Marci7#65487
Az érdes felület alatt mire gondoltál? Mert ez most - és ezt ne bántásnak vedd :) - nem emlékeztet semmire.
Ha öntött felületet szeretnél, azt javaslom, hogy sűrű Surfacert egy darab szivaccsal vigyél fel a felületre. Ha megszáradt, helyenként csiszold át, máshol kend át ecsettel, és néhány helyre kenhetsz egy kis folt pillanatragasztót, aminek (legalább) az egyik oldalát hagyd meg kontúrosnak, ilyeneket is látni az öntött felületeken. Én így szoktam, a T-34-emen már láthattál hasonlót. :)
Viszont ha hengerelt felületet szeretnél imitálni, akkor arra a legjobb módszer ha etil-acetátot (ha ez nincs, jó lehet a Tamiya ragasztó is, de ez jobban meg fogja marni!) felkensz egy lapos ecsettel kb. 1-2 négyzetcentis részre, majd mielőtt teljesen megszáradna egy fogpiszkálóval áthengergeted. Így egy durva felületet kapsz, ezt csiszold át mondjuk kb. 400-600-as csiszolópapírral, majd újra kend át etil-acetáttal. Nem kell nagyon sokat használni, de ha túl kevés van akkor meg egyből elpárolog, szóval rá kell érezni, kigyakorolni.
Ezek a technikák leginkább a szovjet járművekhez használhatóak, mert a precíz németek azért finomabban dolgoztak, ezt biztos láttad már... :)
Én most azt mondanám, inkább ne foglalkozz az ilyesmivel, még a Jagdpanther festése előtt vegyél 1-2 olcsóbb, de mégis jó Tamiya makettet, rakd össze dobozból, és koncentrálj a festésre!