69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Kferro
    Mokus1!

F1-es autó összerakásában még nincs tapasztalatom (bár hever a szekrényben egy Mclaren MP4/20-as), így csak azt írom le, amit jónak gondolok.
    Egy F1-es makett összerakása némileg eltérőbb, mint egy harcjármű, repülő, vagy akár egy hagyományos autómakett esetében, sokkal modulárisabb, akárcsak egy igazi F1-es autó. Nem tudom, hogy a makettedhez van e motor, de egy F1-es gép négy különböző egységre bontható:

- monocoque
    - első szárny az orrkúppal
    - hátsó szárny
    - kerekek

Ezt a bontást neked is érdemes követned, azaz ezeket mindenképpen külön fesd le, bár nem vagyok biztos abban, hogy a maketteden pl. az orrkúp különálló elem e.
    Emellett a karbonozás miatt szükség lehet arra, hogy a felfüggesztéseket is előbb matricázd, majd a test lefestése után ragaszd csak fel. Ugyanez a helyzet pl. az orr két oldalán lévő kamerával is. Mivel ez opcionális, azaz a csapat dönti el, hogy az adott versenyre felpakolja e, vagy sem, így lehet, hogy a maketteden ez amúgy nincs rajta.
    A lényeg, hogy mindig gondolkozz el, hogy mi az, amihez összerakás után még hozzáférsz (s nem csak úgy tessék-lássék módon, hogy "ide még valahogy be tudom dugni az ecsetet" ), vagy esetleg az alkatrész beragasztása után már lehetetlen lesz szépen lefesteni. Ülj le az összerakási rajzzal, s már ott kezdj el gondolkodni, sőt, javaslom, hogy a rajzon már jelezd is magadnak a dolgokat.
  • oneal1
    én eddig úgy néztem, hogy sokon festve volt megegyező színre
  • m1garand
    Most ti segítsetek.
    Német harckocsik lánctalpait gyárilag festették vagy nem?
    A harckocsi alapszínével megegyező szín, vagy red brown legyen az alapszíne a lánctalpnak? Illetve a fekete az ki van zárva?
  • oneal1
    olaj?
  • McFrost
    Szerinted?
  • oneal1
    okkkéy, köszi!

enamellel vagy olajjal?
  • McFrost
    Grafit ceruzával satírozd át, majd sötétbarnával mosd meg.
  • oneal1
    annyira még nincs kész, de ígérem nemsokára lesz rendes kép az egészről:)

köszi a segítséget!

Szerszámokkal mit kezdjek? nincs ötletem.
  • m1garand
    Az összhatás nem rossz. A színe nagyon tetszik. Az MG kaphatna egy kis grafitceruzás koptatást, fényesítést.
    Pár építésbeli hiba:
    -az MG végig sorjás
    -az ajtón ott maradt a kilökőtüske nyoma, mivel ez domború el lehetett volna csiszolni
    Az alu színű szerszámokkal kéne még valamit kezdeni.

Amúgy igazán csinálhatnál 'pár' 'rendes' képet amin több látszik a járműből ill. az egész, és ami vissza adja a részleteket is.

• oneal1
    kicsit még dolgoztam rajta, még nincs kész:)
    géppel még nem csináltam képet de majd teszek be.
    flickr
  • Marci7
    Nehogy darabokban fesd le, nincs értelme. :) A legfontosabb dolgokat ragaszd össze, amit egyben tudsz festeni. Pl. a fülke kicsit nehezen hozzáférhető, azt esetleg lehet darabokban, aztán beépíted, a külső nagyját összerakod, és csak az apróságokat a végén (szerintem).
    Ahogy Kferro már írta, az alapozást felejtsd el, egyszerűen felesleges.
  • m1garand
    Úgy hívják száraz próba, vagy a kész dolgokat kimaszkolod és utána fested a többit. De erről lehet egy automakettestől kéne tanácsot kérni.
  • Mokus1
    Az illesztések nem lesznek így csúnyák? Én ettől félek. Inkább elszúrnék jó pár napot a maszkolással ha úgy szebb eredményt tudok elérni.Ezért kérdezem a tapasztaltakat:)
  • m1garand
    Amit csak lehet azt előtte fesd le, gyakorlatilag a végén szereled össze. Összerakva csak a koszolást érdemes megcsinálni.
  • Mokus1
    20 de csak most kezdem el makettes pályafutásomat. Egyébként a makett egy F1-es autó.
  • m1garand
    Egy indiszkrét kérdés, hány éves is vagy pontosan?
  • Mokus1
    Megvettem a makettet sikerült kapni. Az írják darabonként összerakás előtt festeni.
    Így szokták gyakorlatban is? Nem jobb ha összerakás után alapozás->maszkolás->festés sorrendben haladok.Köszönöm
  • Bandzsi0001
    Hunor product termékek kellnek neked, dehogy hol lehet kapni: passz

