98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Kferro
    Kicsiben? Menten tökönszúrom magam! A 72-es, na az kicsi, de egy 48-as? Ehh! :)

" A törzs tetelyén ha összecsiszolom a 2 darabot száradás után, a panelvonalakat javitani kell amúgy is."[i]
    De nem mindegy, hogy egymással pontosan szemben álló panelvonalakat kell karcolnod, vagy olyanokat, amik egymáshoz képest el vannak csúszva. Ez utóbbi az egyik legundorítóbb dolog, amit makettezésben el tudok képzelni...
    Ráadásul nézd csak meg a monográfiákat, amiket adtam. A Messzer törzsén felül és alul a valóságban is van "illeszkedési" vonal...

No, akkor szépen összeilleszted a törzsfeleket, s Tamiya maszkolószalaggal összefogod. Amikor meggyőződtél arról, hogy mindenhol pontosan és szépen passzol, befolyatod a törzs illesztési vonalát. A maszkolószalagok mellé lehetőleg ne jusson, mert az felszívja a ragasztót, s megmarhatja a felületet. Ha ez megtörténik, akkor sincs baj, mert könnyen javítható.

[i]"Mit mondasz mivel karcoljam. "

Lehet kapni karolótűket, ezeket érdemes beszerezni. De ha házilag is lehet készíteni. Én anno egy körző tűjéből csináltam.
    De itt is van egy karckés készítési mód Ricardo Rodriquez-től: