69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • oneal1
    azért ne szerénykedj, igenis jók a képek:)

a cseppes képekkel mennyi meló volt?
  • oneal1
    nemhinném, akkor már "csak" a maketteket kéne rendesen megcsinálni:D
  • oneal1
    köszönöm!:)
  • stultus78
    Egész komoly.Baromi jó fotók Nekem sajna nincs ilyen komoly cuccom :)
    1 gép 1 alap lencse.
    Kukkancs ide
  • Marci7
    Hűűűha... Úgy látom, a fotózással nem lesz gondod! :) Nagyon szép képek!
  • oneal1
    ejjj ha! köszönöm neked a segítséget, van pár dolog amire figyelni kell...:):)

rendben, beszerzem akkor majd a dolgokat, aztán ha valami nem megy akkor úgyis írok, meg majd fotózom a menetet:) (hogy majd később tudjak röhögni az első próbálkozáson :D)
  • oneal1
    köszi!:)

lesd meg a képeimet akkor ha van időd:)
    flickr
  • Marci7
    Ha megengedsz egy tanácsot:
    A legfontosabb, hogy ne akarj túl sokat, elsőre meg különösen ne!
    Saját tapasztalatból tudom, hogy nagyon rossz érzés, mikor egy-egy szép munkán jól fellelkesülve nekiállok a feljavítóknak, aztán nem úgy sikerül, ahogy szeretném, vagy elrontom stb. Szóval ilyesmiben ne gondolkozz, vegyél egy olcsó makettet (ahogy írták a többiek, Academy, Tamiya, Revell stb. nagyon jó kezdésnek) és rakd össze. Amire szerintem első körben szükséged lesz:
    - Oldalcsípő (esetleg egy kicsi és éles olló is megteszi): ezzel vágod le az öntőkeretről az alkatrészt.
    - Szike: az öntőkeret maradványát ezzel vághatod le, ill. ezzel sorjázod az alkatrészt.
    - Csiszolópapír (400-600-as vagy annál finomabb) vagy reszelő: az előzőt finomíthatod vele, illesztéseknél (főleg ha repülőt szeretnél) is szükséges lesz
    - Makettragasztó: ajánlom a Revell tűs vagy ecsetes ragasztót, kezdésnek talán ez a legjobb. Vagy ha szánsz rá kicsit többet, akkor "Tamiya Extra Thin Cement"-et keress, kb. 1500Ft, de nagyon jó! Ezzel nem fogsz ragasztónyomot hagyni.
    Esetleg:
    - Pillanatragasztó (szerintem a piros Pentack Super Glue a legjobb, max. 100Ft, egész sokáig használhatod, és erősre köt): legkisebb alkatrészek ragasztására, kisebb rések tömítésére.
    - Csipesz
    - Fúrószárak vagy injekciós tűk
    A festésnél se "trükközz" egyenlőre, csak fesd le egyszínűre. Szerintem egy puha, lapos ecsettel próbáld, több vékony rétegben.
    Kb. ennyi, ha ezek mennek, lehet próbálni a befuttatást, szárazecsetelést, ilyesmi :)
    Remélem, tudtam segíteni!
  • Marci7
    De, az enyémek, a Panzer IV-esemre készültek. :)
  • Jeffjohnson
    Hasznos linkeket akár a bannerba is be lehetne rakni. Mert ami most ott van az semmire sem jó csak önreklámra akkor inkább már Sanyi makettes oldala legyen ott az ér is valamit.
  • stultus78
    Diego biblia innen sokat tanulhatsz.
  • stultus78
    Fotózás? Az egyik hobbim. Kíváncsian várom az első képeidet :)

Makett a másik :)

Üdv a csapatban!
  • lackoka25
    Meg csúnya is az a veder!
  • lackoka25
    Szépek a szerszámok de biztos nem te csináltad :)
    Amúgy örülök ha úgy látni mintha ráomlott volna egy ház mert azt akartam elérni :)
  • oneal1
    aaa ez nagyon király!:) ezt is arkartam kérdezni, de itt képekkel is ki van rakva, hogy az éleknél meg csavaroknál feketével beketni aztán azzal a weathering ecsettel pedig leszedi a felesleget, nagyon baba
  • oneal1
    akkor e szerint ha jól nézem, akkor az egészet egy alap színre befújják, befestik, nemhiszem hogy lesz festékszóróm az elején.
    utána az milyen réteg ami filter es képen van?:)
  • Kferro
    A felület textúrázását (azaz pl. az eredeti öntési nyomok imitálását - már amennyiben erre gondoltál) egyelőre hanyagold. A harcjárművön megjelenő kopásokat viszont festékkel szoktuk megfesteni.
    Bár ezt általában M1Garand szokta belinkelni :) itt egy (szerintünk) alapmű:

http://thundersquad.uw.hu/kvii.html
  • oneal1
    rendben, köszönöm a tanácsokat!:)

