98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Marci7
    A kettő teljesen más. A Tamiya ragasztó kicsit oldja a műanyagot, így nagyon szépen össze lehet "forrasztani" az alaktrészeket. Pl. ha egy repülőnél a két törzsfelet össze szeretnéd ragasztani, akkor nem bekened a belső feleket és az illesztőcsapokat, mint a Revellnél, hanem szárazon összefogod az alkatrészeket, majd az ecsettel befuttatod a rést. Nem kell sok, mert nagyon könnyen befolyik bárhová (hígító-szerű a folyékonysága, tethát hígabb, mint a víz). Harcjűrműnél még akár hegesztési varratot is imitálhatsz vele, ha úgy csinálod. (kicsit több anyagot használsz, majd jól összenyomod)
    Szerintem mindenképp nagyon jó, gyorsan szárad, nem fogy belőle sok a használattal (csak el ne felejtsd visszazárni a kupakot, mert gyorsan párolog... :) ), egész erősre köt (ha ragasztottál valamit, azt később nem, vagy csak nehezen tudod szétszedni), és az ára sem vészes, 1000-1500Ft között mozog. (én a Luckymodel-ről rendeltem, kb. 1200Ft volt postával!) Kicsit erős a szaga, érdemes nyitott ablaknál használni. :)