Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
😄
Helyes. 😊
Na ugy látom tényleg szét kell néznem itt komolyabban!
A Hobbyeasy-n gyakran szoktak leárazások lenni. Íme a Panthered:
http://www.hobbyeasy.com/en/data/26966.html
http://www.hobbyeasy.com/en/data/26966.html
A tiger volt drága azt postával 14500 volt de magyarba posta nélkül annyi!
A panzer 4 meg 11 volt postaköltséggel magyarba ha jol emlékszem 14500 de nem is volt raktáron!
persze szét fogok nézni a hobbyeasyn biztos lesz olyan dolog ami megtetszik!
na meg 2 -hét alatt itt volt!
A panthert ingyen hozták el nem volt postaköltség és 10 körül volt az ára
Igen, hajóval 2 hónap, repülõvel 2 hét.
nézd meg postaköltség 1500 2000 körül van vagy egyáltalán nincs!
Szerintem nézz szét Hobbyeasy-n is, elég sok jó cuccot adnak olcsón, van sok akció is. Csak a szállitás lassú.
csak az olyan dolgokrol beszélek amiket itthon egyáltalán nem kapni Mig cuccok vagy AK interactiv meg kölönbözõ nyalánkságok!
S miért?
Modjuk én makettet csak az e-bay rol rendelek!
pont ezen lenne a hangsúly hogy itthon nincs is....
Bármit rendelsz 17 Euró?
"Ha azt veszed hogy magyarbol 1650 ft hozzák talán németböl meg 4500 akkor szerintem nem is sok!"
Ha azt veszem, hogy a Hobbyeasy-rõl sok dolgot elhoznak a magyar postaköltségnek megfelelõ összegért...
Igaz, ennek az idõ az ára. Mert ha hajóval hozzák, akkor normális a postaköltség, de repülõvel történõ szállításnál már emelkedik az ár.
Pl. itt van a fõoldalról egy Eduard Me-110-es:
http://www.hobbyeasy.com/en/data/tgricoox6u7p3wbkjzrp.html
Hajóval történõ, lassabb szállítás esetén a postaköltség: 1123.12 Ft.
Repülõvel történõ, gyorsabb szállítás esetén a postaköltség: 2285.29 Ft.
"Ha azt veszed hogy magyarbol 1650 ft hozzák talán németböl meg 4500 akkor szerintem nem is sok!"
Ha azt veszem, hogy a Hobbyeasy-rõl sok dolgot elhoznak a magyar postaköltségnek megfelelõ összegért...
Igaz, ennek az idõ az ára. Mert ha hajóval hozzák, akkor normális a postaköltség, de repülõvel történõ szállításnál már emelkedik az ár.
Pl. itt van a fõoldalról egy Eduard Me-110-es:
http://www.hobbyeasy.com/en/data/tgricoox6u7p3wbkjzrp.html
Hajóval történõ, lassabb szállítás esetén a postaköltség: 1123.12 Ft.
Repülõvel történõ, gyorsabb szállítás esetén a postaköltség: 2285.29 Ft.
Szerintem meg rohadt sok...
De ha sok cuccot veszel, ami olcsóbb, mint itthon, akkor biztos megéri.
De ha sok cuccot veszel, ami olcsóbb, mint itthon, akkor biztos megéri.
Ha azt veszed hogy magyarbol 1650 ft hozzák talán németböl meg 4500 akkor szerintem nem is sok!
17 euro-ét hozzák el !!
Na mondjuk ez gáz, hogy ekkora árréssel adják tovább. Ha én lennék az itthoni eladó és ha postával mondjuk belekerül 6e-be a makett (nyilván többet egyszerre rendelnék be) akkor adnám kb 7,5-8-ba plussz posta. És sztem ez így korrekt (pénzváltásból adódó költségek, vám is ha arról van szó, meg persze nem ingyen csinálja az ember)
Mennyi a postaköltség onnan?
www.modellbau.-koenig.de én innét szoktam vásárolni! kicsit drága pénzért hozzák ki meg van áfa is de 5 nap alatt itt van minden de maga a termékek olcsóbbak mint máshol szerintem!!
Ha lenne egy normális magyarországi webshop, inkább itthon költeném el a pénzemet, még ha egy kicsit drágább is lenne a portéka, mint pl. a Hobbyeasy-n.
De az, hogy egy 6000 Ft-os makettet itthoni webshopban 12-14000 ft-ért lehet csak megvenni...
De az, hogy egy 6000 Ft-os makettet itthoni webshopban 12-14000 ft-ért lehet csak megvenni...
Hát mindenképp úgy éri meg, hogy olyat árul az ember ami nem terem minden bokorba. És persze mindent külföldrõl beszerezni. Ennek max az a hátulütõje, hogy egyre többen mernek belevágni a külföldi rendelésbe. vagy ha nem is õk akkor beszálnak vkihez aki intézi ezt.
Összegyûjtött háborús képek ha érdekel valakit.
http://m1garand1978.minus.com/uploads
http://m1garand1978.minus.com/uploads
makett.tk
én is itthonról vásárolnék ha lenne választék de semmit nem lehet kapni jóformán!!
Nagy választék Webshop ez a titka!
Pedig még eszembe is volt, hogy bele kéne vágni itt Nyh-n valami értelmes makettboltba, de sztem csak tönkremenés lenne.