a fém alkatrészekről csak érdeklődtem, ahogy írtad is előbb a ragasztást és a festést szeretném minnél jobban elsajátítani!
    Meg gondolom a test részeit lehet kicsit "rongálni" reszelővel pl vagy nem tudom mivel, hogy szoktátok kicsit patinásíbbá varázsolni a gépeket:)
  • oneal1
    ha van rá mód, a vaku fényét a plafonra kell irányítani, hogy onnan verődjön vissza, fantasztikus megvilágítást eredményez!:)
  • m1garand
    A harckocsiknál szerintem jobb az Academy mint a Tamiya. Szvsz.
  • m1garand
    Szép munka!
  • Kferro
    "kérlek majd segítsetek"
    Nos, a legelső, segítségként aposztrofálható jótanács: ne akarj mindenáron fémmaratást az első makettedhez. Általános hiba (azaz ez nem kifejezzeten neked szól, hanem mindenkinek) a makettezőknél, hogy azt hiszik, hogy akkor fognak tudni szép makettet csinálni, akár már elsőre is, ha ahhoz van mindenféle kiegészítő (maratás, szemenkénti lánctalp). Ugyanakkor még nem tudnak szépen, tisztán ragasztani, vagy festeni sem, a maratás elkészítésének sikertelenségétől meg esetleg a kedvük elmegy a makettezéstől.

Zsgaby említette az Academy maketteket. S mennyire igaza van! Nekem ki is ment a fejemből. Az Academy szinte Tamiya minőségű maketteket készít, melyeket én magam is bátran ajánlok.
  • Marci7
    Nem rossz, de a barnára festett részeken (pl. ásó és kalapács nyele) mi ez a szürke valami? Mondjuk én nem is festeném barnára, inkább valami natúr fa színre, aztán koszolnám.
    A géppuska csöve szerintem ne legyen fémszínű, hanem fekete, esetleg grafitporral dörzsöld át egy kicsit, hogy az éleket "koptassa".
    Valahogy így gondoltam:

Egyetértek Sanyival, kicsit már túl fehéres, mintha leomlott volna mellette egy ház... :)
    A fotózást is érdemes lenne megpróbálni egy egyszínű háttérrel és természetes fénynél (vagy két-három lámpával), de szerintem ezt már javasoltuk. Annyi, hogy megfelelően be kell állítani a fényképezőt, esetleg még utólag javítani rajta gépen. Ezzel én is most kísérletezek... :)
  • oneal1
    az nem lehet hanem biztos:)

én fotózással foglalkozom, szóval ebben tudok segíteni

én makettezérben szorulok segítségre:D
  • Random_
    Lehet vaku nélkül fotózva természetes fényben jobban meg lehetne állapítani, hogy milyen az összhatás.
  • m1garand
    A veder az bazinagy ehhez a harckocsihoz.
  • m1garand
    A köténylemez nagyon jól mutat. De ahogy Jeff mondta olyan mintha a különböző részek különböző korúak lennének. De gondolom, hogy még nincs befejezve. A felső rész nekem nagyon, matt már-már fehér. És rendkívül sok a kopás.
  • lackoka25
    Köszi!
  • oneal1
    márc elején kezdeném a dolgot, kérlek majd segítsetek, hogy pontosan mit vásároljak be, hogy legyen mindenem és ne naponta kelljen rendelgetni netről:)
  • Gubberx
    Nagyon szép munka
  • lackoka25

Poroztam mattítottam szürkés paszellporral jól látni a különbséget a köténylemez /az nem volt krétázva/ és a páncéltest között!
  • lackoka25
    makettinfo egy szar már 3 tankot tettem föl de be sem rakták !
  • oneal1
    regisztráltam a makettinfón, aktiváltam a reg-et de nem fogadja el a belépési adatokat:S
  • oneal1
    a makett infón amit ajánlottál találtam egy m4 shermant tamiyat azthiszem 4000 ért
    :)

csak most még nem merem megvenni mert van hátra vizsgám, szeirntem a rovására menne...:D
  • m1garand
    Igen, kiváló kezdőmakett és olcsó is.
  • zsgaby
    ..azért én említést tennék az Academy makettekről is..
  • oneal1
    okés köszi:)
  • Gubberx
    Hobby Boss-hoz is adnak fém alkatrészeket
  • oneal1
    azért szép lett az!:)

tetszik!

nem gyenge összehasonlítás, úgy nézem amúgy , hogy nem lehet egyértelműen megmondani, hogy alapanyagban melyik a legkorrektebb, mert változó a felszeretlség, meg az extrák is másak a kül gyártóknál.

nekem valamiért a Tamiya szimpatikus aképek alapján?

szerinted?

viszont láttam, hogy a Trumpeter hez van pár fém dolog.
  • stultus78
    Első makettem. (tele hibákkal) :)
    https://plus.google.com/u/0/photos/112124923919378265786/albums/5605127841944548065
    Ajánlom figyelmedbe trumpeter Abrams M1/A1

Összehasonlítás Pár másikkal.:
    http://vodnik.republika.pl/pages/m1-comparison/m1comp1.htm