69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    A matricával csinálj valamit túl új, tiszta a koszolásból kiemelkedik és emiatt vastagnak tűnik.
    Gratula, elsőre szép.
  • McFrost
    Semmi, elnéztem :)
  • stultus78
    Hogy érted hogy nincs kész?
  • McFrost
    Jól mutat!
    A szárny miért nincs kész?
  • Marci7
    Szép! :)
    Így a hasa színe is jobbnak tűnik. De vigyázz, a futóaknák mindenképp RLM 02 színűek legyenek!
  • stultus78
    Szépen haladsz.

Pár gyors (telefonos) képet én is dobok.
    Pár festési hibát javítok aztán mattlakk az egészre, fülke és annyi.

• m1garand
    Nem fog fájni, csak legyen web bankod hozzá.
  • Bandzsi0001
    Köszi mindenkinek a választm :D
    Am a kövi azaz hogy valahogy megcsináljam a paypal-t :/
  • McFrost
    Messer: a törzs összeragasztva, a szárny is összeragasztva, de törzshöz nincs rögzítve. Lesz mit tömíteni és az az érzésem, kell egy rádlizó is.

• zsgaby
    Én mondjuk Faller Expert-et használok tűset. Az is megoldja a műanyagot és úgy dolgozik.
  • m1garand
    Itt van video is arról amit Marci leírt:
    http://makett.tk/ragasztok/
  • Kferro
    Marci leírta a lényeget.
    Még annyit, hogy sok makettet a Revell ragasztóival ragasztottam össze, de mióta Tamiya Extra Thin-em van, azóta gyakorlatilag nem használom a Revell cuccait, pedig van még belőle itthon.
  • Kferro
    Igen, láttam már. De én a szimulátorokat szeretem, nem az ilyen arcade játékokat. :)
    Bár a grafikája nem ilyen jó, de én maradok az Il2-nél...
  • Marci7
    A kettő teljesen más. A Tamiya ragasztó kicsit oldja a műanyagot, így nagyon szépen össze lehet "forrasztani" az alaktrészeket. Pl. ha egy repülőnél a két törzsfelet össze szeretnéd ragasztani, akkor nem bekened a belső feleket és az illesztőcsapokat, mint a Revellnél, hanem szárazon összefogod az alkatrészeket, majd az ecsettel befuttatod a rést. Nem kell sok, mert nagyon könnyen befolyik bárhová (hígító-szerű a folyékonysága, tethát hígabb, mint a víz). Harcjűrműnél még akár hegesztési varratot is imitálhatsz vele, ha úgy csinálod. (kicsit több anyagot használsz, majd jól összenyomod)
    Szerintem mindenképp nagyon jó, gyorsan szárad, nem fogy belőle sok a használattal (csak el ne felejtsd visszazárni a kupakot, mert gyorsan párolog... :) ), egész erősre köt (ha ragasztottál valamit, azt később nem, vagy csak nehezen tudod szétszedni), és az ára sem vészes, 1000-1500Ft között mozog. (én a Luckymodel-ről rendeltem, kb. 1200Ft volt postával!) Kicsit erős a szaga, érdemes nyitott ablaknál használni. :)
  • Bandzsi0001
    Srácok tanács kéne.
    Eddig mindig revell csőrös ragasztót használtam de látom mindenki a tamiya zöldkupakosat részesíti előnyben. És lassan kel vennem valamit mert fogy, és arra lennék kiváncsi hogy a két ragacs miben tér el egymástól: csak kiszerelés? vagy száradási idő? erősség? kémia?
  • Gubberx
    hmm jól hangzik :)
  • m1garand
    Nem, a War Thunder-ben lesz irányítható tank is. De ott is a gold a fő.
  • stultus78
    Egész jónak tűnik lehet kipróbálom őket.
  • Gubberx
    Erre gondolsz?
  • m1garand

LINK
  • m1garand
    Talán nyáron jön a tankos része is.
  • stultus78
    Feri ezt láttad már? warthunder neked való online mmo.

• lackoka25
    Az nem paca hanem tömítés és meg is van csiszolva :) a gépfegyverek azok jól állnak szerintem csak a kép csal ha a képet megfigyeled felső görgőkön
    tök feszes a lánc szerintem egy kis hasának kell lennie a hatókerék alatt!
  • McFrost
    Kipufogó mellett mi az a paca? Arra figyelj, hogy a kettő géppuska együtt mozgott, tehát nem állhat ilyen csálén, megfúrni sem ártana őket. Aztán a lánc szerintem laza alul, ami nem gond, de akkor felül is annak kellene lennie.
  • stultus78
    Én is én is.
  • lackoka25
    De ezek a kis láncszemek őrítőek ugyan úgy kell kivágni egyesével mint egy alkatrész ráadásul 5 helyen van odafogatva nem egyszerű :)
  • lackoka25
    Azok a fránya hegesztések hmm pedig próbáltam kicsit csinálni meg szépet de ezt még gyakorolni kell :) meg mást is :) Csak a felső görgők vannak beragasztva/azt mindig be szoktam/ átnézem még a csiszolni valókat köszi!
  • lackoka25
    Hát igen kicsit nagyok a hegesztések meg nem is olyan jó barázdásak mint ahogy szeretném itt majdnem minden 2X szer kisebb mint a pantheren elég szivós cucc a géppuskát megcsiszolom!
  • Marci7
    Szépen alakul a Panzer!
    A hegesztések nekem kicsit nagynak tűnnek (főleg német járműhöz képest), bár lehet, csak a képeken tűnik így, mert ugye ez egy egész kis méretű jármű.
    A görgőket és a láncot ugye nem ragasztottad fel megint?
    Ha nem, a görgőket én még átcsiszolnám...
  • Marci7
    Köszönöm! :)
  • McFrost
    A balos géppuskát sorjásnak látom, és a varratok nekem nagyon lehúzzák :(
  • lackoka25

Felraktam a szerszámokat és a baloldali láncot!
  • lackoka25
    Ja ja bódogat :D
  • Bandzsi0001
    Utólag, de boldogat :D
  • m1garand
    Én is!
  • Marci7
    Köszönöm szépen! :)
  • Kferro
    Marci!
    BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! :)
  • m1garand
    Én is. De a lágyítót nem szoktam használni csak a feszítőt, az eddig még ok volt.
  • Marci7
    A Gunze lágyítót-feszítőt én nem használtam még, de én is hallottam, hogy agresszívebb anyag, mint pl. az Aeroscale/Microscale (amit én használok). Viszont jobban bele is tudja simítani a vastagabb matricákat a panelvonalakba.
  • stultus78
    Noss akkor itt a turpisság. Én akril lakkot használok és mindenhol. Hogy a befolyatás is jobban folyjon.