamiyát néhány hétig, de szerintem majd' minden szempontból jobb az olcsóbb és egyszerűbb kit:
    - hamarabb (és könnyebben) össze tudod rakni, nem unhatsz rá
    - nincs annyi hibalehetőség, szinte magától épül a makett :)
    - jobban fel lehet javítani
    - olcsóbb, ha elrontod, nincs akkora baj, stb.
    Egyébként ha csak a végén teszel fel képet ide, szerintem ugyanannyira (sőt, még jobban) meg fogjuk mondani a véleményünket és szólunk a hibák miatt, viszont akkor már késő lesz javítani! Azért sem értem, miért a legbonyolultabb projektekbe fogsz bele máris, mert így sokkal inkább szólni fognak/fogunk a hibák miatt. Ha mondjuk dobozból építenél egy Tamiya tankot, akkor nem azon "veszekednénk" hogy milyen is az öntött felület, hanem legfeljebb azért szólnánk, hogy valahol még van egy kis sorja, szedd le. :) De ezt már annyiszor tanácsoltuk neked, hogy többször nincs is értelme, ha úgy sem szeretnéd megfogadni...
    Sok sikert a továbbiakban!
  • stultus78
    Nagyon helyes.
  • lackoka25
    Meg én nem "tűnök" el mindenkit figyelni fogok meg képet is rakok föl de csak ha befejeztem az építést!
  • lackoka25
    Félreértesz én nem sértődtem meg a gyerekek szoktak ha nem kapnak meg valamit :) Nem értek egyet ennyi az tény kicsit nagyok a likak azokat betömködöm folyékony surfacével megcsiszolom és kész nem kell túllihegni!
    meg az végképp nem ide tartozik hogy ki milyen költségvetéssel dolgozik!
  • Jeffjohnson
    Igazából itt mindenki jóindulatból és segítő szándékkal kritizál, hogy te jobb legyél. Ebben ez a topic nagyban eltér az sg összes többi topicjától.

Mcfrost is ugyanígy megsértődött anno és nem is írt ide vagy fél-egy évig, átment más makettes oldalra ahol ugyanezeket a kritikákat kapta és rájött, hogy itt mindenki csak segíteni akart... te is bejárhatod ezt az utat de szerintem ettől te jobb leszel ha megfogadod az itteniek tanácsát. Senki sem született úgy ,hogy elsőre mindent jól csinál.
  • lackoka25
    Mindegy nem számít majd kiforrja magát
  • Marci7
    Komolyan mondom, ilyenkor nem értelek... Szerintem egyikőnk sem bántó szándékkal írja a meglátásait, sokkal inkább segítségnek szánjuk. De ez miért zavar téged ennyire? Eddig úgy láttam, örülsz, ha elmondják, hogy mit hogyan érdemes csinálni.
    Egyébként meg senki sem javasolta, hogy máris próbálkozz a felületkezelésekkel, pláne nem rézzel telepakolt Dragon maketten, míg a festési tudásodban is vannak még bőven bizonytalanságok. Mindezt nem azért mondom, mert én olyan jól festek, mert persze nem így van. Viszont én nagyon örülök ha kritikát olvashatok a makettemről, mert csak ebből lehet tanulni, késdőbb pedig szép makettet építeni, és nem úgy, ha a legdrágább cuccokat veszed meg.
  • stultus78
    Már megint :)