69149
-
#64539 rendben köszönöm a tippet:)
-
#64538 Igen azt. A törzs tetelyén ha összecsiszolom a 2 darabot száradás után, a panelvonalakat javitani kell amúgy is. Mit mondasz mivel karcoljam. Még nem csináltam ennyire kicsiben. -
Kferro #64537 Hogy mire figyelj? Az első és legfontosabb dolog, hogy még ma ragaszd össze, s tegyél fel róla fotókat. :D
Komolyra fordítva a szót, a legfontosabb, hogy az illeszkedés pontos legyen, és a panelvonalak szépen passzoljanak egymáshoz. Ha egy picit is elcsúszik a törzs, akkor kénytelen vagy a panelvonalakat összekötni, újrakarcolni.
Milyen ragasztót is használsz? Tamiya Extra Thin-t? -
Kferro #64536 Ha koszolni szeretnéd a makettet, pl. enamel, vagy olajfestékkel, akkor mindenképpen kell rá akril lakk. Lehetőleg fényes lakk.
A lakkokat ugyanúgy kell kezelni, mint a festékeket, azaz ezeket is hígítani kell.
A Sherman görgőinek a gumipereménél arra figyelj, hogy ne egyszerűen feketére fesd. A méretarány miatti világosításon kivül tegyél még a feketéhez egy pici barnát is. Ha kimész az utcára, s megnézed a legközelebbi autó gumiját, felfedezheted, hogy az nem egyszerűen fekete. -
#64535 Ma-holnap össze akarom ragadxtani a messer törzsét. Gyerekek mire figyeljek? -
-
#64533 az igen, ez szelte az utat rendesen!
köszönöm a pontosítást! -
#64532 -
-
#64530 na igen, akkor azt jól láttam -
#64529 -
#64528 köszi!:)
a gumis összecsapolt lánctalpat színben pontosítsuk légyszives:)
-
#64527 -
#64526 Gumis kerék, gumis összecsapolt lánctalp, a kis görgők acél. -
#64525 ill a lakk kérdés ami még érdekelne.
Ha a rétegek közé nem is de a végső rétegre mindenképp kell 1 lakk réteg ugye?
Hülye kérdés következik: lakkot is higítani kell vagy az nyersen mehet fel?
A lakkréteg-re kell majd a weathering et csinálni vagy alá?:D tudom, hogy még messze van, csak érdeklődöm:) -
#64524 köszönöm a segítségeket ismét!
Tettem még két képet Flick képek, sajnos sok időm nem volt haladni, de az apróságokon kívül már minden a helyén, szóval holnap ha ráérek, akkor elkezdem a festést.
Nézegettem a shermanek ről sok-sok képet, a kerekek peremén fekete gumi van mindegyiken?
Illetve még az érdekelne, hogy a lánctalpat milyen színűre kell festeni? -
#64523 Vagy használj ecsetet. -
Marci7 #64522 Vagy egy öntőkeret darabot/fogpiszkálót az üveghez szorítod, és úgy öntöd ki valamibe a festéket.
Ha keverned kell a színt, javaslom, keress egy légmentesen záró üvegcsét, és abban tárold a festéket. -
Kferro #64521 Én a fecskendőt nem szeretem, főleg enamel festéknél, mert nehéz rendesen kitakarítani használat után, s igen pazarló is ez a megoldás. Én magam jobban szeretem, ha egy öntőkeret darabbal cseppenként emelem át vagy egy üres üvegcsébe, vagy pl. egy kupakba. Nem árt ha közben számolod a cseppeket, s felírod a későbbiekre. -
#64520 még 1 kérdés:D
a festéket fecskedővel adagoljam a festékes dobozból?
azért kérdem, mert ha nem egyszerre festek le mindent hanem 2 kül. időpontban akkor pontosan tudjam kikeverni ugyan azt a keveréket:) -
#64519 rendben köszi!
