Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jó nagy dög :)
enamell igen:)
köszi a tippeket!
csinálok róla délután képet, szakértsétek meg légyszives, hogy jobban higítsak vagy kevésbé
köszi a tippeket!
csinálok róla délután képet, szakértsétek meg légyszives, hogy jobban higítsak vagy kevésbé
!Forza Ferrari!
Enamellel fested, ugye?
Ha tudsz, szerezz be mûvészellátó boltban kapható White Spirit (lakkbenzin) nevû hígítót, ha ezzel hígítod, talán nem oldja fel.
Ne húzd át sokszor a maketten az ecsetet, mert ezzel is fel tudod szedni a festéket, és egyszerre minél kevesebb festéket próbálj használni (belemártod az ecsetet a festékbe, utána egy papíron kicsit megtörlöd).
Ha kész a festés, javaslom, kend át pl. (zöld címkés) Sofix padlólakkal az egészet. (Nem kell hígítani, egyszerre keveset használj!) A matricák átlátszó széle így nem lesz feltûnõ, és (már ha akarod) befolyatni is könnyebb lesz a részleteket. Ezután viszont feltétlenül kell mattlakkozni. :)
Ha tudsz, szerezz be mûvészellátó boltban kapható White Spirit (lakkbenzin) nevû hígítót, ha ezzel hígítod, talán nem oldja fel.
Ne húzd át sokszor a maketten az ecsetet, mert ezzel is fel tudod szedni a festéket, és egyszerre minél kevesebb festéket próbálj használni (belemártod az ecsetet a festékbe, utána egy papíron kicsit megtörlöd).
Ha kész a festés, javaslom, kend át pl. (zöld címkés) Sofix padlólakkal az egészet. (Nem kell hígítani, egyszerre keveset használj!) A matricák átlátszó széle így nem lesz feltûnõ, és (már ha akarod) befolyatni is könnyebb lesz a részleteket. Ezután viszont feltétlenül kell mattlakkozni. :)
felkerült a második réteg végre a shermanra:)
Viszont néhol azt vettem észre mintha feljönne az alatta levõ réteg:S
pedig elvileg nem kéne feloldania nem? vagy jobban kéne higítanom a festéket?
Viszont néhol azt vettem észre mintha feljönne az alatta levõ réteg:S
pedig elvileg nem kéne feloldania nem? vagy jobban kéne higítanom a festéket?
!Forza Ferrari!
Íme egy csúcsfegyver amit csak néhány akkori híd bírt el :)
Jól néz ki.Nekem is kelll :)
Jól néz ki.Nekem is kelll :)
Ennek is lockolt már a bootloadere?
Ûûû, nem semmi! :)
Okok köszi szépen.
Alufóliát vagy maszkolószalagot javasolnék. Utóbbit talán könnyebb vágni és festeni is, és ragasztani sem kell. Ha csatokat is szeretnél rá, akkor hajszáldrót, esetleg alufólia darab.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. 1/72-es német vadászgépet készítek (Horten ho 229), és ehhez akarok hevedereket készíteni. Van erre vmi jó és könnyû ötlet?
Tök jól néz ki! Csak így tovább!
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
köszönöm!
a test csíkos kicsit néhol, de majd remélem a többi réteggel már jobb lesz
a test csíkos kicsit néhol, de majd remélem a többi réteggel már jobb lesz
!Forza Ferrari!
Na, így már mindjárt jobb! :)
Szép a torony, nem is látszik, hogy ecsettel festetted... Hány réteg van rajta?
Szép a torony, nem is látszik, hogy ecsettel festetted... Hány réteg van rajta?
a lánctalp szélét akkor sötétbarnával csináljam?
a gumi részt azt feketével csináltam kis barnával megspékelve
a gumi részt azt feketével csináltam kis barnával megspékelve
!Forza Ferrari!
Egyetértek, tényleg nem sok látszik a képekbõl... Talán csak annyi, hogy kicsit csíkosan festettél.
Ne haragudj, de nem értem: ha jól tudsz fotózni, a makettrõl miért csak telefonos(?) képeket láthatunk?
Ne haragudj, de nem értem: ha jól tudsz fotózni, a makettrõl miért csak telefonos(?) képeket láthatunk?
majd ha felkerült több réteg akkor csinálok több képet, addig nem sok értelme van:)
!Forza Ferrari!
na felkerült az elsõ réteg, nem volt semmi így elsõre:)
pár óra míg szárad aztán teszek képet, nem nagy mû:)
pár óra míg szárad aztán teszek képet, nem nagy mû:)
!Forza Ferrari!
Így van, most ne foglalkozz vele. A sérülések ábrázolása amúgy is gyakran erõltetett.
rendben, akkor próbálkozom délután!
illetve mielõtt festek.
tudom, hogy mondtátok, hogy most ne akarjak elsõre nagyon részletes munkát csinálni, akkor ilyen sérülésekkel készítésével,karcolásokkal ne is foglalkozzak, majd a következõnél?
illetve mielõtt festek.
tudom, hogy mondtátok, hogy most ne akarjak elsõre nagyon részletes munkát csinálni, akkor ilyen sérülésekkel készítésével,karcolásokkal ne is foglalkozzak, majd a következõnél?
!Forza Ferrari!
Nem tudok pontos arányt mondani, mert minden festék más és más. Általában úgy szoktuk mondani, hogy egy enamel festéket úgy kell meghígítani, hogy keverésnél kissé gyöngyözzön a teteje.
Nem, közéjük nem kell lakkréteg. Azért kell több rétegben festeni, mert a festéket meg kell hígítanod ahhoz, hogy ne legyen száradás után csíkos a festék. Ezt ugyebár csak úgy tudod elérni, ha jól felhígítod. Ez esetben viszont a festék nem fog kellõképpen takarni, azaz egy rétegben nem lesz elég. Az, hogy ez most 2 rétegben, vagy 4 rétegben fog jól festeni, azt a hígítás határozza meg.
Szóval nem kõbe vésett szám ez a három, lehet kevesebb is (mondjuk ezt nem hiszem <#hamm>#hamm> ), s lehet több is. Majd úgyis meglátod, hogy mikor takarja a festék rendesen mindenhol a mûanyagot.
Szóval nem kõbe vésett szám ez a három, lehet kevesebb is (mondjuk ezt nem hiszem <#hamm>#hamm> ), s lehet több is. Majd úgyis meglátod, hogy mikor takarja a festék rendesen mindenhol a mûanyagot.
Most hirtelen nem ugrik be, melyik az a három réteg?
nem mondassz durvát, én is igy gondoltam, azért is próbáltam ki a belselyében.
irtátok, hogy 3 régetben fessem le.
közéjük kell lakkréteg vagy csak a 3. ra?
irtátok, hogy 3 régetben fessem le.
közéjük kell lakkréteg vagy csak a 3. ra?
!Forza Ferrari!
Durvát mondok, de az a véleményem, hogy egyelõre ne foglalkozz a tökéletes színhûséggel. Azzal fesd le, amelyiket a szemed helyesebbnek látja.
ki fogok tartani, úgynézki, nagyon tetszik ez a szöszmötölés:)
hacsak a festés el nem veszi a kedvemet:)
kipróbáltam a két zöld színt a test belsejében. revell 363 és szintén revell 68as.szerintem a 363 as korrektebbül mutatna rajta, bár nemtudom, hogy revellbõl pontosan melyik szín kéne. mert tamiyaban adja meg az olive drab színt.
hacsak a festés el nem veszi a kedvemet:)
kipróbáltam a két zöld színt a test belsejében. revell 363 és szintén revell 68as.szerintem a 363 as korrektebbül mutatna rajta, bár nemtudom, hogy revellbõl pontosan melyik szín kéne. mert tamiyaban adja meg az olive drab színt.
!Forza Ferrari!
Viszont ha kitartasz a makettezés mellett, akkor elõbb-utóbb be kell majd szerezned mindenféle szerszámot, így fúrókészletet is.
Fogsz egy injekcióstût, s azzal kifúrod.
na belefutottam az elsõ cumiba:)
a gépfegyver tartóját akartam feltenni a toronyra, de nincs lyuk ahová illene, ill ahol lennie kéne, érdekes, nincs sajnos ilyen fúróm amivel ilyen picit lehetne csinálni. ötlet?:)
a gépfegyver tartóját akartam feltenni a toronyra, de nincs lyuk ahová illene, ill ahol lennie kéne, érdekes, nincs sajnos ilyen fúróm amivel ilyen picit lehetne csinálni. ötlet?:)
!Forza Ferrari!
Szárazz próbát ne feledd, pl. gumigyûrûvel, blue tack-el fogasd össze és úgy nézd körbe, hogy illeszkedik e.
makett.tk
Magukat a törzsfeleket elegendõ befolyatni. Azt nem tudom, hogy összeragasztás elõtt mit kell beragasztani a törzsfelekbe, lehet, azokhoz jobb a sûrûbb ragasztó, de ezt neked kell látnod.
Jól van nna :) eddig 1:35-be csináltam mindent.
Elég befolyatni? Ne kenjem le a darabokat egy sûrûbb ragasztóval?
Elég befolyatni? Ne kenjem le a darabokat egy sûrûbb ragasztóval?
Ennek is lockolt már a bootloadere?