És külföldrõl olcsóbban is visszajön, pedig itt gyártják. Szarnak a hazai makettezõkre.
makett.tk
Ott a pont Sándornál!!!<#nyes>#nyes>
Ezért nem éri meg magyarbol semmit beszerezni kivéve apróságok!
A friul láncalpat megrendeltem a gyártótó vissza sem irtak! németbõl meg öt nap alatt itt volt 2 euróval volt drágább!!!
A friul láncalpat megrendeltem a gyártótó vissza sem irtak! németbõl meg öt nap alatt itt volt 2 euróval volt drágább!!!
Sajnos külföldrõl (EU) olcsóbb megvenni a dolgokat és szállítás sem drágább. Pedig azok is kis makettboltok, nagy kínálattal és webshoppal. És persze jóval kevesebb áfával. És udvarias kiszolgálással nem az hogy b@szik emailemre válaszolni pl. mikor 50e forintos airbrusht akartam venni és még azóta se írt vissza. Aki nem odaadással csinálja soha nem lesz jó kereskedõ. A Hobbyeasy-s kínai (Hong-Kongi) sráccal mindent meglehet beszélni mikor lesz ez+az, hogy olcsóbb a szállítás, ajándék legyen stb. Volt olyan, hogy nem volt raktárban egy makett de körbe telefonálta a boltjaikat és talált. Másnap munkába menet elhozta és úgy küldte el. Vagy ha régóta nem volt valami akkor felajánlotta, hogy más boltból megveszi, elküldi és neki fizetem ki. Na ezt csinálja utána valaki.
makett.tk
Így van. Ráadásul szeretem az olyan webshopokat, ahol látom, hogy hány darab van raktáron az adott termékbõl.
Ha már itt tartok: talán a Testors akrilokat éri meg legjobban beszerezni. Egész jó minõségûek, és valamivel olcsóbbak is, mint a Tamiya. De sajnos meg fog szûnni a beszerzése, már itt is alig van... 😞
Az X1Win-nek (Mester utcai bolt) is van (volt?) webshopja, de nem is frissitették, ráadásul ahogy emlékszek, néha köze sem volt a bolt készletéhez...
(amúgy itt is van Humbrol festék, a Testors meg másnéven Model Master 😉 )
(amúgy itt is van Humbrol festék, a Testors meg másnéven Model Master 😉 )
Nem. Mivel sem Nyíregyházán, sem Debrecenben nem túl nagy a makettezõk száma, így nem éri meg egyik boltnak sem készleten tartania sok üveg festéket, makettet, speciális eszközöket, mert csak áll benne a pénze.
A pesti üzletek nagy része rendelkezik webshoppal, elég csak a Replicára, vagy a Sas-ra gondolni.
A pesti üzletek nagy része rendelkezik webshoppal, elég csak a Replicára, vagy a Sas-ra gondolni.
Mert szerinted az nem elég, ha besétálnak it helybe az üzletbe a makettezõk?
Akkor tudna, ha lenne egy jól müködõ webshopja.
Hát akkor egy szemernyivel sem jobb a helyzet. Mondjuk meglepõ de van Humbrol meg Modell Master festék de így ennyi is. Pedig évekkel ezelõtt (hát vagy 10 éve minimum) volt kifejezetten makettbolt. Mondjuk érdekes, hogy egy nyíregy v debrecen kaliberû város nem tud fenntartani egy ilyen boltot.
Semmivel sem. Mindenhol cak Revell és Testors festék kapható, meg Revell, Italeri, és Academy makettek.
Ebben teljesen egyetértek veled. Mikor vettem ezt a maszkoló folyadékot csak lestem, hogy kitették elém, sõt még matrica feszítõjük is volt. Na ott azt hittem térdre rogyok😊 Akkor ezek szerint Debrecenbe sem jobb a helyzet.
Nyíregyre jártam fõsulira, s egyszer voltam bent egy boltban, ahol lehetett kapni maketteket, de csak a szokásos választék volt. Ritka az olyan magyarországi bolt (talán csak Pesten vannak ilyenek), hogy készleten tartsanak olyan specialitásokat, mint a maszkolószalag.
Itt nyíregyen egyetlen makettbolt féleség van, de múlt héten struccoltam, de nem láttam szalagot. Nézek majd a neten aztán rendelek.
Kár, hogy nem debreceni vagy. Ha erre járnál, adnék egy pár centi Tamiya maszkolót.
Hasonlóval én is próbálkoztam, de hiába gyengítettem a nadrágon a szõnyegen poros polcon még így is nyomot hagyott a festett felületen. Na ott éreztem, hogy széttöröm az egészet😊 festhettem újra az adott felületet. Még az is lehet hogy van itthon ebbõl a márkából szalag.
Ejj, ez az SG motor... Ehh!
Hátha ez a kép már látszódni is fog:

Hátha ez a kép már látszódni is fog:

Hagyományos festõkszalagod sincs? Ilyesmi:
amíg nem volt Tamiya maszkolószalagom, ilyet használtam. Persze óvatosan kellett vele bánni, és le kellett gyengíteni pl. a nadrágomon.
amíg nem volt Tamiya maszkolószalagom, ilyet használtam. Persze óvatosan kellett vele bánni, és le kellett gyengíteni pl. a nadrágomon.