Valakinek van tapasztalata átlátszó tintasugaras nyomtatóhoz való matricalaphoz? A tekes btr hez kénének a feliratok (TEK, POLICE)

vagy más megoldás?
  • matyashun
    http://automakett.hu/termek/bronco_35036_hungarian_4043m_zrinyi_ii_105mm_assault_gun.htmlhttp://automakett.hu/termek/bronco_35036_hungarian_4043m_zrinyi_ii_105mm_assault_gun.html ÜDV érdekelne igaz ez 1:35 ben van meg 15 ezer ft kb nade engem az 1:72 ben lévő zrínyik vagy turánok érdekelnének valaki tud nekem adni infot arról hol lehet venni ilyet????
  • Gubberx
    Illetve ez sem tűnik egyszerűnek:

• Gubberx
    Na ez lesz a kövi projekt a Pershing után, a szemenkénti lánctalptól már most félek :D

• Kferro
    "Annyi Jól látod :) De gondolom hibátlan öntés(ennyiért)"
    A Pro Modellben elég sokszor lehet ennek a magyar cégnek a termékeiről olvasni, s ezek alapján nagyon pozitívak a benyomásaim. Csak hát való igaz, hogy a full műgyanta makettek általában mindenhol nagyon drágák...
  • Bandzsi0001
  • Bandzsi0001

Bábolna/TEK

• Bandzsi0001

oroszok már régen felvannak készülve :D
  • Bandzsi0001
    Böngésztem 1-2 videót

Várpalota

Székesfehérvár

mentő 1/35

kicsit görgettek ottvan 27 euro

esetleg még lehetne rendörségi ifa 1/72 ben az armada hobbytól vagy kataszrófavédelmis gaz66
  • stultus78
    Annyi Jól látod :) De gondolom hibátlan öntés(ennyiért)

1/72 Balaton modell már barátibb.balatonmodell
  • m1garand
    250 euro?
  • stultus78
    Hát igen a minimanfactory soha nem volt,lesz olcsó 1:35-ben.
    De a mentőt is nehéz lenne megcsinálni. Ezért csak valami hasonlót lehetne szerkeszteni.
  • Bandzsi0001
    Akkor én is beállok a sorba, szint úgy elgondolkodtam de ahogy utánanéztem a pts ből nem lesz semmi mert 1/72ben nem az igai (balaton modell) 1/35ben pedig nagyon húzósaz ára (minifigrury (vagy mi)) ellenben tankból többet lehet alkotni ennek az emlékére....
  • stultus78
    Pontosan ez járt a fejemben amikor megláttam.
    Gyűjtöm az képeket hátha lesz majd belőle valami.
  • m1garand
    Dió téma:
  • DarkHorSe
    Valaki vasarolt mostanaban a makettvilag.hurol?
  • Bandzsi0001
    Elviekben ugyan az csak új matricát kapott meg kupakot és próbát természetesen fogok tenni. Nameg ha nemjó majd anyám elhasználja
  • McFrost
    Addig kukázz valami megmaradt tunning maradékot :)
  • stultus78
    ok.
  • Kferro
    Ez sajnos nem az a Sofix, amit kipróbáltunk. Azon kis színes játékvonatok vannak. Ugyanakkor lehet ez is jó lesz. Valóban mindenképpen tegyél vele próbát.
  • Kferro
    Nagyon helyes! Kiváncsian várom. De te ezt úgy is tudod. :)
  • Kferro
    Nagyon jól néz ki!
    Ugyanakkor azt javaslom, hogy ne koszold tovább sötétbarnával. A méretarányból fakadó világosítás miatt még én a te helyedben kicsit "megszivacsoznám" némi világosabb barnával.
    Majd a végén, mikor a makett kész, s le van festve, akkor megcsinálnám a kormozódást a gép oldalára, s egyúttal befújnám a kipufogókat is.
  • m1garand
    Jó ez a kikockázott háttér. Tégy valamivel próbát mielőtt használod.