Marci7#64292
Ha megengedsz egy tanácsot:
A legfontosabb, hogy ne akarj túl sokat, elsőre meg különösen ne!
Saját tapasztalatból tudom, hogy nagyon rossz érzés, mikor egy-egy szép munkán jól fellelkesülve nekiállok a feljavítóknak, aztán nem úgy sikerül, ahogy szeretném, vagy elrontom stb. Szóval ilyesmiben ne gondolkozz, vegyél egy olcsó makettet (ahogy írták a többiek, Academy, Tamiya, Revell stb. nagyon jó kezdésnek) és rakd össze. Amire szerintem első körben szükséged lesz:
- Oldalcsípő (esetleg egy kicsi és éles olló is megteszi): ezzel vágod le az öntőkeretről az alkatrészt.
- Szike: az öntőkeret maradványát ezzel vághatod le, ill. ezzel sorjázod az alkatrészt.
- Csiszolópapír (400-600-as vagy annál finomabb) vagy reszelő: az előzőt finomíthatod vele, illesztéseknél (főleg ha repülőt szeretnél) is szükséges lesz
- Makettragasztó: ajánlom a Revell tűs vagy ecsetes ragasztót, kezdésnek talán ez a legjobb. Vagy ha szánsz rá kicsit többet, akkor "Tamiya Extra Thin Cement"-et keress, kb. 1500Ft, de nagyon jó! Ezzel nem fogsz ragasztónyomot hagyni.
Esetleg:
- Pillanatragasztó (szerintem a piros Pentack Super Glue a legjobb, max. 100Ft, egész sokáig használhatod, és erősre köt): legkisebb alkatrészek ragasztására, kisebb rések tömítésére.
- Csipesz
- Fúrószárak vagy injekciós tűk
A festésnél se "trükközz" egyenlőre, csak fesd le egyszínűre. Szerintem egy puha, lapos ecsettel próbáld, több vékony rétegben.
Kb. ennyi, ha ezek mennek, lehet próbálni a befuttatást, szárazecsetelést, ilyesmi :)
Remélem, tudtam segíteni!