NEmsokára nekiállok, még megnézem, hogy mit lehetne összerakni festés előtt de már nem sok minden maradhatott, az apróságokat, lefestem előbb.
szóval ha összeállt festés előtt akkor teszek képet! -
#64518 Ha látod a különbséget a festett és a nem festett felület között akkor nem kell alapozni. De szívesen megnéznék pár képet festés előtt a művedről. Hátha kell még valamit javítani. -
Kferro #64517 Azért azt számítsd bele, hogy egy repülőgép jellemzően alumíniumból épült, ergo kevés helyen volt benne vas, főleg ami a törzsszerkezetet illeti, így az nem is rozsdásodhatott. -
#64516 Igazad van nem kelett vlkna fémszín az ülésre. A lepattogzódás is nagy lett, és fekete. Majd szerzek barnásfeketét. (amit ideadtál 1x). Nem bántom tovább.
Alapozás szerintem akkor szügséges ha sok fémalkatrész van rajta. De egyenlöre te csk alaposan mosd meg szappanos vízben ecsettel a festés előtt. -
Kferro #64515 No, ez a kabin már sokkal jobb. Sokkal élőbb, és élethűbb.
Egyedül a kopások nem tetszenek, de most már hozzá ne nyúlj! :) -
Kferro #64514 "illetve most jól át kell gondolnom, hogy a tornyot , lefestett elemekből rakjam össze vagy, a kész cumót fessem majd be."
Nem ismerem annyira a Shermant, így nem tudom, pontosan mik mennek rá. Az viszont biztos, hogy a magam részéről általános tanácsként azt szoktam javasolni, hogy amit lehet, külön fessünk meg, egész egyszerűen azért, mert így egy-egy alkatrész nagyobb figyelmet kap, mintha összeragasztva festenél, s egyfelől szebb lesz a festés, másfelől kisebb az esélye hogy hagysz festetlen részeket.
" kezdesnek szukseges egy alapozo réteget felvinni ugye?"
Felesleges. Míg ecsettel festettem, soha nem alapoztam. Sőt, jobbat mondok: mióta festékszóróval festek azóta is csak egyetlen makettemnél használtam alapozót.
Ez a makettező társadalomban amúgy is örök kérdés. A nagyok között is vannak, akik alapoznak, s vannak akik nem.
Összefoglalva: ne alapozz, szerintem.
-
#64513 Volna még egy kérdésem, kezdesnek szukseges egy alapozo réteget felvinni ugye?
Maga anyers anyag sötét zöld színű, ezért gondolom hogy kene talan valami szürke alapszín. -
#64512 rendben köszi, akkor jót vettem:D -
#64511 Bármilyen alumíniumszínnel ,ezüsttel lehet. Minél kiesebb a szemcse nagysága annál jobb. -
#64510 had kérdezzek, egy olyat, hogy a nyers fémes részeket, melyik festékekkel érdemes csinálni?
Mert olyat nem vettem, van kifejezetten olyan szürke? -
#64509 -
Marci7 #64508 Nekem tetszik! -
#64507 Ez van. Hajó, hanem ez így marad!
-
#64506 Fém hálót ragasztottam vele műanyagra. Sima CA van benne. Conrad termék. Az ecset ami különleges, szépen oda kened ahova kell. -
lackoka25 #64505 Próbáltad jó a maratásokhoz? -
#64504 -
#64503 Igen, bebújik és belülről kifesti. XD
Akinek gondja van a pillanatragasztó használatával, annak ajánlom ezt:
http://www.electronic.hu/Szerszamok/Ragasztok_gyuruk_anyak_tomitok/Ragasztok/Pillanatragaszto_ecsettel
Ecsetes, mint a Tamiya ragasztói. -
#64502 Festésben Feri biztosan tud segíteni. Ahogy láttam ügyes ecsettel! -
#64501 Az ecsetes festésről elképzelésem sincs. Főleg a felragasztott futóművet elnézve. Nem tudom hogyan jut a festék be oda airbrush nélkül. -
#64500 igen, tudom precízebben kéne, de az első lépések kicsit aggasztóak voltak:)
próbálom minnél finobannam kezelni a szikét és a csiszolót, meg fogom csinálni ezt a borotvapengés verziót is, nagyon komoly:)
festéssel kapcsolatban?