69149
-
#65299 A matricával csinálj valamit túl új, tiszta a koszolásból kiemelkedik és emiatt vastagnak tűnik.
Gratula, elsőre szép. -
#65298 Semmi, elnéztem :) -
#65297 Hogy érted hogy nincs kész? -
#65296 Jól mutat!
A szárny miért nincs kész? -
Marci7 #65295 Szép! :)
Így a hasa színe is jobbnak tűnik. De vigyázz, a futóaknák mindenképp RLM 02 színűek legyenek! -
#65294 Szépen haladsz.
Pár gyors (telefonos) képet én is dobok.
Pár festési hibát javítok aztán mattlakk az egészre, fülke és annyi.
-
#65293 Nem fog fájni, csak legyen web bankod hozzá. -
#65292 Köszi mindenkinek a választm :D
Am a kövi azaz hogy valahogy megcsináljam a paypal-t :/ -
#65291 Messer: a törzs összeragasztva, a szárny is összeragasztva, de törzshöz nincs rögzítve. Lesz mit tömíteni és az az érzésem, kell egy rádlizó is.
-
zsgaby #65290 Én mondjuk Faller Expert-et használok tűset. Az is megoldja a műanyagot és úgy dolgozik. -
#65289 Itt van video is arról amit Marci leírt:
http://makett.tk/ragasztok/
-
Kferro #65288 Marci leírta a lényeget.
Még annyit, hogy sok makettet a Revell ragasztóival ragasztottam össze, de mióta Tamiya Extra Thin-em van, azóta gyakorlatilag nem használom a Revell cuccait, pedig van még belőle itthon.
-
Kferro #65287 Igen, láttam már. De én a szimulátorokat szeretem, nem az ilyen arcade játékokat. :)
Bár a grafikája nem ilyen jó, de én maradok az Il2-nél... -
Marci7 #65286 A kettő teljesen más. A Tamiya ragasztó kicsit oldja a műanyagot, így nagyon szépen össze lehet "forrasztani" az alaktrészeket. Pl. ha egy repülőnél a két törzsfelet össze szeretnéd ragasztani, akkor nem bekened a belső feleket és az illesztőcsapokat, mint a Revellnél, hanem szárazon összefogod az alkatrészeket, majd az ecsettel befuttatod a rést. Nem kell sok, mert nagyon könnyen befolyik bárhová (hígító-szerű a folyékonysága, tethát hígabb, mint a víz). Harcjűrműnél még akár hegesztési varratot is imitálhatsz vele, ha úgy csinálod. (kicsit több anyagot használsz, majd jól összenyomod)
Szerintem mindenképp nagyon jó, gyorsan szárad, nem fogy belőle sok a használattal (csak el ne felejtsd visszazárni a kupakot, mert gyorsan párolog... :) ), egész erősre köt (ha ragasztottál valamit, azt később nem, vagy csak nehezen tudod szétszedni), és az ára sem vészes, 1000-1500Ft között mozog. (én a Luckymodel-ről rendeltem, kb. 1200Ft volt postával!) Kicsit erős a szaga, érdemes nyitott ablaknál használni. :) -
#65285 Srácok tanács kéne.
Eddig mindig revell csőrös ragasztót használtam de látom mindenki a tamiya zöldkupakosat részesíti előnyben. És lassan kel vennem valamit mert fogy, és arra lennék kiváncsi hogy a két ragacs miben tér el egymástól: csak kiszerelés? vagy száradási idő? erősség? kémia? -
#65284 hmm jól hangzik :) -
#65283 Nem, a War Thunder-ben lesz irányítható tank is. De ott is a gold a fő. -
#65282 Egész jónak tűnik lehet kipróbálom őket. -
#65281 Erre gondolsz? -
LINK -
#65279 Talán nyáron jön a tankos része is. -
#65278 Feri ezt láttad már? warthunder neked való online mmo.
-
lackoka25 #65277 Az nem paca hanem tömítés és meg is van csiszolva :) a gépfegyverek azok jól állnak szerintem csak a kép csal ha a képet megfigyeled felső görgőkön
tök feszes a lánc szerintem egy kis hasának kell lennie a hatókerék alatt! -
#65276 Kipufogó mellett mi az a paca? Arra figyelj, hogy a kettő géppuska együtt mozgott, tehát nem állhat ilyen csálén, megfúrni sem ártana őket. Aztán a lánc szerintem laza alul, ami nem gond, de akkor felül is annak kellene lennie. -
#65275 Én is én is. -
lackoka25 #65274 De ezek a kis láncszemek őrítőek ugyan úgy kell kivágni egyesével mint egy alkatrész ráadásul 5 helyen van odafogatva nem egyszerű :) -
lackoka25 #65273 Azok a fránya hegesztések hmm pedig próbáltam kicsit csinálni meg szépet de ezt még gyakorolni kell :) meg mást is :) Csak a felső görgők vannak beragasztva/azt mindig be szoktam/ átnézem még a csiszolni valókat köszi! -
lackoka25 #65272 Hát igen kicsit nagyok a hegesztések meg nem is olyan jó barázdásak mint ahogy szeretném itt majdnem minden 2X szer kisebb mint a pantheren elég szivós cucc a géppuskát megcsiszolom! -
Marci7 #65271 Szépen alakul a Panzer!
A hegesztések nekem kicsit nagynak tűnnek (főleg német járműhöz képest), bár lehet, csak a képeken tűnik így, mert ugye ez egy egész kis méretű jármű.
A görgőket és a láncot ugye nem ragasztottad fel megint?
Ha nem, a görgőket én még átcsiszolnám... -
Marci7 #65270 Köszönöm! :) -
#65269 A balos géppuskát sorjásnak látom, és a varratok nekem nagyon lehúzzák :( -
lackoka25 #65268
Felraktam a szerszámokat és a baloldali láncot! -
lackoka25 #65267 Ja ja bódogat :D -
#65266 Utólag, de boldogat :D -
#65265 Én is! -
Marci7 #65264 Köszönöm szépen! :) -
Kferro #65263 Marci!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! :) -
#65262 Én is. De a lágyítót nem szoktam használni csak a feszítőt, az eddig még ok volt. -
Marci7 #65261 A Gunze lágyítót-feszítőt én nem használtam még, de én is hallottam, hogy agresszívebb anyag, mint pl. az Aeroscale/Microscale (amit én használok). Viszont jobban bele is tudja simítani a vastagabb matricákat a panelvonalakba. -
#65260 Noss akkor itt a turpisság. Én akril lakkot használok és mindenhol. Hogy a befolyatás is jobban folyjon.