98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Kferro
    Mokus1!

F1-es autó összerakásában még nincs tapasztalatom (bár hever a szekrényben egy Mclaren MP4/20-as), így csak azt írom le, amit jónak gondolok.
    Egy F1-es makett összerakása némileg eltérőbb, mint egy harcjármű, repülő, vagy akár egy hagyományos autómakett esetében, sokkal modulárisabb, akárcsak egy igazi F1-es autó. Nem tudom, hogy a makettedhez van e motor, de egy F1-es gép négy különböző egységre bontható:

- monocoque
    - első szárny az orrkúppal
    - hátsó szárny
    - kerekek

Ezt a bontást neked is érdemes követned, azaz ezeket mindenképpen külön fesd le, bár nem vagyok biztos abban, hogy a maketteden pl. az orrkúp különálló elem e.
    Emellett a karbonozás miatt szükség lehet arra, hogy a felfüggesztéseket is előbb matricázd, majd a test lefestése után ragaszd csak fel. Ugyanez a helyzet pl. az orr két oldalán lévő kamerával is. Mivel ez opcionális, azaz a csapat dönti el, hogy az adott versenyre felpakolja e, vagy sem, így lehet, hogy a maketteden ez amúgy nincs rajta.
    A lényeg, hogy mindig gondolkozz el, hogy mi az, amihez összerakás után még hozzáférsz (s nem csak úgy tessék-lássék módon, hogy "ide még valahogy be tudom dugni az ecsetet" ), vagy esetleg az alkatrész beragasztása után már lehetetlen lesz szépen lefesteni. Ülj le az összerakási rajzzal, s már ott kezdj el gondolkodni, sőt, javaslom, hogy a rajzon már jelezd is magadnak a dolgokat.